Home Zelfverbetering 3 wake-up calls voor die dagen waarop u overweldigd bent (en niet zeker weet wat u moet doen)

3 wake-up calls voor die dagen waarop u overweldigd bent (en niet zeker weet wat u moet doen)

0
3 wake-up calls voor die dagen waarop u overweldigd bent (en niet zeker weet wat u moet doen)


3 wake-up calls voor die dagen waarop u overweldigd bent (en niet zeker weet wat u moet doen)

“Verpest vandaag niet door morgen te rouwen.”
– Catherynne M. Valente

Voel je je ooit een beetje overweldigd? Of Echt beduusd?

Dit korte leesboekje is voor JOU…

Er was eens een man die drie dagen lang zonder water in de woestijn was verdwaald. Internet toen hij op het punt stond in te storten, zag hij een paar honderd meter voor zich iets wat leek op een meer. “Zou het kunnen? Of is het maar een luchtspiegeling?” dacht hij bij zichzelf.

Met het laatste beetje kracht dat hij nog kon opbrengen strompelde hij naar het meer en ontdekte al snel dat zijn gebeden waren verhoord: het was geen luchtspiegeling – het was inderdaad een groot meer, gevoed door een bron, vol zoet water – meer zoet water dan hij ooit in zijn leven zou kunnen drinken. Maar terwijl hij bijna stierf van de dorst, kon hij zichzelf er niet toe brengen het water te drinken. Hij stond gewoon aan de waterkant en staarde ernaar.

Er was een voorbijganger die op een kameel reed uit een nabijgelegen woestijnstadje en het weird gedrag van de man gadesloeg. Ze stapte van haar kameel, liep naar de dorstige man toe en vroeg: “Waarom wilt u niet wat drinken, meneer?”

Hij keek naar de vrouw op met een uitgeputte, radeloze uitdrukking op zijn gezicht en tranen in zijn ogen. ‘Ik denk dat ik omkom van de dorst,’ zei hij, ‘maar er is hier in dit meer veel te veel water om te drinken. Wat ik ook doe, ik kan het onmogelijk allemaal afmaken.”

De voorbijganger glimlachte zachtjes, boog zich voorover, schepte wat water op met haar handen, bracht het naar de mond van de man en zei: ‘Meneer, uw kans op dit second, en naarmate u verder gaat gedurende de relaxation van uw leven, is om te begrijpen dat u je hoeft niet het hele meer te drinken om je dorst te reduce. Je kunt gewoon één slokje nemen – slechts één klein slokje… en dan nog een als je dat wilt. Concentreer je alleen op de hap die voor je ligt, en het grootste deel van je angst, angst en overweldiging over de relaxation zal geleidelijk verdwijnen.

. . .

Als dat verhaal op dit second überhaupt resoneert, is het misschien tijd voor een paar wake-up calls:

1. In het leven kunnen we niet meer dan één slok per keer nemen.

Daag uzelf vandaag uit om u uitsluitend te concentreren op de slok (taak, stap, enz.) die u daadwerkelijk neemt. Eerlijk gezegd is dat alles wat het leven is: kleine, positieve acties die je van second tot second onderneemt. Als je dan op een dag terugkijkt, komt het allemaal op iets waardevols – iets dat vaak heel anders en beter is dan wat je je had voorgesteld toen je begon.

En als u problemen ondervindt bij het bepalen waar u moet beginnen, onthoud dat het opschrijven van dingen helpt. In ons hoofd lijkt alles meestal veel overweldigender. Kom dus uit je hoofd door alles op te schrijven in kleine taakjes (die je geleidelijk aan kunt aanpakken). Hoe kleiner hoe beter ook. Het schrijven van de lijst kan zelfs een van de taken zijn (zie je, je hebt het eerste al afgevinkt). Dan kun je het volgende kleine ding doen en het afvinken, en het volgende. Als je dit doet, bouw je geleidelijk aan een gevoel van prestatie op en een zekere mate van controle over je wereld, waardoor de overweldiging wordt verminderd, of je in ieder geval in staat wordt gesteld om ermee om te gaan naarmate je verder komt… één ‘slokje’ tegelijk.

2. We doen allemaal veel dingen die niet gedaan hoeven te worden.

Onze levens worden ongelooflijk ingewikkeld, niet van de ene op de andere dag, maar geleidelijk. En de complicaties besluipen ons…

Vandaag bestel ik een paar dingen op Amazon, morgen geeft iemand me een verjaardagscadeau, dan phrase ik opgewonden en schrijf ik me in voor een free of charge weggeefactie in de kerk en ik win, dus dan besluit ik dat ik een nieuwe kast van 1,80 meter nodig heb om mijn groeiende kast in op te bergen. stapel spullen. Eén merchandise tegelijk stapelt de rommel zich op in mijn ruimte, omdat ik nieuwe dingen blijf toevoegen zonder het oude op te ruimen.

En de cyclus gaat ook door in alle lagen van de bevolking…

Vandaag zeg ik ja tegen een Fb-feestuitnodiging, morgen zeg ik ja als een buurman mij vraagt ​​om hem te helpen met het verhuizen van wat meubels, dan phrase ik gevraagd voor een snelle lunchbijeenkomst, en dan besluit ik vrijwilligerswerk te doen bij de jeugdgroep van mijn zoon. Eén ja tegelijk, en al snel is mijn leven zo druk en ingewikkeld, en ik weet niet waar ik de fout heb gemaakt.

En omdat ik me gestrest voel, leid ik mezelf af…

Ik lees een paar artikelen op Google Nieuws, ga dan naar sociale media, dan naar mijn e-mail, en dan kijk ik op mijn telefoon en bekijk een schattige video van mijn nichtje die mijn zus een sms heeft gestuurd… en al snel is er weer een dag voorbij, en dat deed ik Ik krijg niets gedaan, en mijn het leven wordt met kleine slokjes tegelijk weggezogen, en ik voel me overweldigd door wat er nog niet is gedaan.

Hoe beschermen we ons tegen deze vicieuze cirkel?

We moeten regelmatig een stap terug doen en opnieuw evalueren wat we eigenlijk doen en waarom.

In plaats van te denken: “Oh mijn god, er is te veel te doen!”… laten we ons afvragen: “Moet ik dit allemaal eigenlijk doen?”

Het komt erop neer dat mensen nooit meer gedaan krijgen door blindelings meer uren te werken aan alles wat zich voordoet. In plaats daarvan krijgen ze meer gedaan als ze zorgvuldige plannen volgen die de belangrijkste prioriteiten en mijlpalen meten en volgen. Dus als je succesvoller en minder gestrest wilt zijn, vraag dan niet hoe je iets sneller en efficiënter kunt maken totdat je eerst hebt gevraagd: “Moet ik dit überhaupt doen?” Het simpelweg goed kunnen doen van iets betekent nog niet dat het goed is om te doen. En als je erover nadenkt, is het eigenlijk nogal ironisch dat we klagen dat we zo weinig tijd hebben, en dan prioriteiten stellen alsof de tijd oneindig is. Doe dus je finest om je te concentreren op wat echt belangrijk is, en niet veel anders. (Opmerking: Angel en ik bespreken dit in meer element in het hoofdstuk Succes van ‘1000 kleine dingen die gelukkige, succesvolle mensen anders doen’.)

3. Het is nodig om tegen sommigen “NEE” te zeggen heel goed dingen.

We hebben allemaal kansen en verplichtingen, maar een gezonde en productieve routine kan op de lange termijn alleen worden gevonden door op de juiste manier met je ja-gevoelens om te gaan. En ja, tegen echt goede kansen en verplichtingen moet je soms ‘nee’ zeggen. Je kunt niet altijd aardig zijn; dat is de manier waarop mensen misbruik van je maken. En zo profiteer je uiteindelijk ook van jezelf. Je moet duidelijke grenzen stellen!

Het kan zijn dat u nee moet zeggen tegen bepaalde gunsten, werkprojecten, gemeenschapsverenigingen, kerkelijke activiteiten, vrijwilligersgroepen… het coachen van de sportteams van uw form, of een andere schijnbaar waardevolle activiteit. Ik weet wat je denkt: het lijkt oneerlijk om nee te zeggen als dit zeer waardevolle dingen zijn om te doen – het doet pijn om nee te zeggen! Maar je moet, omdat het alternatief is dat je bij elk onderdeel halfbakken en slecht werk levert, gestrest raakt, het gevoel hebt dat je vastzit in een eindeloze cyclus van drukte, en uiteindelijk een breekpunt bereikt.

Eerlijk gezegd is het belangrijkste dat zo velen van ons vasthoudt in een slopende cyclus van overweldiging de fantasie in onze geest dat we alles voor iedereen, overal tegelijk, en een held op alle fronten kunnen zijn. Maar nogmaals, dat is niet de realiteit. De realiteit is dat je geen Superman of Surprise Lady bent; je bent een mens en je hebt grenzen. Dus je moet wel laat dat idee los om alles te doen, iedereen tevreden te stellen en overal te zijn.

Uiteindelijk doe je óf een paar dingen goed, óf alles slecht. Dat is de waarheid.

Nu is het jouw beurt…

Ja, het is jouw beurt om het verschil te omarmen tussen toegewijd zijn aan de juiste dingen en overdreven toegewijd zijn aan alles. Het is jouw beurt om ruimte vrij te laten in je agenda, om je leven geordend te houden en je agenda ondergeboekt te houden, en om een ​​foundation te creëren met een zachte plek om te landen, een ruime foutmarge en ruimte om na te denken en te ademen voor de relaxation van je leven. het jaar.

Maar voordat je vertrekt, laat Angel en mij hieronder een reactie achter en laat ons weten wat je van dit essay vindt. Uw suggestions is belangrijk voor ons. 🙂

Welk punt hierboven resoneerde het meest? Welke invloed heeft overweldiging op u de laatste tijd?

Tenslotte, als u dit nog niet heeft gedaan, meld u dan aan voor onze free of charge nieuwsbrief ontvang elke week nieuwe artikelen zoals deze in je inbox.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here