Home Domotica Raspberry Pi verandert HAT’s | Hackaday

Raspberry Pi verandert HAT’s | Hackaday

0
Raspberry Pi verandert HAT’s |  Hackaday


Na de lancering van hun Raspberry Pi 5 en enkele specificaties voor hun RP1 alles-in-één randchip, de Raspberry Pi-mensen hebben nu een replace uitgebracht voor de HAT-hardwarespecificatie voor randapparatuur weerspiegelt het nieuwe mannequin. Het heet de HAT+ en vertegenwoordigt een grote stap voorwaarts met enkele belangrijke veranderingen.

Het meest zichtbaar zullen de veranderingen in de mechanische specificatie zijn, need hoewel de originele HAT-specificatie erg rigide was, is deze nieuwe versie veel losser. Een HAT+ magazine alleen passen in de 40-pins connector, inclusief de ID-pinnen, en magazine slechts met één enkel montagegat in lijn liggen, vergeleken met de vier op het origineel. Elektrisch gezien moet een HAT+ de stand-by-stroomstatus herkennen waarin de 3,3 volt-lijn wordt uitgeschakeld terwijl de 5 volt-lijn actief blijft, terwijl er softwarematig wijzigingen zijn in de inhoud van de ID-EEPROM, inclusief de mogelijkheid om te informeren over stapelbare kleinere HAT’s.

Zoals de Arduino-mensen je ongetwijfeld zullen vertellen, is het gevaar voor de handhavers van een populaire standaard dat deze het risico loopt slachtoffer te worden van zijn eigen succes, waardoor deze versteent omdat hij achterop raakt bij de allernieuwste ontwikkelingen. Voor de Raspberry Pi moet het een strak evenwicht zijn tussen het up-to-date houden en het niet kwijtraken van eerdere modellen, en naar onze mening hebben ze dat misschien internet bereikt.

We vinden het leuk hoe sommigen het hebben toegestaan meerdere HAT’s, en we vragen ons af of dit zal werken – of zal worden gemaakt om te werken – met de HAT+. Meestal denk je dat HAT’s sensoren of lichten hebben, maar dat is zo is niet altijd het geval.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here