Home Geschiktheid Uit Fitbit-onderzoeksresultaten blijkt dat gebruikers die aan de aanbevelingen voor fysieke activiteit voldoen, hun rusthartslag, slaap en meer kunnen verbeteren

Uit Fitbit-onderzoeksresultaten blijkt dat gebruikers die aan de aanbevelingen voor fysieke activiteit voldoen, hun rusthartslag, slaap en meer kunnen verbeteren

0
Uit Fitbit-onderzoeksresultaten blijkt dat gebruikers die aan de aanbevelingen voor fysieke activiteit voldoen, hun rusthartslag, slaap en meer kunnen verbeteren


Wist je dat het beroemde doel van 10.000 stappen per dag oorspronkelijk niet wetenschappelijk was gebaseerd? Manpo-keivertaald als ‘10.000 stappenmeter’, werd in 1965 door een Japanse stappentellerfabrikant geïntroduceerd. Zoals we bij Fitbit weten, heeft er sindsdien een breed scala aan onderzoeken plaatsgevonden, die inderdaad suggereren dat Het bereiken van dit dagelijkse doel kan de slaapduur verbeteren En kwaliteiteen positieve invloed hebben zelfgerapporteerde geestelijke gezondheid, verhogen het zuurstofgehalte in het bloedEn hartslag in rust verlagen.

Uit onderzoek blijkt dat dit niet alleen het geval is stappen tellenmaar ook intensiteit dat maakt uit. Sinds 2020 heeft Fitbit Fitbit-gebruikers geïnspireerd om hun fysieke activiteitsniveau te verhogen met de introductie van gepersonaliseerde Actieve zoneminuten (AZM’s) minuten activiteit met hoge intensiteit, gebaseerd op hartslagdoelstellingen die worden bereikt voor elke minuut die u besteedt aan een coaching waarbij uw hart sneller gaat kloppen.

Voor deze analyse hebben we onderzocht of het behalen van de door de American Coronary heart Affiliation aanbevolen fysieke activiteitsdoelstelling van 150 minuten per week aan matige intensiteit aërobe activiteit leidt tot meetbare verbeteringen bij Fitbit-gebruikers. We hebben ook gekeken naar hoe lang gebruikers ongeveer aan deze doelstellingen voor fysieke activiteit moeten voldoen om het hoogste rendement op hun investering in deze aspecten van hun gezondheid te behalen.

We analyseerden 471 miljoen AZM’s en 106 miljard stappen van anonieme en instemmende gebruikers die de doelstellingen voor fysieke activiteit in februari 2022 bereikten, maar niet in januari 2022, en beoordeelden of zij overeenkomstige verbeteringen in hun gezondheid zagen vergeleken met gebruikers die de doelstellingen in 2022 niet voldeden. dezelfde periode. De resultaten laten positieve gevolgen voor de gezondheid zien voor de hartslag in rust, HRV, slaap en stressbeheersingsscores, zolang er tenminste één drempel wordt bereikt. De gezondheidsvoordelen worden zelfs nog duidelijker wanneer gebruikers meerdere aanbevelingen bereiken.

Gebruikers die elkaar hebben ontmoet beide Met 10.000 stappen per dag en het doel van 150 AZM’s per week werden verbeteringen in meerdere statistieken gezien in vergelijking met degenen die deze drempels niet haalden. Specifieke verbeteringen waren als volgt:

  • Hartslagvariabiliteit verbeterd met 20 procent (6,1 milliseconde of ms. verschil)
  • Hartslag in rust verlaagd met 8,1 procent (verschil van 4 bpm)
  • Stressmanagementscores verlaagd met 7,3 procent (5,4 verschil)1

Bovendien vertoonden gebruikers die alleen aan de aanbeveling van 10.000 stappen per dag voldeden of overschreden, nog steeds een 3,44 milliseconden hogere hartslagvariatie (hoger is beter), 3,05 slagen per minuut lagere hartslag in rust en 3,97 verbetering in hun stressmanagementscore dan vergelijkbare gebruikers .

Gebruikers die alleen aan de aanbeveling van 150 AZM’s per week voldeden of overschreden, vertoonden een 3,08 ms hogere hartslagvariabiliteit, 1,35 slagen per minuut lagere rusthartslag en 5,08 hogere stressmanagementscore dan vergelijkbare gebruikers. Deze bevindingen suggereren dat de ontmoeting zelfs een van de doelstellingen kan nog steeds verbeteringen in uw gezondheid opleveren.

Vervolgens hebben we gekeken hoe lang dezelfde gebruiker die in eerste instantie niet aan de doelstellingen voor fysieke activiteit voldoet, actief moet zijn om de gezondheidsvoordelen te kunnen plukken:

  • Het bereiken van de doelstellingen van 150 AZM’s per week en 10.000 stappen per dag voor slechts twee weken verhoogde de hartslagvariabiliteit met 20 procent, verlaagde de RHR met 4,3 procent en verhoogde de slaapscores met 4,2 procent vergeleken met het blijven onder het beoogde fysieke activiteitsniveau
  • Gebruikers die erin slaagden de doelstellingen voor fysieke activiteit te behalen nog eens twee weken (6 weken in totaal) zagen ook een daling van 4,9 procent in hun rusthartslag²
  • Belangrijk is dat deze positieve effecten op de gezondheid meer dan vier weken aanhielden, zelfs als de activiteit later daalde!

Belangrijkste aanbeveling: Schiet op 150 AZM’s per week naast 10.000 stappen per dag voor het grootste voordeel. Als dat te veel is, streef dan naar activiteitsconsistentie in evenwicht met enkele trainingen met een hogere intensiteit voor meetbare voordelen. Gebruik de activiteitsdoelen van Fitbit om dagelijkse doelen voor stappen en AZM’s in te stellen en vergeet niet om die bewegingsherinneringen in te schakelen! Door deze functies in te schakelen, kan Fitbit je helpen doelen te stellen en je gezondheidsdoelen te bereiken.


1 Deze analyse was niet bedoeld om de doelstellingen voor fysieke activiteit op het gebied van AZM en stappentelling rechtstreeks te vergelijken, aangezien deze verschillende trainingen onderhevig zijn aan verschillende variabelen die van invloed zijn op de gezondheid, zoals meetfouten. Het is dus mogelijk dat de associaties die we hebben gevonden met gezondheid toe te schrijven zijn aan een ander niet-waargenomen kenmerk van de coaching.

² Omdat deze analyses observationeel van aard waren, konden we niet voor alle verstorende variabelen controleren. Het is dus mogelijk dat de associaties die we vonden met fysieke activiteit en gezondheid toe te schrijven zijn aan andere, niet-geobserveerde kenmerken in de groepen. Andere onderzoeken, waaronder prospectieve gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken, hebben dit echter aangetoond vergelijkbare veranderingen in RHR en HRV over een vergelijkbare periode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here