Home Geschiktheid Een drankje voor elke stemming

Een drankje voor elke stemming

0
Een drankje voor elke stemming


een drankje voor elke stemming

Een van de dingen die ik heb geleerd tijdens mijn wijnopleiding (en ik ben nu officieel WSET-2-gecertificeerd met onderscheiding – woot!) was het leren van de basisprincipes van het combineren van wijn met eten.

Maar hoe zit het met het combineren van wijn met stemming?

Ik weet dat ik vaak een fles wijn (of een andere drank) kies, niet alleen op foundation van wat ik eet, maar ook op foundation van hoe ik me voel.

Hier zijn een paar leuke voorbeelden…

  • Zon en glimlach? Roze tijd.
  • Feestelijke vibes na het werk? Geef mij bubbels.
  • Koude en regenachtige nacht? Een grote, krachtige rode kleur om mee op te warmen.
  • Gemakkelijke, luchtige weekendlunch? Mocktail, alstublieft.

Ik eet en practice intuïtief en met aandacht (ik vraag mezelf en mijn lichaam af wat ik echt wil en nodig heb), en ik merk dat een soortgelijke benadering bij het kiezen van wijn en andere dranken echt veel vreugde in mijn leven brengt.

En het gaat mij helemaal om het kiezen van vreugde wanneer ik kan!

Als je ook wat drankvreugde aan je leven wilt toevoegen, lees dan verder voor enkele van mijn recente favoriete drank- en stemmingscombinaties!

Stemming: Je voelt je chique, maar het is een koude doordeweekse avond en je wilt het huis niet uit.

through GIPHY

Koppeling: Los Vascos Cromas Gran Reserve Carmenère 2019

Fles van de Los Vascos Cromas Gran Reserve Carmenère 2019

Waarom we deze combinatie leuk vinden: Carmenère is een grote, krachtige druif die je ziel verwarmt. Deze fles laat het ook prachtig zien. Er zijn bramen, pruimen en zwarte kersen, plus hints van witte peper en kruidachtige tonen. De tannines zijn zacht en zijdeachtig, met een mooie zuurgraad om het geheel in balans te brengen. Dat is geen verrassing, need Los Vascos-wijnen worden met dezelfde zorg gemaakt als Bordeaux Grand Crus en komen ook vandaan Domeinen Barons de Rothschild (Lafite). Ja, mooi, maar ongeveer $ 20 per fles (openbaarmaking: we zijn een dochteronderneming van Vivino), het zal de financial institution niet kapot maken.

Stemming: Wanneer je echt liefhebbende vrienden langskomen en je ze iets nieuws wilt laten zien.

through GIPHY

Combinatie: Owl’s Brew Spiced Chai & Cranberry Boozy Tea

uilenbrouwblikje

Waarom we deze combinatie leuk vinden: Dit leuke en feestelijke drankje is (naar onze mening) niet alleen lekkerder dan je gebruikelijke harde seltzer, maar is ook gemaakt met goede dingen zoals vers gezette theemelanges, op smaak gebracht met echt fruit en plantaardige ingrediënten. In smaken als Spiced Chai & Cranberry, Darjeeling Tea & Hibiscus Flowers en White Tea, Raspberry & Lemon zijn ze nooit saai. Wij juichen ook toe Uilenbrouwsel glutenvrij, veganistisch en eigendom van vrouwen zijn!

Stemming: Je wilt iets teruggeven, maar bent nog niet klaar om naar een chique inzamelingsactie met een grote menigte te gaan.

through GIPHY

Combinatie: Een fles van de wijnclub van Humanity Wine Co

vier flessen wijn

Waarom we deze combinatie leuk vinden: Onlangs kregen wij een zending toegestuurd van Humanity Wine Co., en het was niet alleen een geweldige manier om te doneren aan een goed doel, maar het was ook een leuke manier om wat nieuwe wijnen te proberen. Onze volledige proefervaring en gedachten kun je zien in ons Insta-verhaal hier, maar ze stuurden ons vier smakelijke flessen van familiewijnhuizen en boetiekwijngaarden. En het beste deel? Het bedrijf schenkt 50 procent van zijn netto-inkomsten terug aan de filantropie, dus met elke plezierige slok geef je iets terug aan deze verbazingwekkende oorzaken.

sipperfeestje

Oh, en als je op zoek bent naar een leuk spel om te spelen terwijl een aantal van deze wijnen proeven, geven SipperPartij een poging! Er is geen voorafgaande wijnkennis voor nodig en iedereen die wil nippen en beoordelen kan spelen through een app, plus de bovenstaande goodies. Pak wat toppen en probeer het!

Stemming: Als je zin hebt in een paar biertjes, maar niet het gevoel wilt hebben dat je internet een paar biertjes hebt gedronken.

through GIPHY

Koppelen: Een blikje (of twee) Bravus.

vijf blikjes bier

Wat is er leuk aan Bravo is dat het geen bieralternatief is, maar eigenlijk is echt bier, alleen met minder dan 0,5 procent alcohol. Dankzij een eigen brouwproces smaken deze als ambachtelijk bier, maar zijn ze veganistisch, zuivelvrij, caloriearm, suikerarm en met minder gluten. Onze favoriet was de IPA!

Stemming: Je wilt iets heel lekkers drinken… maar je staat op een achterklep.

through GIPHY

Koppelen: Schoon en koel NEFT

wodka

Gemaakt met slechts twee ingrediënten (oude, niet-GMO-roggekorrels gekweekt in Nedersaksen en bronwater uit de Oostenrijkse Alpen voor degenen die nieuwsgierig zijn), NEFT is een premium nippende wodka die je overal mee naartoe kunt nemen — en hij blijft koud! Verpakt in een draagbaar en onbreekbaar vat dat sterk lijkt op een klein olievat, blijft het urenlang koud.

Stemming: Je wilt iets leuks om van te nippen, maar je blijft nuchter.

through GIPHY

Koppelen: zo. Veel. Opties!

Echt goede en interessante niet-alcoholische dranken waren er maar heel weinig tussen, maar de laatste paar jaar heeft de nuchtere nieuwsgierige markt daar een einde aan gemaakt! We hebben onlangs een aantal mixers en drankjes op ons kantoor gehad die interessant, smakelijk en volkomen complicated zijn. Waar wij van houden!

niet-alcoholische dranken

Nieuwsgierige elixers (openbaarmaking: ook een affiliate omdat we deze zo lekker vinden) zijn drankvrije cocktails doordrenkt met adaptogenen en complexe smaken zonder te zoet te zijn (hoera!). Gemaakt door barmannen, kruidkundigen en voedingswetenschappers van wereldklasse met hoogwaardige ingrediënten, streeft elke mix zijn eigen doel na, variërend van een oppepper tot ontspanning. In leuke foodie-smaken zoals Blood Orange Spritz Holy Basil + Gingseng en Juniper Cucumber Collins Lemon + Ashwagandha + Angelica heb je helemaal niet het gevoel dat je het feest mist.

wijn

Voor wijndrinkers, alcoholvrij Oddbird-wijn is als niets dat we eerder hebben gehad (en op een goede manier). Met als doel traditioneel vervaardigde wijnen van wereldklasse te creëren, zijn deze wijnen afkomstig van de beste wijngaarden in Frankrijk en Italië en worden ze maximaal 12 maanden gerijpt voordat de alcohol wordt verwijderd met behulp van een unieke methode die de smaken behoudt. We vonden de Oddbird Low Intervention Natural White No. 1 – een natuurlijke witte wijn geproduceerd uit de lokale druivensoorten Vespaiola en Garganega – een beetje zoet met peer, honingkrokante appel, honingraat en gekonfijte citroen, en de Oddbird Low Intervention Natural Crimson No. 1 – een natuurlijke rode wijn van Merlot en Pinot Noir – met smaken van appelkaneel, cranberry en nauwelijks rijpe bramen. Veruit de meest interessante NA-wijnen die we tot nu toe hebben gehad!

mocktails mixen

Voor degenen die op zoek zijn naar iets bruisends en zoets, daar zit niets mis mee Meng Mocktails. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten en vrij van chemische toevoegingen, kun je feestelijke smaken krijgen zoals Cranberry Cosmo, Blackberry Hibiscus Bellini, Cucumber Melon Mojito, Moskou-muilezel en Blood Orange Elderflower Mimosa. Verkrijgbaar in standaardflessen van 750 ml of blikjes van 12 ounce, er is een maat voor elke gelegenheid.

Een paar smakelijke opties, toch? Nu hoeven we alleen nog maar te weten: wat is JOUW humeur? En waar ga jij het mee combineren? –JennLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here