Home Mode Een korte handleiding voor Chanel-serienummers

Een korte handleiding voor Chanel-serienummers

0
Een korte handleiding voor Chanel-serienummers


Het spreekt voor zich dat de Traditional Flap Bag van Chanel een van de meest iconische stijlen van de mode is. Kort nadat Karl Lagerfeld halverwege de jaren tachtig bij het label kwam, maakte de tas zijn debuut. De Traditional Flap is ontworpen met de moderne vrouw in gedachten en heeft een meer herkenbare ‘CC’-draaisluiting en leren geweven bandjes. De populariteit ervan was vrijwel onmiddellijk, maar samen met de bekendheid kwamen er zorgen over namaak.

In een poging vervalsingen te beperken, Chanel begon in 1986 met de productie van handtassen en accessoires met serienummerstickers. Deze serienummers worden gebruikt als maatstaf voor authenticiteit en zijn aan de binnenkant van Chanel-artikelen bevestigd en geven aan wanneer een stuk is vervaardigd. Elk van deze nummers is uniek voor de tas waarin het wordt gevonden, en geen enkel nummer wordt herhaald.

OPMERKING: Serienummers komen overeen met de authenticiteitskaart, maar kunnen u niet in staat stellen de stijl/het mannequin van de tas te bepalen. Deze serienummers zijn uniek voor het artikel en de kaart.

Toen Chanel seriële stickers begon te gebruiken, begonnen ze ook uit te geven authenticiteit kaarten, met bijbehorende serienummers. Deze kaarten hebben door de jaren heen kleine veranderingen ondergaan, maar zijn altijd een zwarte plastic kaart geweest met witte tekst en gouden randen. Hieronder vindt u voorbeelden van een serienummersticker met de bijbehorende authenticiteitskaart.


Hoewel Chanel-tassen die tussen 1986 en nu zijn gemaakt, zijn voorzien van serienummerstickers en authenticiteitskaarten, kunnen stickers beschadigd of verwijderd raken en kunnen kaarten kwijtraken. Als een handtas van Chanel deze kenmerken mist, betekent dit niet altijd dat het stuk namaak is.

De vroegste serienummers werden gedrukt op witte stickers met subtiele in elkaar grijpende “CC” -logo’s. Elk van deze serienummers bestaat uit 7 cijfers, gedrukt op een uitsparing aan de linkerkant van de witte sticker, terwijl een ondoorzichtige movie de sticker omhult. Hieronder ziet u een voorbeeld van een classic tas, geproduceerd eind jaren tachtig of start jaren negentig. Het serienummer staat op het uitgesneden gedeelte van de sticker en is een 1-serie, wat aangeeft dat de handtas tussen 1989 en 1991 is gemaakt.

In de jaren negentig begonnen de serienummerstickers van Chanel te evolueren, met veel beter te onderscheiden in elkaar grijpende “CC”-logo’s die overal op de stickers waren gedrukt. Het serienummer op de onderstaande tas is voorzien van verdonkerde, in elkaar grijpende CC’s met een ondoorzichtige movie op de sticker.


De vroege sticker uit de 5-serie geeft aan dat deze tas tussen 1997-1999 is geproduceerd.

Beginnend tegen het einde van de vijf sequence, heeft Chanel haar inspanningen tegen namaak voortgezet door additional functies toe te voegen aan hun serienummerstickers. De cijfers zijn nog steeds op een witte sticker gedrukt, maar de sticker is nu volledig bedekt met een doorzichtige tape met overal gouden en blauwe glitters. Deze serienummers zijn gedrukt op holografische stickers met twee lagen. De onderste laag is bedrukt met het serienummer en ingesneden met een X, waardoor het onmogelijk is deze te verwijderen zonder de sticker te vernietigen. Ze zijn voorzien van een grijze lijn die verticaal langs de linkermarge loopt en een herhalende lijn ‘CHANEL’ met een heel klein ‘CC’-logo dat verticaal langs de rechtermarge loopt.

Hieronder hebben we voorbeelden opgenomen van tassen variërend van 6-serie tot 26-serie.


De sticker uit de 6-serie hierboven geeft aan dat de tas tussen 2000-2002 is geproduceerd.


De sticker uit de 9-serie hierboven geeft aan dat de tas is vervaardigd tussen 2004-2005, terwijl de tas uit de 14-serie in 2011 is vervaardigd.


De sticker uit de 26-serie hierboven geeft aan dat de tas in 2019 is vervaardigd.

Aanvullende informatie over Chanel-serienummers waarmee u rekening moet houden, is onder meer:

Hieronder hebben we een diagram weergegeven met het Chanel-serienummerformaat en de bijbehorende productiejaren. Als je nieuwsgierig bent naar het productiejaar van je Chanel-stuk, gebruik dan het volgende schema om het jaar te ontdekken.

OPMERKING: Serienummers van de 0-serie tot en met de 9-serie bevatten 7 cijfers, terwijl de serienummers van de 10-serie tot heden 8 cijfers bevatten.

Vanaf april 2021 heeft Chanel een interessante nieuwe wending gemaakt door zich aan te sluiten bij de inspanningen om namaak uit te bannen. Web zoals Louis Vuitton’s overstap naar de Radio Frequency Identification (RFID)-microchips en het elimineren van datumcodes, heeft Chanel een einde gemaakt aan de behoefte aan authenticiteitskaarten en de serienummersticker. Beginnend met handtassen, zullen hun portemonnees nu een plaatje bevatten dat overeenkomt met de kleur van de {hardware} met een CC en een combinatie van zeven letters en cijfers erin geëtst. Bij kleine lederwaren blijft de authenticiteitskaart aanwezig.

Dit nieuwe systeem is geïmplementeerd om het verwijderen van het serienummer te ontmoedigen, aangezien het verwijderen van de plaquette de tas zal beschadigen. Met een plaquette elimineert dit ook het verlies van authenticiteitskaarten, waardoor Chanel informatie over de aankoop heeft.

Vergeet ook niet onze andere blogs over populaire Chanel-materialen En hoe je je Chanel-tas schoonmaakt!

***Couture USA authenticeert alleen objects die u bij ons wilt verkopen of verzenden.

Er zijn verschillende bedrijven die authenticatiediensten aanbieden. Mypoupette, CarolDiva en Authenticate4U zijn allemaal gerenommeerde authenticatiebedrijven die uw merchandise graag tegen een kleine vergoeding willen beoordelen. ***

Vond u deze informatie nuttig? In welk jaar is uw Chanel-tas vervaardigd? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Bijgewerkt juli 2021LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here