Home Cultuur De diepe citrusjurk van Amal Clooney is geïnspireerd op Versace uit de jaren 90

De diepe citrusjurk van Amal Clooney is geïnspireerd op Versace uit de jaren 90

0
De diepe citrusjurk van Amal Clooney is geïnspireerd op Versace uit de jaren 90


Als het leven beroemdheden citroenen geeft, voelen ze zich blijkbaar geneigd om zeer chique avondjurken te maken. Maandagavond luidde Amal Clooney de komst van ‘Lemon Lady Winter’ in toen ze naar buiten stapte in een archiverende, zoetekauwende maxi-jurk.

Amal woonde de première bij van de première in Los Angeles van De jongens in de boot met haar man George. Terwijl de acteur (wie grapte zijn carrière “is nu teruggebracht tot een plus één”) koos voor een gedempt zwart en marineblauw pak, Amal bracht absoluut de zon in een op maat gemaakt Versace-nummer. De jurk met bandjes is geïnspireerd op een soortgelijke look die debuteerde in de lente/zomercollectie van 1993 van het Italiaanse merk.

De versie van Amal had een iets langere rok tot op de grond dan de catwalk-iteratie, evenals een nauwsluitend korsetlijfje en een diepe halslijn. Omdat het silhouet van de jurk vrij eenvoudig was, was het echt de neonstof die hier de indruk maakte. De mensenrechtenadvocaat complimenteerde haar premièrekleding met losse, volumineuze golven, bedauwde make-up en een gouden clutch.

David Livingston/WireImage/Getty Pictures

Artwork Streiber/Penske Media by way of Getty Pictures

Zoals veel stijlsterren blijven pleiten winterwitjes en de laatste tijd geheel beige kledingkasten, is het verfrissend om te zien dat Amal vasthoudt aan kleuren en stoffen die traditioneel gereserveerd zijn voor de warmere maanden. De advocaat weet ook hoe hij een klassiek silhouet moet opfleuren; vorige week stapte ze nog in een ander silhouet kleurrijke maxi-jurk voor een vertoning van De jongens in de boot in Seattle, Washington.

Mat Hayward/Getty Pictures Leisure/Getty Pictures

Haar jurk, van het Londense label 16Arlington, bevatte tientallen brandweerrode pailletten die de tanktopstijl van afternoon tea tot disco-ready brachten. Amal’s toevoeging van metallic hakken met spitse neus en bijpassende rode Vacation-nagels voegden nog meer aptitude aan de look toe. En bij De Modeprijzen in Londen eerder deze maand stapte ze op en herhaalde ze in een meer op maat gemaakte Versace – deze, een aansluitende jurk druipend van blozende kroonluchterpailletten. Of ze nu gekleed is in Studio 54-achtige pailletten of is uitgedost in citrustinten, Amal marcheert op het ritme van haar eigen drum, ongeacht het seizoen.

Samir Hussein/WireImage/Getty Pictures

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here