Home Cultuur Sofia Coppola bewijst dat vakantiestijl niet overdreven hoeft te zijn

Sofia Coppola bewijst dat vakantiestijl niet overdreven hoeft te zijn

0
Sofia Coppola bewijst dat vakantiestijl niet overdreven hoeft te zijn


Degenen onder ons die zich het grootste deel van het jaar volledig in het zwart kleden, worden geconfronteerd met een behoorlijk moderaadsel wanneer de feestdagen aanbreken. Ofwel glippen we met tegenzin over in een soort kleurrijke lovertjeslook, ofwel lopen we het risico als de grinch van de groep te worden beschouwd. Welnu, voor degenen wier kledingkast weinig kleur bevat, presenteerde Sofia Coppola maandag een zeer stijlvolle oplossing voor vakantiekleding.

De regisseur stapte uit naar de première in Parijs van Priscilla (onderdeel van een bredere terugblik op haar carrière) in een volledig monochrome look van Chanel. Coppola staat bekend om haar luxe, minimalistische stijl, dus het is logisch dat ze het evenement bijwoonde in een strakke pantalon en een trui met ronde hals. En hoe eenvoudig haar uiterlijk ook bleek te zijn, wat de zaken echt een feestelijk tintje gaf, waren de rijen zwarte pailletten die langs haar topje liepen.

Marc Piasecki/Getty Photos Leisure/Getty Photos

Hoewel de particulars misschien nogal ingetogen zijn in het grote geheel van vakantiekleding, zorgde het voor een chique oplossing voor degenen die de voorkeur geven aan geheel zwart in plaats van kleuraccenten. Coppola combineerde haar prime, met een glitterende zoom en manchetten, met zwarte ballerina’s en gouden sieraden. De filmmaker stapte voor het laatst naar de Academiemuseumgala eerder deze maand in een andere chique versie van Vacation-dressing. Daar schitterde Coppola in een elegante couture-overhemdjurk van Chanel met stolpplooien en knopen aan de voorkant.

De regisseur bracht onlangs haar blockbuster-drama uit Priscilla gebaseerd op de ingewikkelde relatie tussen Priscilla Presley (Cailee Spaeny) en Elvis (Jacob Elordi). “Ze was open en complimenteus over mijn werk”, vertelde de filmmaker W Tijdschrift van Priscilla Presely, en voegde eraan toe: “Was een beetje voorzichtig. Ik stuurde Priscilla het script, en zij nam het pagina voor pagina door en gaf me specifieke particulars, zoals ‘Ik had geen teddybeer op mijn mattress.’

Coppola legde verder uit dat ze geïntrigeerd was door de manier waarop ‘Priscilla overdag naar de katholieke faculty in Memphis ging voor haar laatste jaar, en’ s avonds feestte ze met Elvis. Ik vond die realiteit fascinerend: ze mocht geen vrienden meenemen naar Graceland, en ze hoorde andere meisjes over haar fluisteren. Ze was zo geïsoleerd. Het was vreemd genoeg herkenbaar.”

MICHAEL TRAN/AFP/Getty-afbeeldingen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here