Home Domotica Op terminals gebaseerde afbeeldingsviewer, en binair voor meerdere besturingssystemen, en minder dan 100 kb

Op terminals gebaseerde afbeeldingsviewer, en binair voor meerdere besturingssystemen, en minder dan 100 kb

0
Op terminals gebaseerde afbeeldingsviewer, en binair voor meerdere besturingssystemen, en minder dan 100 kb


(Justine Tunney)’s printimage.com is een programma dat kleurenafbeeldingen naar terminalsessies in tekstmodus kan overbrengen, maar dat is niet eens de handigste truc. Het is ook een klein binair uitvoerbaar bestand dat op zes verschillende besturingssystemen kan draaien: Linux, Home windows, MacOS, FreeBSD, OpenBSD en NetBSD. En dat allemaal zonder dat het eerst geïnstalleerd of op een andere manier gecompileerd hoeft te worden. Bovendien is het minder dan 100 kb.

Hoe is dit mogelijk? Het is dankzij (Justine)’s acτµαlly pδrταblε εxεcµταblε formaat, geïmplementeerd door een undertaking genaamd Kosmopolitisch die tot doel heeft C om te zetten in een build-once-run-anywhere-taal. De printimage.com broncode is opgenomen in het Cosmopolitan-project.

Als de naam bekend klinkt, komt dat waarschijnlijk omdat het Cosmopolitan-project een belangrijk onderdeel is van een device die we onlangs hebben besproken: lamabestandwaarmee mensen een LLM (groot taalmodel) kunnen verpakken als een uitvoerbaar bestand met meerdere besturingssystemen uit één bestand.

Als printimage.com laat zien dat terminalvensters meer kunnen dan alleen tekst. Toch heeft gewone ASCII zijn aantrekkingskracht. Bekijk de ASCII artwork STL-bestandsviewer waardoor je volgende zieke ASCII-kunstbanner misschien een beetje gemakkelijker te genereren is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here