Home Gezondheid De president is niet Superman

De president is niet Superman

0
De president is niet Superman


Dit is een uitgave van De Atlantische Oceaan Dagelijks een nieuwsbrief die u door de belangrijkste verhalen van de dag leidt, u helpt nieuwe ideeën te ontdekken en het beste op het gebied van cultuur aanbeveelt. Meld u hier aan.

Amerika wordt in 2024 geconfronteerd met een existentiële autoritaire dreiging van Donald Trump en de Republikeinse Partij, deels omdat kiezers het presidentschap te lang als een almachtige troon hebben beschouwd.

Ten eerste komen hier vier nieuwe verhalen uit De Atlantische Oceaan:


De schittering van de presidentiële macht

President Joe Biden probeert zich kandidaat te stellen voor herverkiezing op grond van een report aan beleidssuccessen. In de moderne Amerikaanse politiek is dit een nonstarter: veel Amerikanen koppelen beleidssuccessen of mislukkingen niet langer aan individuele politici. In plaats daarvan beslissen ze wat ze wel of niet leuk vinden en geven ze vervolgens de schuld of eer op foundation van wie ze zijn al liefde of haat. Donald Trump begrijpt dit probleem en exploiteert het. Wat zijn andere emotionele en intellectuele tekortkomingen ook zijn, hij heeft altijd begrepen dat veel Amerikaanse kiezers nu een superheld willen, en geen president.

De cultische fascinatie van het publiek voor beroemdheden is geen nieuw probleem, maar wordt steeds erger. In 1992 was ik een jonge professor die in New Hampshire woonde. Ik gaf in die tijd politieke wetenschappen, maar ik had een aantal jaren praktische ervaring door te werken in de stads-, staats- en federale politiek. Niettemin was ik niet voorbereid op de waanzin die tijdens de presidentiële voorverkiezingen over de Granietenstaat heerst. Ik ging naar verschillende evenementen en begon me zorgen te maken over hoe disfunctioneel Amerikanen het ambt van de CEO beschouwen.

Zoals verschillende kanshebbers, waaronder de rechts-populist Pat Buchanan– toen ze zich een weg door de staat baanden, hoorde ik de kiezers zich rechtstreeks tot de kandidaten richten. Voor zover ik kon zien, hadden ze één allesoverheersende boodschap voor de mensen die strijden om de Leider van de Vrije Wereld te zijn in een tijd van enorme mondiale instabiliteit, en die klonk ongeveer zo:

Ik ben een werkloze pijpfitter uit Laconia en ik zou graag willen weten wanneer u een baan voor mij gaat regelen.

Zeg wat je wilt over Invoice Clinton, maar hij gekregen Het. Hij beet op zijn lip en straalde kilocalorieën van goed geoefende empathie uit. George HW Bush – die vier jaar eerder de gouverneur van Massachusetts, Mike Dukakis, versloeg door de hertog af te schilderen als een liberale androïde met antivries in zijn aderen– nam zijn beurt in het vat, op zijn horloge kijken tijdens een debat en proberen een boodschap van zorgzaamheid over te brengen door te zeggen “Boodschap: het kan me schelen.”

Ik heb altijd geweten dat een behoorlijk aantal kiezers ‘parasociale’ relaties met presidenten zouden aangaan, een fenomeen – een fenomeen dat volkomen normaal is, binnen bepaalde grenzen – waarbij mensen denken dat ze verbonden zijn met beroemdheden en ze kennen. Waar ik echter niet op voorbereid was, was om van dichtbij te zien hoe gewone burgers de Amerikaanse president zien als Superman (of, als je dat liever hebt, de Groene Lantaarn), een bijna almachtig wezen dat door pure wilskracht nieuwe realiteiten kan creëren. In 1992, en opnieuw tijdens de minder controversiële verkiezingen van 1996, begon ik beter te begrijpen hoe het presidentschap in het naoorlogse tijdperk – en vooral tijdens de Koude Oorlog – zo groot was geworden en zijn reikwijdte zo breed dat de glans van zijn macht de macht van de president had weggevaagd. mogelijkheid van kiezers om elk kantoor eronder te zien.

Toen ik de gebeurtenissen in het noorden van New England bijwoonde, was ik verbijsterd dat de lokale bevolking zich niet bewust leek van enig ander niveau of welke tak van de overheid dan ook. Als occasioneel pratend hoofd op de televisie in New Hampshire probeerde ik soms een aantal van deze mensen erbij te betrekken. Ik zou vragen: Heeft u een burgemeester? Een gemeenteraad? Wie is uw staatsvertegenwoordiger? (New Hampshire heeft een van de kleinste verhoudingen tussen kiezers en wetgevers in het Huis van Afgevaardigden van de vakbond.) Hebt u uw senator gebeld? Hoe zit het met de gouverneur? Hoe zit het met uw congreslid?

Soms wisten mensen wie deze andere functionarissen waren, en soms niet. Maar uiteindelijk was er het onwankelbare geloof dat als je werkloos was in New Hampshire, het geld ophield in Washington, DC.

Laten we niet te laborious zijn in het beschuldigen van de kiezers. Politici – in Amerika en elders – moedigen deze visie aan door te doen wat politici doen, door de eer op te eisen voor al het goede dat in het land gebeurt en de schuld voor de slechte dingen bij hun tegenstanders te leggen. Het is een dom en gevaarlijk spel. Als het werkt, is het magie. Misdaad viel op uw horloge? Natuurlijk gebeurde dat; Goed gedaan, meneer de president. Is er een nieuw wondermiddel ontwikkeld? Dat heeft u gedaan, meneer. Maar als de zaken slecht gaan, is de verleiding om de schuld te ontlopen overweldigend.

Erger nog, partizanen hebben er alle belang bij de toestand van de natie te catastroferen: niemand hanteert de slogan: “Hé, alles is in principe oké, maar we kunnen het beter doen.” In plaats daarvan proberen ze de kiezers in elke cyclus ervan te overtuigen dat de natie een puinhoop is en dat hun kandidaat voor het presidentschap de redder is die alles kan repareren – zelfs de dingen die niet kapot zijn. (Ironisch genoeg, kiezers over het algemeen maakt niet uit over het enige gebied waarover presidenten regeren Doen bijna de volledige controle hebben over het buitenlands beleid, tenzij het verband houdt met terrorisme.)

Vooral de Republikeinen zijn de meesters in het voortdurend afschilderen van het land als een hellegat en dan te beargumenteren dat de enige oplossing is om de chef nog meer te begroeten. Hun standpunt is geworteld in zowel kwade trouw als logica: de Republikeinse partij is een minderheidspartij aan het worden, en zij weet dat het eigenaardige pad by way of het Electoral School naar het Witte Huis de beste hoop is voor het uitoefenen van nationale macht. Maar vergis je niet: ook de Democraten hebben een obsessie met het presidentschap. De geleerde Mark Lilla noemt dit het Democratische ‘papacomplex’, de overtuiging dat de president een vaderfiguur is die al onze problemen kan oplossen – en dat is de reden waarom zoveel Democraten opdagen bij de presidentsverkiezingen en vervolgens bijna al het andere negeren.

Trump heeft beide kanten van het Superman/papa-concept behartigd, door een persoonlijkheidscultus aan te moedigen die één man heilige krachten schenkt – een man die nooit iets hoeft waar te maken, en die nooit kan falen, maar alleen kan presteren. zijn mislukt door anderen. (Troef naar verluidt gezocht om uit zijn COVID-behandeling in het Walter Reed-ziekenhuis te komen door een Superman-embleem onder zijn shirt te onthullen.) Zijn Republikeinse concurrenten weigeren nog steeds de irrationaliteit van de Trump-sekte te erkennen; in de primaire debatten hebben ze gediscussieerd over beleid, alsof dat er toe doet. Alleen Vivek Ramaswamy heeft geprobeerd de dynamiek van de beroemdheden van Trump na te bootsen, maar sekten worden niet goed overgedragen en zijn vederlichte Trumpisme heeft zelfs binnen de Republikeinse partij een beperkte aantrekkingskracht gehad.

Biden heeft ondertussen op onhandige wijze geprobeerd het persoonlijkheidsspel te spelen door goed economisch nieuws te brandmerken als ‘ “Bidenomica.” Ironisch genoeg, Biden eigenlijk kan op zijn minst enige eer voor de economie opeisen (als verlengstuk van zijn successen op wetgevingsgebied), maar zijn naam verbinden aan de economische omstandigheden wanneer kiezers weigeren ronduit dat verband te leggen is een riskant en een holle beweging die niet eens door het lawaai van Trump heen kan breken bloed-en-bodem-fascisme en roept om sociale en culturele wraak.

Persoonlijkheidsculten vormen altijd een gevaar in de massapolitiek, en nooit meer dan wanneer gewetenloze opportunisten zoals Donald Trump of Viktor Orbán of Recep Tayipp Erdoğan de democratische politiek verdraaien door het idee van de natie aan zichzelf te versmelten. De wereld maakt een autoritaire heropleving door, ondanks enkele democratische successen (in Polen, meest recentelijk). Amerika zou het voorbeeld moeten zijn voor andere democratieën; in plaats daarvan hebben de kiezers in de Verenigde Staten jarenlang individuele leiders van beide partijen verheerlijkt met een onrealistisch begrip van het presidentschap en zijn bevoegdheden – een burgerlijke zwakte die Trump tijdens zijn campagne elke dag uitbuit.

Verwant:


Het nieuws van vandaag

  1. Speciaal aanklager Jack Smith vroeg Het Hooggerechtshof moet snel uitspraak doen over de bewering van Trump dat hij immuun is voor federale vervolging voor misdaden gepleegd tijdens zijn ambtsperiode, voordat een hof van beroep zich over de zaak kan buigen.
  2. Het Hooggerechtshof zal geen uitdaging horen aan het verbod van Washington op conversietherapie voor minderjarigen.
  3. De Verenigde Staten blokkeerde een ontwerpresolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties Vrijdag werd opgeroepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza. De VS hebben amendementen op het ontwerp aangeboden, waaronder een veroordeling van de aanslagen van 7 oktober.

Verzendingen

Ontdek hier al onze nieuwsbrieven.


Avond lezen

Een stapel spijkerbroeken
Jim Younger/Bloomberg/Getty

Dit is wat er gebeurt met alle dingen die je niet wilt

Door Amanda Mull

Wanneer je on-line een joggingbroek bestelt en deze niet wilt houden, komt er een kolossaal, meestal ondoorzichtig systeem van arbeid en machines in beweging om ze een nieuwe plek in de wereld te vinden. Van buitenaf zie je er vrij weinig van: de software-interface waarmee je een aantal vakjes kunt aanvinken en je voorafbetaalde verzendlabel kunt afdrukken; misschien de UPS-medewerker die het scant wanneer u het pakket aflevert. Daarnaast werken hele infrastructuursystemen – transporteurs, magazijnbeheerders, vereffenaars, recyclers, wederverkopers – aan het door elkaar halen en herschikken van de honderden miljoenen producten per jaar die consumenten hebben geprobeerd en te wensen overlieten. En diep binnen dat systeem, in een verwerkingsfaciliteit in de Lehigh Valley, moet een man genaamd Michael aan de joggingbroek ruiken.

Lees het volledige artikel.

Meer van De Atlantische Oceaan


Cultuur pauze

Adam Chauffeur
Will Heath / NBC

Luisteren. Velen van ons klagen dat we het druk hebben, maar is dat een excuus geworden voor ons onvermogen om ons te concentreren op wat belangrijk is? Becca Rashid en Ian Bogost praten verder aflevering van deze week van Hoe tijd te behouden.

Horloge. De griezelige intensiteit van Adam Driver staat aan Zaterdagavond stay (streaming op Peacock) bood een eigenzinnig tegengif voor saai wintergejuich.

Speel ons dagelijkse kruiswoordraadsel.


PS

Hier in het Nichols-huis hebben we de kerstboom dit jaar wat vroeg versierd, niet in de laatste plaats omdat we de onze vroeg hadden gekocht vanwege de voortdurende problemen met het aanbod van bomen. (In ons kleine deel van Rhode Island worden de bomen doorgaans in de eerste week van december opgeruimd.) Mijn vrouw en ik hadden wat kerstspecialiteiten bedacht, en ik werd aan iets herinnerd dat ik schreef een paar jaar geleden over hoe de meeste klassieke kerstshows verschrikkelijk zijn.

Val mij niet lastig met jouw Ijzig of Warmte vrek onzin; die Rankin/Bas producties waren griezelig, vooral ieders favoriet, Rudolph het rood geneusde rendier. Heck, ik was niet eens de eerste Atlantische Oceaan schrijver om een ​​knuppel mee te nemen naar de Rudolph-special: Mijn collega Caitlin Flanagan heeft de present grondig in model gestoken in 2020. Het is een sombere boodschap voor kinderen; bijna iedereen in de buurt van Rudolph, inclusief de vader van Santa en Rudolph, Donner, is verschrikkelijk. (Ik heb vooral een hekel aan Vuurbal, maar laat me daar niet over beginnen.) Ik denk alleen maar Een Charlie Brown-kerst En Hoe de Grinch kerstmis heeft gestolen zijn de blijvende klassiekers, maar als ik met Kerstmis in de buurt van slechte mensen moet zijn, kijk ik veel liever naar Denis Leary in De ref, die meer warmte heeft (en veel meer f-bommen in kerstsfeer) dan al die uncommon poppenshows.

– Tom

Katherine Hu heeft bijgedragen aan deze nieuwsbrief.

Wanneer u by way of een hyperlink in deze nieuwsbrief een boek koopt, ontvangen wij een commissie. Bedankt voor uw steun De Atlantische Oceaan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here