Home Verbouwing Hoe u de scheuren en gaten in uw huis kunt dichten

Hoe u de scheuren en gaten in uw huis kunt dichten

0
Hoe u de scheuren en gaten in uw huis kunt dichten


De buitenlucht infiltreert waarschijnlijk uw huis en het verhogen van uw energierekening. Zomerse hitte en vochtigheid kunnen openingen binnendringen, waardoor airconditioners in overdrive gaan. In de koudere maanden zorgt de binnenkomende koude lucht ervoor dat de verwarmingssystemen ook vaker in werking zijn.

Gelukkig kan breeuwen en tochtstrippen dat wel dicht lekken rond uw ramen, deuren en bekleding af. Dit proces omvat het lokaliseren van gaten en scheuren en het afdichten ervan om te voorkomen dat buitenlucht de woonruimtes binnendringt.

Hier zijn drie eenvoudige stappen om te voorkomen dat er lucht binnendringt, het consolation te verbeteren en energiekosten verlagen.


Stap 1: Zoek de lekken

Voordat u met het kitproces begint, lekkageplekken opsporen. Inspecteer de binnen- en buitenruimtes grondig om tocht en openingen te ontdekken die mogelijk buitenlucht binnenlaten.

Meestal vind je deze openingen in deuren en ramen, maar ook in de kelder, de zolder, stopcontacten, loodgieterswerk, schoorsteenkleppen en naden tussen materialen zoals muurhoeken. Scan daklijnen, gevelbeplating, bekleding en metselwerk op gaten, scheuren, gaten en beschadigingen. Overweeg om een ​​energieauditor in te huren om blowerdoortests uit te voeren om de precieze leklocaties te bepalen.

Tocht is in de winter eenvoudiger te detecteren. Plaats op winderige dagen aangestoken wierookstokjes of veren in de buurt van mogelijke lekkagepunten en kijk of rook of veren wankelen.

Als alternatief kunt u op warme zomerdagen met uw hand over kieren zwaaien om te voelen of er warme lucht uw huis binnenkomt.


Stap 2: Selecteer Kalfateren of Afdichtmiddel

Hoewel velen package en package door elkaar gebruiken, maken sommige fabrikanten onderscheid tussen de producten.

Met kalefateren worden meestal latex- of siliconenverbindingen bedoeld voor algemene afdichtingsdoeleinden. Afdichtmiddelen hebben de neiging superieure elasticiteit en grip te bieden bij het overbruggen van verbindingen tussen ongelijkmatig uitzettende en samentrekkende materialen.

Een goed presterend afdichtmiddel is bijvoorbeeld PVA-houtlijm Titebond WeatherMaster. Het hecht stevig aan de meeste bouwmaterialen, vertoont minimale krimp, vult gaten tot 2,5 cm en blijft everlasting flexibel. Het is verkrijgbaar in meer dan 200 kleuren, passend bij bestaande gevelbeplating.

Als alternatief kunt u WeatherMaster na één uur drogen overschilderen.

Detailhandelaren in woningverbetering bieden verschillende afdichtings- en afdichtingsmiddelen voor huiseigenaren. Vergelijk de opties op foundation van wat u moet afdichten en eigenschappen zoals waterbestendigheid, flexibiliteit, duurzaamheid en vulvermogen. Voor uitgebreide afdichtingsprojecten kunt u overwegen een klusjesman in te huren.


Stap 3: Breng de package aan

Voor openingen groter dan 1⁄4 inch breed en 1⁄2 inch diep, injecteer eerst expanderend spuitschuim. Controleer of het gebied schoon en droog is voordat u gaat breeuwen. Verwijder oude package, opgedroogd schuim, vuil en puin met behulp van isopropylalcohol.

Om rechte kitlijnen te verkrijgen, kunt u de openingen omranden met schilderstape. Plaats een kitpistool in een hoek van 45 graden en breng gestaag een doorlopende kraal aan zonder grote gaten, maar houd rekening met kleine ruimtes om uitzetting mogelijk te maken.

Eenmaal klaar, maakt u de package glad in scheuren met een vingertop of een plastic gladder.

Laat de package beginnen te villen terwijl deze nog kleverig is, en verwijder vervolgens voorzichtig de tape voor nauwkeurige resultaten. Plan om volledig uitgeharde package met een mes af te snijden voordat u opnieuw gaat kiten, en respecteer de productrichtlijnen voor goede droogtijden vóór contact met water of utmost temperaturen.

De suggestions voor huiseigenaren van vandaag

Verwarm patronen om de stroming bij koud weer te verbeteren, knip de mondstukuiteinden af ​​zodat ze overeenkomen met de gewenste lijmrupsdikte en breng indien mogelijk verticaal package of afdichtmiddel aan om doorzakken te voorkomen.


Dus, is het de moeite waard om de gaten in uw huis te dichten?

Het afdichten van luchtlekken biedt enorme voordelen, waardoor de inspanning de moeite waard wordt. Het blokkeren van een ongecontroleerde luchtstroom voorkomt problemen met de luchtkwaliteit binnenshuis, zoals het binnendringen van stof en pollen, die allergieën en ademhalingsproblemen verergeren. Het afdichten van gaten voorkomt ook dat ongedierte binnendringt, terwijl de geconditioneerde lucht behouden blijft voor meer consolation en energiebesparing.

Hoewel doe-het-zelf-breeuwen haalbaar is, kunnen grote projecten of moeilijk bereikbare plaatsen het inhuren van een professional rechtvaardigen. De prijzen variëren op foundation van het lineaire beeldmateriaal, de locatie en de geselecteerde producten. Het dichten van scheuren kan uw energierekening echter met 30% verlagen, wat zichzelf snel terugbetaalt.


Veelgestelde vragen over thuisbreeuwen

Welke gebieden moet ik breeuwen?

Geef prioriteit aan doorvoeringen aan de buitenkant van de omhulling, vooral in de buurt van ramen, deuren, pijpen, draden, ventilatieopeningen, ventilatoren, armaturen, hoeken en overgangen tussen ongelijksoortige bouwmaterialen.


Welke hulpmiddelen heb ik nodig?

Verzamel package, pistolen, schoonmaakmiddelen, schilderstape, plastic gladmakers, mesjes, vodden, oogbescherming en hangdoeken voordat u met het kit- of afdichtingsproces begint.


Hoe verwijder ik oude package?

Snijd de uitgeharde package door met een mes. Buigzaamer package kan met de hand in reepjes loslaten. Maak altijd schoon met isopropylalcohol voordat u de package opnieuw aanbrengt.


Wat is het verschil tussen package en package?

Afdichtmiddelen bieden doorgaans een superieure elasticiteit ten opzichte van package bij het overbruggen van verbindingen tussen materialen die met verschillende snelheden uitzetten/krimpen. De terminologie overlapt echter vaak, dus analyseer zorgvuldig de technische specificaties.


Kan ik vinyl gevelbeplating breeuwen?

Vermijd afdichtingsopeningen tussen vinylbeplating en sierdelen. Een lichte beweging vergemakkelijkt de afvoer/luchtstroom, waardoor vochtproblemen worden voorkomen. Installeer in plaats daarvan een trimspoel of J-kanalen.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here