Home Geschiktheid Hoe zorg je voor een vijgenboom met vioolblad?

Hoe zorg je voor een vijgenboom met vioolblad?

0
Hoe zorg je voor een vijgenboom met vioolblad?


Suggestions delen over hoe je voor een vioolbladige vijgenboom moet zorgen, hoe vaak je hem water moet geven, hoeveel water, hoeveel zonlicht, al die belangrijke vragen!

Ontmoet Frida Kahlo. Ze is onze prachtige vioolbladige vijgenplant die iedereen begroet die ons huis binnenkomt.

Frida krijgt zowel in het echt als on-line ZO veel complimenten, en ik krijg vaak vragen over hoe ik deze ideas voor planten moet verzorgen.

Ik aarzelde om dit bericht te schrijven omdat ik een beruchte plantenmoordenaar was. De afgelopen jaren heb ik EINDELIJK mijn draai gevonden, en hoewel ik behoorlijk zeker ben van mijn routine, ben ik nog steeds bang om iets te vervloeken.

Ik kan niet anders dan bang zijn dat, zodra ik dit bericht publiceer, de bladeren van Frida beginnen terug te deinzen en in vlammen opgaan. Maar ik ga ervoor.

Ik hoop dat je hier enkele nuttige ideas vindt en mijn mede-vioolbladliefhebbers, deel je beste ideas in de reacties.

Hoe zorg je voor een vioolblad-vijgenboom

Wat is een vijgenboom met vioolblad

Een vioolbladige vijgenplant wordt ook wel een Ficus lyrata. Het zijn tropische bomen die het buiten uitstekend doen in gematigde en vochtige omgevingen.

De afgelopen tien jaar zijn ze enorm in populariteit gestegen. Vioolbladvijgen sieren vaak tijdschriftomslagen, Instagram- en Pinterest-berichten.

Het is een prachtige kamerplant die de esthetische aantrekkingskracht van uw ruimte kan vergroten en een prachtig architectonisch assertion in uw huis kan zijn. Het maakt een decoreffect en is ook berucht omdat het een uitdagende kamerplant is om in leven te houden.

In dit bericht, Ik deel beproefde ideas over hoe je voor een vioolbladige vijgenboom moet zorgen, hoe je de tijd kunt vinden om hem te verpotten en hoe je hem er lang weelderig, gezond en bloeiend uit kunt laten zien.

Hoe zorg je voor een vioolblad-vijgenboom

Hoe zorg je voor een vijgenboom met vioolblad?

Juiste plaatsing en verlichtingsvereisten

De sleutel tot vioolbladige vijgen, tropische planten en kamerplanten is om een ​​plekje in je huis te vinden waar ze gelukkig zullen zijn. Meestal is dit een raam op het noorden of het zuiden, waar het veel zonlicht kan krijgen. Deze planten doen het ook vaak goed in ruimtes met hoge plafonds, dakramen en grote ramen. Als u in een gebied woont dat niet goed verlicht is, kunt u dit gebruiken een groeilamp. Ik zit in een fiddle leaf Fb-groep (geobsedeerd) en veel leden gebruiken kweeklampen op hun planten. Kijk eens rond in de omgeving en zorg ervoor dat je geen ventilatieopeningen hebt die rechtstreeks op de plant blazen.

Hoewel de zon een goede zaak is, moet je oppassen voor te veel hete zon op de plant, omdat dit zonnebrand kan veroorzaken. We hebben nog een vioolblad, Fred, die buiten vergeten werd en verbrand was door de zon. Hij had al een tijdje bruine vlekken, maar is eindelijk hersteld. Helder, oblique licht is meestal het beste. Lichtomstandigheden maken het verschil.

Water geven

Oké, er zijn hier dus nogal wat methoden: de bekermethode (regelmatig een kleine hoeveelheid water geven) of de meer onregelmatige methode (ongeveer één keer per week VEEL water geven). Ik ontdekte dat de cup-methode NIET voor mij werkte. Ze liet als een gek bladeren vallen en ik ijsbeerde rond de plant, in een poging erachter te komen wat er in vredesnaam aan de hand was. Een gamechanger: de watermeter! Ik heb deze bij Amazon besteld en controleerde haar water elke 7-10 dagen. Ik geef de plant ALLEEN water als de grond droog is en de meter een vochtniveau van 2 of three bereikt, en dan laat ik hem helemaal uitlekken. Ik gebruik 4 grote maatschalen vol gefilterd water en doordrenk de grond. (Frida geeft de voorkeur aan gefilterd water uit de koelkast en niet uit de gootsteen. Onze niveaus hier in Tucson zijn te zuur en dit tastte haar bladeren aan.)

Voordat u water geeft, gebruikt u de watermeter of een eetstokje om gaten in de grond te prikken – u hoeft zich geen zorgen te maken dat dit de wortels niet zal verstoren. Dit zal helpen om de bodem van zuurstof te voorzien en het water vrijer door te laten stromen. Een goede vuistregel voor de hoeveelheid water die je moet gebruiken: geef water totdat het uit de afvoergaten begint te komen en laat het dan met rust.

Een opmerking: vioolbladige vijgen zijn dol op regen en ik heb het gevoel dat regenwater zoveel beter is voor planten dan zinkwater. Noem mij gek, maar ze reageren anders. Als het regent, sleep dan je stevigere planten naar buiten!

Oppotmedium

Tip: voordat u uw vioolbladvijg oppot, bewaart u hem in de pot van de kwekerij in de ruimte van uw huis waar hij gaat leven. Op deze manier heeft hij de tijd om zich aan te passen aan de verlichting en de omgeving voordat je de plant verder shockeert door te verpotten. Zorg ervoor dat u bij potgrond iets gebruikt dat het water doorlaat, in plaats van het water huge te houden, wat wortelrot kan veroorzaken.. Ze verkopen speciale grond voor vioolbladvijgen, en ik ken er velen die veel geluk hebben gehad met cactus-/vetplantengrond. Ik heb Miracle Develop potgrond gebruikt en dat werkte prima. Neem contact op met uw kwekerij om te zien welke potmix zij aanbevelen voor uw klimaat.

Wanneer je de vioolbladvijg oppot, heb je geen enorme pot nodig, omdat het wortelsysteem niet veel ruimte nodig heeft om uit te breiden. Ze doen het eigenlijk beter als ze een beetje gebonden zijn, en veel vioolbladvijgen doen het goed in de eerste pot van de kwekerij. Ik zou een pot van ongeveer dat formaat kiezen, of iets groter. Belangrijk: zorg ervoor dat de pot een afvoergat heeft, zodat het water er gemakkelijk doorheen kan stromen. Ik leg ook graag kleine steentjes op de bodem van een pot voordat ik de plant en de aarde erin doe, zodat het water er gemakkelijk doorheen kan stromen en wortelrot wordt voorkomen.

Bemesting

U *hoeft* uw plant niet te bemesten als de grond gezond is en de plant bloeit. Als je merkt dat het een kleine enhance nodig heeft, Ik hou van deze meststof gemengd met gefilterd water. (Het was te zuur met ons gootsteenwater en veroorzaakte problemen, dus ben ik ermee gestopt.) Als je ervoor kiest om kunstmest te gebruiken, doe dit dan twee keer per jaar: één keer in de zomer en één keer in de winter.

Verzorgingstips voor Fiddle Leaf-vijgenbomen

Gepland onderhoud

Verneveling! Zoals ik al eerder zei, houden FLF’s van vochtige omgevingen. Als u in een droog klimaat leeft, kan verneveling een positieve invloed hebben op de bladeren. Je kunt een luchtbevochtiger laag in de buurt van je plant plaatsen, of af en toe met de hand besproeien. Ik gebruik deze meneer van Amazon en besproei de bladeren alleen als ik water geef (eens in de 7-12 dagen). Ik vernevel de bladeren en veeg eventueel stof weg met keukenpapier. Op deze manier belemmeren stoffige bladeren het vermogen om zonlicht te krijgen niet.

Zwakke stammen: Ik heb gehoord dat mensen elke paar dagen zachtjes de stammen van hun increase schudden, vooral als ze zwakker/kleiner zijn. Dit is om de harde wind te stimuleren en een sterkere stam aan te moedigen. Ik heb dit nog niet voor Frida gedaan, maar ga dit misschien wel voor Fred proberen.

Leuke opmerking: vioolbladige vijgen groeien zo hoog als hun plafond toelaat. Onze plafonds zijn 9 meter hoog, en ik hoop dat ze met heel mijn hart zo groot wordt.

Verpotten

Ik heb ontdekt dat je deze planten het beste met rust kunt laten, dus ik raad alleen aan om ze te verpotten als dat absoluut noodzakelijk is. (Het kan stress veroorzaken voor de planten en we willen ze niet belasten!) Sommige websites raden aan om elke 2-3 jaar te verpotten om verse voedingsstoffen uit de grond te halen, maar ik heb het gevoel dat als de plant gelukkig is, je hem met rust moet laten. haha. Enkele indicatoren die u wellicht wilt verpotten: de grond trekt weg van de randen en u ziet veel wortels, een bacteriële infectie (veel bruine vlekken op de bladeren) of wortelrot. Je kunt wortelrot voorkomen door voor voldoende drainage te zorgen en te veel water te vermijden.

Als je moet verpotten, schud dan de overtollige grond van de wortels en knip de overgroeide uiteinden van de wortels weg. (Het is alsof je hem een ​​knipbeurt geeft.) Als je papperige wortels ziet, knip deze dan ook af. Plaats het in een pot met een paar centimeter aarde, omring het met veel verse nieuwe aarde en water.

Oké, vrienden! Dat is alles wat ik voor je heb, en ik zal meer aan dit bericht toevoegen als ik nieuwe ideas bedenk.

Heb jij plantenbaby’s? Zijn er goede ideas die je in de loop van de tijd hebt geleerd? Deel alstublieft alle verzorgingstips voor vioolbladvijgen met ons!

xo

Gina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here