Home Meubilair Hoe Furnishings Financial institution nieuwkomers en vluchtelingen helpt zich in Canada te vestigen

Hoe Furnishings Financial institution nieuwkomers en vluchtelingen helpt zich in Canada te vestigen

0
Hoe Furnishings Financial institution nieuwkomers en vluchtelingen helpt zich in Canada te vestigen


Gedurende de jaren dat we actief zijn, heeft Furnishings Financial institution nieuwkomers en vluchtelingen ondersteund bij de overgang naar hun nieuwe leven in Canada. Onze liefdadigheidsorganisatie werd opgericht in 1989, in een tijd waarin de overheidsfinanciering voor nieuwkomers aan het afnemen was. Op dat second ontving zuster Anne Schenck, terwijl ze leiding gaf aan een vluchtelingencentrum in Scarborough, een verzoek om hulp van een sociale instantie namens een wanhopige nieuwkomer.

‘Toen ik het huis binnenkwam, zag ik vier kinderen – allemaal jonger dan vijf jaar – rond een kleine 12-inch television zitten’, merkte zuster Anne op. “Ik maakte een basisinventarisatie van wat ze in de keuken hadden: twee borden, twee vorken, twee kleine potten. Ik wist dat ik niet voor mezelf kon koken met wat ze hadden, laat staan ​​een etentje voor deze vier kinderen. Het was dat second dat ik tegen mezelf zei dat dit niet zou mogen gebeuren in de stad Toronto. Ik had het toen te druk met het runnen van het asielzoekerscentrum om er iets aan te doen, maar in die rol was ik al bezig met het verzamelen van meubels en wat huishoudelijke spullen. Daar is de Meubelbank begonnen.”

Zuster Anne gebruikte vervolgens haar netwerk om haar inspanningen te vergroten, wat uiteindelijk uitgroeide tot Furnishings Financial institution. Het verhaal van zuster Anne over die noodlottige dag herinnert ons allemaal aan de diepe humanitaire disaster van armoede en toegang tot hulpbronnen.

Furnishings Financial institution is een bewijs van haar uitzonderlijke vastberadenheid, onophoudelijke empathie en grenzeloze inzet voor sociale rechtvaardigheid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here