Home Cultuur De Golden Globes-nominaties van 2024: Golden Globes groter dan ooit

De Golden Globes-nominaties van 2024: Golden Globes groter dan ooit

0
De Golden Globes-nominaties van 2024: Golden Globes groter dan ooit


Normaal gesproken zijn alle ogen gericht op de Golden Globes, omdat de prijsuitreiking een belangrijke voorloper is van het Oscarseizoen, maar dit jaar is de inzet bijzonder hoog; de Globes-uitzending van 7 januari 2024 zal de eerste ceremonie zijn sinds de Hollywood International Press Affiliation, verwikkeld in schandalen over het gebrek aan kiezersdiversiteit en de beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen de voormalige president Philip Berk, de deuren sloot en haar bezittingen aan een nieuwe eigenaar verkocht groep.

De nominaties voor 2024 zijn een combine van het voorspelbare (armvol knikken voor Barbie, Oppenheimer, En Opvolging), en gevuld met een aantal typisch ondoorgrondelijke Golden Globes-keuzes (waarom is dat in hemelsnaam?). Vorige levens genomineerd als een ‘niet-Engelstalige’ movie?). Nu de genomineerden officieel bekend zijn, hebben we zes van de meest opvallende verhaallijnen op een rij gezet die de middelmatigste nacht van Hollywood ingaan.

Vorige levens werd genomineerd als buitenlandse movie.

Celine Track regiedebuut Vorige levens is een van de beste movies van het jaar, een tedere verkenning van liefde tussen culturen, verankerd door een gigantisch optreden van Greta Lee. Het is ook een movie die voornamelijk in het Engels is geschreven en zich afspeelt in de Verenigde Staten, dus de beslissing van de Globes om hem te nomineren voor ‘Beste movie, niet-Engelse taal’ is een beetje verbijsterend. De movie van Track ontving ook lovende kritieken in ‘Beste movie, drama’ en een groot aantal andere grote categorieën, dus het is niet zo dat het binnensluipen van de movie in de niet-Engelse groep de enige manier was om een ​​welverdiende erkenning te krijgen. Hoewel de Koreaanse dialoog in de movie tussen Lee’s personage en Teo Yoo duidelijk enorm belangrijk is voor de plot, komt dat voor een groot deel omdat deze contrasteert met de Engelstalige scènes, waardoor de spanning tussen de Zuid-Koreaanse opvoeding van Lee’s personage en haar karakter wordt vastgelegd. leven in New York met haar man. Voeg daarbij het feit dat Vorige levens is een A24-productie, en het geheel lijkt gewoon een van die ondoorgrondelijke Golden Globe-keuzes die minder logisch worden naarmate je er meer over nadenkt.

De Opvolging De familiestrijd gaat door in de tv-acteercategorieën.

HBO’s Opvolging gaat helemaal over familieleden die elkaar een voorsprong proberen te geven, en die competitie zal doorgaan terwijl de present en de forged hun laatste prijzen behalen, met drie knikken per stuk in “Beste uitvoering door een acteur in een televisieserie, drama” (Jeremy Sturdy, Kieran Culkin en, merkwaardig genoeg, Brian Cox) en “Greatest Supporting Actor, Tv” (Matthew Macfadyen, Alan Ruck en Alexander Skarsgård), evenals nominaties voor Sarah Snook en J. Smith-Cameron. De beslissing om Cox als hoofdrolspeler te beschouwen Opvolging is vreemd, aangezien Logan Roy pas in de derde aflevering van het seizoen sterft. Zijn aanwezigheid blijft groot, en Cox’ werk als de vurige mediatitan en patriarch behoort tot de beste uit zijn legendarische carrière, maar dit lijkt een goed idee om hem in de ondersteunende categorie te plaatsen. Cox, Sturdy en Snook hebben allemaal al Golden Globes mee naar huis genomen voor hun werk aan de present, en hoewel ze zeker niet onverdiend zijn, zou het spannend zijn als Culkin, Macfadyen en Smith-Cameron {hardware} zouden verdienen, aangezien ze alle drie hun sterkste prestaties leveren. in de hele serie van de present tijdens seizoen 4.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here