Home Mode Afgevallen en minder jezelf voelen? Je bent niet alleen!

Afgevallen en minder jezelf voelen? Je bent niet alleen!

0
Afgevallen en minder jezelf voelen?  Je bent niet alleen!


Afvallen wordt vaak gezien als een verbazingwekkende prestatie, en terecht, gezien de hoeveelheid laborious werken en zelfbeheersing die dit kan vergen. Een fenomeen waar maar heel weinig mensen over praten, is hoe isolerend het kan zijn en hoe je je daarna misschien niet meer jezelf voelt.

Terwijl veel mensen zich daarvan bewust zijn lichamelijk verdriet na gewichtstoename, besef je misschien niet dat je ook kunt worstelen nadat je het hebt verloren. Naarmate u uw lichaam op een ideaal gewicht brengt, kunt u het gevoel krijgen dat de inspanning het niet waard is, of dat u niet van het proces geniet.

Maak je geen zorgen: je bent niet de enige! Er zijn veel mensen die met dezelfde problemen kampen als jij, en dat is niet zo ongewoon. Het is ook niet onoverkomelijk, dus blijf lezen voor enkele eenvoudige manieren om uw mentale welzijn te beheren na gewichtsverlies.

Omring jezelf met de juiste mensen

Een groot probleem waarmee veel mensen worden geconfronteerd wanneer ze hun lichaam na het gewichtsverlies aan de wereld onthullen, zijn de gemengde reacties. Sommige mensen zijn misschien erg ondersteunend, terwijl anderen dat minder zijn. Zelfs degenen die vriendelijk proberen te zijn, kunnen per ongeluk iets zeggen dat eigenlijk niet bijzonder aardig is. Je moet er dus voor zorgen dat je jezelf omringt met mensen die goede bedoelingen hebben, en dat je grenzen stelt aan waar ze wel en niet over kunnen praten of vragen. Het lijkt misschien extreem, maar deze aanpak kan je helpen de kans op ernstige mentale stress als gevolg van sociale gelegenheden te verkleinen.

Vind manieren om weer van je lichaam te houden

Na gewichtsverlies kan uw lichaam aanzienlijk veranderen, en het kan tijd en moeite kosten om het er weer op zijn greatest uit te laten zien. Uw borsten kunnen bijvoorbeeld doorzakken als gevolg van het gewichtsverlies, vooral als u veel afvalt. In dit geval wil je dat misschien wel overweeg een borstlift. Toonaangevende borstchirurgen zoals Andrew Pieri bieden borstliften aan die de vorm en het uiterlijk van uw borsten kunnen verbeteren, waardoor uw lichaamsvertrouwen kan worden vergroot. Je zult dan kunnen genieten van je nieuwe look en je thuis gaan voelen in je lichaam.

Focus op activiteiten boven uiterlijk

Het is gemakkelijk om je te fixeren op hoe je lichaam eruitziet nadat je bent afgevallen, maar probeer je in plaats daarvan te concentreren op de dingen die je nu kunt doen. Dit kan bijvoorbeeld sporten zijn of naar chique feestjes gaan en je niet schamen. Als u zich op deze positieve punten concentreert in plaats van in de spiegel te staren, kunt u uw angsten opnieuw vormgeven en van het leven gaan genieten nu u wat bent afgevallen. Hoewel uw gewicht niet het allerbelangrijkste is, kan afvallen een grote verandering in uw leven zijn, dus het kan zijn dat u even de tijd moet nemen om uw manier van denken aan te passen.

Verander je stijl

Nu je bent afgevallen, passen de outfits die je vroeger droeg misschien niet meer, wat betekent dat je serieus boodschappen moet doen! Overweeg niet alleen om nieuwe kledingstukken te vinden die je leuk vindt, maar ook om te experimenteren met nieuwe stijlen en kledingtypes. Het is belangrijk dat jij kleed je voor jouw lichaamstype evenals je stijl, dus ontdek alle opties en vind manieren om je look te verjongen. Misschien merkt u dan dat u meer van uw uiterlijk geniet met een geheel nieuwe stijl.

Wees geduldig

Wanneer er een grote verandering plaatsvindt, zoals aanzienlijk gewichtsverlies, kan het enige tijd duren voordat u zich heeft aangepast aan uw nieuwe uiterlijk en de manier waarop uw lichaam aanvoelt. Haast je niet: neem de tijd en probeer niet gefrustreerd te raken. Hoewel het bij andere mensen lijkt alsof ze alles voor elkaar hebben, weet je niet hoe ze zich van binnen voelen. Probeer positief te blijven en doe zoveel mogelijk om uw gevoelens te beheersen. Deze ideas zouden moeten helpen, maar vergeet niet om verschillende te proberen en het proces niet te overhaasten. Uiteindelijk zul je je weer meer jezelf gaan voelen en je zelfvertrouwen vergroten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here