Home Verbouwing Hoe je een roterende plank bouwt in 5 supereenvoudige stappen!

Hoe je een roterende plank bouwt in 5 supereenvoudige stappen!

0
Hoe je een roterende plank bouwt in 5 supereenvoudige stappen!


Laten we een roterende plank bouwen

draaibare plank 1
Hoe je een roterende plank bouwt in 5 supereenvoudige stappen! 10

Deze roterende plank is geweldig! Ik vind het geweldig hoe het me helpt mijn winkel functioneel te houden, maar me ook wat ruimte bespaart.

Ik heb een aangemaakt set roterend plankenplans die u zullen helpen deze construct aan te pakken.

Materialen die ik bij deze construct heb gebruikt

Stap 1: Bereid het hout voor door voor te boren

Laten we beginnen met een stuk multiplex. Dit vormt de muur die de planken vasthoudt en ronddraait. Ik heb een heleboel walnootresten in de buurt, dus dat heeft mijn keuze gemaakt, maar weet dat je elk 3/4” spul kunt gebruiken.

Het volgende is het boren van enkele gaten in wat de bovenste en onderste framedelen zullen zijn. Eigenlijk zijn er een paar onderdelen waarvoor een paar verschillende gaten nodig zijn. Ik nam die onderdelen mee naar de boormachine en deed ze allemaal in één keer. Sommige verzinkt, sommige doorlopende gaten. Als je exacte afmetingen en specificaties voor dit apparaat wilt, heb ik een aantal plannen met alle particulars op mijn web site.

Dit is een van mijn favoriete nieuwe dingen in de winkel. In plaats van mijn bankschroef huge te klemmen aan de boortafel, wat altijd lastig is, heeft deze foundation vier knoppen die magneten activeren of deactiveren. Het maakt het aanpassen van onderdelen een fluitje van een cent.

Een tip voor jou: dit onderdeel blijft ongeveer zo lang zitten, maar ik heb het langer laten zitten om het gemakkelijker huge te houden tijdens het boren van de gaten.

draaibare plank 2
Hoe je een roterende plank bouwt in 5 supereenvoudige stappen! 11

Stap 2: Plaats een inzetstuk met schroefdraad in de linker- en rechterdelen van de plank

Deze drie stukken zullen een geheel vormen, maar eerst wil ik het linker- en rechterdeel nemen en er een inzetstuk met schroefdraad in doen, een hiervan hier. Het is belangrijk dat hij er zo recht mogelijk in gaat, dus ik rijg er een wiel op dat er later op wordt aangesloten, omdat er aan de bovenkant een inzetstuk voor een inbussleutel zit. Dit geeft me een manier om een ​​schroevendraaier te gebruiken om het inzetstuk te starten en te draaien. Ik gebruikte een snelheidsvierkant om mijn uitlijning in de gaten te houden toen ik ermee begon.

Zodra het een paar draden in het hout heeft gepakt, kan het snelheidsvierkant opzij worden gegooid. Er kwam nog steeds een punt waarop mijn kracht niet genoeg was om door te gaan met draaien, dus stopte ik een sluitring in een tang om het af te maken, waarbij ik de handgrepen van de tang horizontaal draaide zodat ik een hefboomwerking kon gebruiken om hem rond te draaien. Als dat klaar is, kan ik de relaxation van de componenten bevestigen, inclusief een pin die als draaipunt zal werken en een ladeschuif.

draaibare plank 3
Hoe je een roterende plank bouwt in 5 supereenvoudige stappen! 12

Stap 3: Het schuifstuk voor de bovenkant van de draaibare plank maken

Oké, nu herhaal ik om iets soortgelijks te maken voor de bovenkant van de roterende plank. Deze heeft een paar minder onderdelen, maar heeft nog steeds de draaipuntpin nodig en vervolgens een ladegeleider die aan de achterkant is bevestigd. Nu heb ik twee kruiperige dingen die binnen een paar minuten logisch zullen zijn. Voor nu heb ik ze opzij gelegd en ben begonnen met het bouwen van een doos. Dit is een eenvoudige constructie met houtlijm, een voorboor en een paar schroeven om de boel bij elkaar te houden.

Ik begon met het bevestigen van de onderkant, voegde vervolgens de eerste zijde toe en draaide deze vervolgens om om de tweede zijde te bevestigen. Ik schuif hem naar de rand van mijn werkbank, zodat hij mijn boormachine niet hindert terwijl ik aan het voorboren ben.

draaibare plank 5
Hoe je een roterende plank bouwt in 5 supereenvoudige stappen! 13

Stap 4: Het bovenblad maken en aan de foundation bevestigen

Voorlopig laat ik de bovenkant achterwege. De bovenkant moet ik nog maken. Dit is dat korte stuk waar ik eerder gaten in heb geboord en om er zeker van te zijn dat ik beide op één lijn kreeg met mijn markeringen, ging ik verder en draaide ik twee schroeven erin zodat de punt uitstak. Op deze manier kon ik ze op mijn voorboorplekken plaatsen en wist ik dat ze recht uitgelijnd waren, zonder dat ik ze hoefde te meten. Het middelste gat kan een inzetstuk met schroefdraad krijgen, zodat ik een manier heb om dit aluminium stuk dat een zwenkarm zal worden, te bevestigen. Ik weet dat dit er een beetje gek uitziet, maar het zou logisch moeten zijn in de volgende stap.

draaibare plank 6
Hoe je een roterende plank bouwt in 5 supereenvoudige stappen! 14

Nu de bovenkant is opgemaakt, kan ik doorgaan en deze bevestigen. Ik zette eerst het stuk op dat de plank vasthoudt en plaatste het op het onderste draaipunt. Ik liet hem gevaarlijk op de doos leunen terwijl ik de bovenkant pakte. Nu kan ik dit onderdeel op het bovenste draaipunt zetten. Ik laat de houtlijm op het onderdeel achterwege, voor het geval ik hier weer naar binnen moet om aanpassingen te maken.

draaiplateau 7
Hoe je een roterende plank bouwt in 5 supereenvoudige stappen! 15

Op dit second weet ik nog steeds niet zeker of het zou werken of niet. Dus slechts een paar voorboren en schroeven om het blad op zijn plaats te zetten. Maar in plaats van dat het eindproduct gewoon vrij ronddraait in een cirkel, draait het eigenlijk gewoon zo van de ene kant naar de andere kant, en dan weer terug. Om dat te doen, heb ik de middelste plank gekanteld zodat ik iets naar binnen kon kruipen en de zwenkarmen kon bevestigen die ik eerder had gemaakt. Er is er een waar ik mijn arm in heb gestoken om deze aan de onderkant te bevestigen, en dan ook dezelfde aan de bovenkant.

draaibare plank 8
Hoe je een roterende plank bouwt in 5 supereenvoudige stappen! 16

Stap 5: Draaiende plank ophangen!

Nu was ik oorspronkelijk van plan om de roterende plank aan een paar noppen aan de muur te hangen, zodat deze op een comfortabele hoogte staat, maar toen zag ik mijn loodrechte gereedschapskist en dacht dat ik deze zou gebruiken om de unit er bovenop te plaatsen! Maar weet dat ophangen zeker een optie is.

Oké, wat moet je er nu op bewaren?! Het mooie van het feit dat het een kale middenmuur is, is dat je elke plank op maat kunt ontwerpen voor alles wat je persoonlijk wilt opbergen, of het nu gaat om schoenen of handdoeken voor in huis, of {hardware} en schuurpapier voor de winkel! Daar ga ik de mijne voor gebruiken. Ik gebruikte de CNC’s om een ​​aantal op maat gemaakte planken uit te snijden waarmee ik deze grote stapel rommel kon opruimen en in plaats daarvan kon ordenen.

Iets anders dat ik heb gebruikt in deze roterende plankconstructie

roterende plank 1 1
Als je geïnteresseerd bent om dit te bouwen, ik heb een set roterende plankenplannen beschikbaar om het u gemakkelijk te maken. Ik hoop dat je dit venture leuk vond, ik zou graag willen horen wat je aan weerszijden van het apparaat zou opbergen. Ik zie je bij mijn volgende venture!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here