Home Geschiktheid Hoe u de prestaties van Garmin kunt verbeteren

Hoe u de prestaties van Garmin kunt verbeteren

0
Hoe u de prestaties van Garmin kunt verbeteren


Garmin Game On desktop-app

27 oktober 2023

Het is misschien niet zo fysiek als het op en neer rennen van een veld, maar dat betekent niet dat je lichaam niet reageert op de stressfactoren van de virtuele gamewereld.

Je presteert beter als je je beter voelt. Het is een refrein dat we vaak horen, al op de basisschool beginnen we te horen over het belang van een goede nachtrust, een evenwichtig ontbijt en een goede gemoedstoestand. En dat geldt wellicht meer voor atleten dan voor wie dan ook: elke keer dat er sprake is van korte periodes van competitie, wil je uiteraard klaar zijn om topprestaties te leveren. Velen geloven dat dit voor players niet anders is dan voor atleten. Je wilt niet de persoon zijn die na een hele nacht opduikt, nerveus door trillende handen of te moe om zich zorgen te maken, tegenover een workforce dat uniform goed uitgerust is.

Je wilt de mentaal finest voorbereide persoon in de kamer zijn, een gamer die ‘within the zone’ is en je beste prestaties levert met precies het juiste stressniveau.

Maar nu onze elementaire dagen achter ons liggen, weten we dat het iets complexer is dan simpelweg vasthouden aan een strikte bedtijd. Je lichaam geeft je veel signalen om je te laten weten hoe goed het op een bepaald second waarschijnlijk zal presteren – en Garmin smartwatches kunnen er veel van meten. Compatibele Garmin-horloges zijn zelfs uitgerust met een gaming-activiteitsfunctie om u te helpen uw prestaties te optimaliseren met gezondheidsgegevens op uw pols, en met de Garmin GameOn™ desktop-app kunt u synchroniseren met uw computer om deze gezondheidsstatistieken te bekijken en te zien hoe je lichaam reageert voor, tijdens en na je wedstrijden.

Maar op welke statistieken moet je letten terwijl (of voordat) je speelt? Blijf lezen voor meer informatie.

Garmin smartwatches meet en analyseer uw hartslaggegevens1 om u een realtime inzicht te geven in hoe goed uw lichaam presteert. Een optische sensor aan de achterkant van uw apparaat meet uw hartslag of hartslag en rapporteert hoeveel slagen per minuut u op een bepaald second ervaart.

Dit is handig tijdens, voor en na de wedstrijd. Als uw hartslag te hoog is (of juist te laag) kan dit erop wijzen dat u niet in staat bent om zo goed te presteren als u zou kunnen. Uw Garmin smartwatch meet ook HRV, of hartslagvariatie, om de tijdsduur tussen de ene hartslag en de volgende te meten. Uw hartslag- en HRV-gegevens kunnen worden geanalyseerd om te onthullen hoe goed de sympathische en parasympathische takken van uw zenuwstelsel in balans zijn. De sympathische tak neemt de controle over tijdens stressvolle momenten, terwijl de parasympathische tak de boventoon voert tijdens rustige tijden. Een onverwachte HRV kan u helpen te weten wanneer uw lichaam niet zoals gewenst reageert op uw omgeving, wat u op zijn beurt helpt bij het aanpassen.

Aangedreven door de Firstbeat Analytics™-engineGarmin smartwatches meten ook je stressniveau op een schaal van 0 tot 100. Hoe? Het is weer dat zenuwstelsel. Het reguleert uw fysiologische systemen zodat ze voldoen aan de verwachte eisen van uw huidige omgeving. Dus als u zich in het heetst van de strijd bevindt, is de kans groot dat uw hartslag sneller gaat, uw bloedvaten verwijden en de adrenaline stroomt – en uw Garmin smartwatch kan dit opmerken. Als uw stressniveau verhoogd is op een second dat uw omgeving er niet voor zorgt dat uw hart sneller klopt, wat betekent dat er geen zware lichamelijke activiteit is of dat uw hart sneller klopt als u zich realiseert dat u dat wel doet zo dichtbij het verslaan van je tegenstander – het kan een indicatie zijn dat je lichaam niet de rust krijgt die het nodig heeft als je in een staat van ontspanning zou moeten verkeren. Hierdoor is de kans kleiner dat je goed uitgerust bent en klaar om te presteren in je volgende sport.

De gameactiviteitsfunctie biedt specifiek een voorgestelde optimale stresszone waar u tijdens het spelen naar kunt streven. Het houdt rekening met je gemiddelde stressniveau tijdens het winnen van wedstrijden (met andere woorden, een tijd die je graag zou willen herhalen) om je ideas te geven om datzelfde niveau te bereiken (of te verbeteren) in toekomstige competities. U kunt dit op uw gekoppelde computerscherm zien, zodat u een idee krijgt van hoe uw lichaam reageert op elk cruciaal second – ​​en ook tijdens de meer ontspannende momenten.

Het gaat allemaal terug op het advies van de basisschoolleraar de avond voor een toets: een goede nachtrust kan de volgende dag wonderen doen in termen van prestatieniveaus. Het is echter iets ingewikkelder dan toen je naar mattress ging en toen je wekker afging. Uw compatibele Garmin smartwatch geeft u een schatting van hoeveel tijd u heeft doorgebracht in elk van de belangrijkste slaapfasen (licht, diep, REM) en hoeveel tijd u wakker heeft doorgebracht.

De geregistreerde tijden voor elke fase worden gecombineerd met informatie over uw hartslag, hartslagvariatie en Pulse Ox2 en lichaamsbewegingsgegevens om een ​​slaapscore toe te kennen die u helpt de kwaliteit van uw nachtrust te meten. Hoe vaker u uw horloge draagt ​​tijdens het slapen, hoe meer gegevens u leert om aan te passen wat uw lichaam nodig heeft om die kwaliteits-Z’s te krijgen – wat kan leiden tot een grotere kans op een succesvolle wedstrijd de volgende dag.

Garmin Physique Battery™ is precies hoe het klinkt: een schatting van uw persoonlijke energiereserves op elk willekeurig second van de dag. Het nummer van uw Physique Battery is bedoeld als weerspiegeling van uw fysieke activiteit, stress, rust en slaap. Goede slaap, redelijke stressniveaus en een gezonde hoeveelheid fysieke activiteit (en herstel) geregistreerd door uw Garmin smartwatch zullen leiden tot een goede Physique Battery-score. Als u de hele nacht doorbrengt of een dag in stressvolle vergaderingen doorbrengt, kan uw rating er vrij laag uitzien. Het goede nieuws is dat, hoe laag uw Physique Battery ook is, u deze als maatstaf kunt gebruiken om de volgende dag te verbeteren. U kunt het ook gebruiken als indicator voor hoe gereed u bent om een ​​inspannende activiteit uit te voeren. Als je Physique Battery in de twintig is, is dit misschien niet het beste second om het tegen je rivaliserende tegenstander op te nemen. Als je die ochtend wakker werd met een 93, denken we dat de kans veel groter is dat je als winnaar uit de bus komt.

Maakt u zich zorgen dat uw lichaamsbatterij op een ongelegen second leeg raakt? De sport power-functie is een slimme pauzetimer die je waarschuwt wanneer het tijd is om bij te tanken of wanneer je verder kunt spelen. Internet als bij uw Physique Battery geldt: hoe hoger uw stressniveau, hoe sneller de timer afloopt. Als het afgaat, is de kans groot dat het tijd is om een ​​pauze te nemen.

Nog steeds niet overtuigd? In het voorjaar van 2021 werkte Garmin samen met Physique Kitchen™ en EURONICS Gaming aan de League of Legends Esports-onderzoek. Na het analyseren van prestatiegegevens van esports-atleten gedurende een periode van drie maanden met behulp van de Garmin Join™ Exercise API, bleek uit het onderzoek dat een betere slaap, wat leidde tot een hogere lichaamsbatterij, op zijn beurt de prestaties van de speler de volgende dag verhoogde. Het ontdekte ook dat spelers een verhoogd stressniveau hebben in de “Champ Choose”-fase vóór de wedstrijd, wat bewijst dat uw stressniveau begint te stijgen voordat het officiële spel begint – en u helpt zich dienovereenkomstig voor te bereiden.

Om Garmin smartwatches te kopen met geavanceerde physique metric monitoring en de functie voor gaming-activiteiten, klikt u op Her.

1Zie Garmin.com/ataccuracy

2Dit is geen medisch apparaat en is niet bedoeld voor gebruik bij de diagnose of monitoring van een medische aandoening; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen verkrijgbaar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here