Home Domotica Overview: Ride1Up’s Cafe Cruiser e-bike is eigenlijk te krachtig

Overview: Ride1Up’s Cafe Cruiser e-bike is eigenlijk te krachtig

0
Overview: Ride1Up’s Cafe Cruiser e-bike is eigenlijk te krachtig


We kunnen een commissie verdienen through hyperlinks op deze pagina.


Berijd de Cafe Cruiser van 1Up biedt heel veel functies en kracht voor zijn relatief lage prijs, maar het is een e-bike met een identiteitscrisis. De naam ‘Cafe Cruiser’ en de styling en geometrie van de motor suggereren een relaxte rit die je zou kunnen gebruiken om rond Venice Seashore te rijden, maar de krachtige klasse 3-motor en de enorme massa zijn allesbehalve zacht: er zit zoveel rommel in de kofferbak kan het rijden ervan ronduit gevaarlijk aanvoelen. Maar als je enige ervaring hebt met het rijden op e-bikes en op zoek bent naar een goedkopere zweep met veel kracht, dan is dit misschien de rit voor jou.

Voor- en nadelen van Ride1Up’s Cafe Cruiser

Pluspunten

Lage prijs: $ 1.195,00 is een redelijk goede prijs voor een fiets met deze kenmerken.

Stroom: De achtermotor van 750 watt zorgt voor een hoop vroem.

Consolation: Het gevoerde zadel, de voorvering en de rechtopstaande rijderpositie dragen bij aan het consolation.

Batterijduur: Zelfs met het vermogen dat hij levert, gaat de batterij van de Cafe Cruiser lang mee.

Nadelen

Overbelasting van het koppel: Krachtige pick-up kan voor een schokkerige rit zorgen.

Gewicht: Al dat vermogen achter een fiets van 65 pond kan op hoge snelheid alarmerend zijn.

Hoek snijden: De besparingen moeten ergens vandaan komen.

Specificaties

 • Classificatie: Klasse 3

 • Motor: 750W, 5 versnellingen

 • Bereik: 30-50 mijl per oplaadbeurt

 • Gewicht: 65 pond

 • Gewichtslimiet: 350 lbs (tot 130 lbs op bagagedrager)

 • Motor: 48V Bafang-motor met versnellingsnaaf 750w

 • Assisteren: 5 niveaus, cadansdetectie

 • Wielen: 26 inch, 3 inch breed

 • Remmen: Zoom 180 mm hydraulische remmen met elektrische uitschakelsensor

 • Batterij: 48V15ah Reention Rhino, 39 x 21700 Samsung-cellen

 • Show: KD21C Instelbare snelheidsweergave

 • Vork: Mozo hydraulische lockout, veerweg van 80 mm

 • Banden: SandStorm 26″x3″ Chaoyang

 • Aandrijving: Shimano Acera M360 8 versnellingen

 • Verlichting: LED-voor- en achterlichten

Eerste indrukken: een krachtige maar alarmerende rit

Rijd op de 1Up Cafe Cruiser e-bike


Krediet: Stephen Johnson

Ik wil een e-bike, dat is het minder krachtig is waarschijnlijk in strijd met de wensen van de meeste consumenten, maar dat was mijn gedachte toen ik voor het eerst op de Cafe Cruiser reed. Het teruggeslagen stuur; dik, gevoerd zadel; brede banden; en de verstelbare verende voorvork suggereren een beginnersvriendelijke e-bike, maar op het second dat mijn duim het gaspedaal raakte en het ding naar voren schoot, dacht ik: “Dus het wordt dan zo?”

Of je nu kracht uit het gaspedaal haalt of trapt, deze fiets wil gaan snelen niet op een subtiele manier. Ik ben niet tegen snelheid, maar hoge snelheden op een fiets die 65 kilo weegt en je zo rechtop zet, kunnen uit de hand lopen. Totdat u eraan gewend raakt, zult u waarschijnlijk een schokkerige rit maken.

Op een lichtere, beter manoeuvreerbare fiets lijken hoge snelheden natuurlijk, maar op topsnelheid rijden met de Cafe Cruiser geeft je een kavel van momentum om mee om te gaan, en veel van “Ik hoop dat ik alles stevig genoeg in elkaar heb geschroefd toen ik dit in elkaar zette” om over na te denken. het voelt niet slecht geconstrueerd aan of zo, maar toen ik eenmaal de door het gasoline ondersteunde snelheid van 32 km / u had bereikt en door te trappen tot de limiet van 28 was versneld, had ik het gevoel dat ik mijn nek ging breken. Ik kon het verontrustende gevoel niet van me afschudden dat ik bovenop een machine zat die over de weg reed, in plaats van een voertuig te besturen waarmee ik op één lijn zat en die ik bestuurde. Ik weet zeker dat dit gevoel nog sterker zou zijn voor lichtere rijders; dit is absoluut geen fiets om een ​​sort op te laten rijden.

Om al dat momentum te stoppen, biedt de Cafe Cruiser hydraulische schijfremmen, die bewonderenswaardig werken (godzijdank). Er is ook een snelheidsbegrenzer waartoe je toegang hebt vanaf de controller, maar het is een behoorlijk diepe duik in de menuwereld om bij de meer “geavanceerde” instelling van de pc van de machine te komen (meer daarover hieronder), en de eigen tutorial van 1Up adviseert gebruikers om de fabrieksinstellingen.

Het comfortabel houden

Stuur van een Ride 1Up Cafe Cruiser e-bike


Krediet: Stephen Johnson

Als je de trapondersteuning met vijf niveaus op een lager getal houdt en op je snelheidsmeter let, rijdt de Cafe Cruiser comfortabel. De vering van de voorvork strijkt hobbels glad en het zadel met dikke bodem is gemakkelijk in de omgang. Dat alles plus de brede banden met een lagere bandenspanning (max. 35 PSI) zorgen voor een cruiser-perfecte, zacht aanvoelende rit, excellent voor het rijden over kleine verkeersdrempels. Ik zou hem niet off-road rijden, maar hij zal ook geen bezwaar hebben tegen een beetje grind of laborious opeengepakt vuil. Of je een zachte rit als ‘comfortabel’ of ‘sludgy’ beschouwt, hangt af van wat je zoekt in een fiets. Het is niet mijn persoonlijke favoriete stijl, maar ik zie wel het plezier in een zachte e-bike waarmee je over het trottoir kunt rennen. scheuren en voel ze nauwelijks.

De geometrie van de Cafe Cruiser plaatst rijders in een positie met weinig stress. Dankzij het naar achteren gebogen stuur zit u feitelijk rechtop, de armen licht gebogen, terwijl het grootste deel van uw gewicht in de pedalen en de stoel zit. Al dat consolation gaat echter ten koste van de wendbaarheid. Deze fiets is een grote jongen en is niet geweldig in scherpe bochten bij lagere snelheden.

De stijl van een cruiser verbergt een grote batterij

Het stevig ogende, laaghangende body van de Cafe Cruiser is Californisch cool, maar verbergt een enorme batterij in de onderbuis. Het uitzoeken van de exacte hoeveelheid energie die een e-bike-accu zal leveren, is bijna giswerk, omdat het afhangt van hoe je erop rijdt, hoeveel je weegt, heuvels en andere factoren, maar de schatting van de fabrikant van 30-50 mijl per oplaadbeurt lijkt voor mij ingetogen. Het is een batterij die lang meegaat: ik ben een zwaardere man en ik nam mijn Cruiser mee op een rit van 32 kilometer met een aantal vrij grote heuvels, en de batterijsensor tikte slechts twee streepjes af nadat hij volledig was opgeladen.

Het show: meer dan op het eerste gezicht lijkt

Computer van een Cafe Cruiser e-bike


Krediet: Stephen Johnson

De bedieningselementen van de Cruiser bevinden zich, zoals je zou verwachten, op het linkerstuur en ze hebben de verwachte drie knoppen: dat is een aan/uit-schakelaar en twee knoppen die door de vijf standaardvermogensniveaus schakelen. Het zwart-grijze LED-display toont het ondersteuningsniveau, de snelheid en het resterende batterijvermogen.

Het is direct klaar voor gebruik, maar de controller heeft diepere, verborgen niveaus waar meer genuanceerde veranderingen kunnen worden aangebracht in de manier waarop de motor rijdt. Hierdoor kunnen gebruikers de trapondersteuning verfijnen, inclusief het toevoegen van een langzamere instelling bij het opstarten of meer vermogensniveaus, maar het is alleen maar om er te komen. is complicated, gezien de oude weergave; Het schommelen met wattageniveaus en dergelijke is waarschijnlijk buiten de interesse van de meeste rijders, dus ik oordeel op foundation van de instellingen waarmee de fiets wordt geleverd. Als je nieuwer was met e-biken, zou je geen idee hebben dat je deze instellingen zou kunnen veranderen, en geen enkele manier om te weten waarom je dat zou willen.

Een instelling die ik wel nodig vond, was de fabrieksreset. Nadat ik ongeveer 16 kilometer op mijn Cafe Cruiser had gereden, stopte de fiets helemaal met werken, maar ik kon hem weer tot leven brengen met een systeemreset. Het probleem heeft zich niet herhaald, maar of dit zich binnen een week of een maand zal voordoen, is niet bekend.

Onderhoud, reparatie en klantenservice

Experience 1Up is voornamelijk een on-line retailer, dus je kunt er niet een terugbrengen naar de winkel waar je hem gekocht hebt als er iets misgaat. Niet dat dat per se nodig is: ik heb voor deze recensie ongeveer 70 mijl op mijn Cafe Cruiser gezet, wat niet genoeg is om enige echte kennis te hebben van de betrouwbaarheid van de fiets op de langere termijn, maar hij voelde niet wiebelig of janky en er ging niets mis behalve de hierboven genoemde computerreset. De versnellingen werkten soepel, internet als de remmen en de relaxation van de mechanische onderdelen van de fiets.

Voor routineonderhoud zijn de onderdelen van de fiets van goedkope kwaliteit, maar wel van herkenbare fabrikanten (Shimano-versnellingen, Sandstorm-banden), dus uw plaatselijke fietsenwinkel zou waarschijnlijk de meeste niet-elektrische problemen kunnen oplossen. Voor grotere problemen heb je te maken met 1Up. In tegenstelling tot sommige ‘fly-by-night’ e-bikebedrijven waar ik van heb gehoord, hebben ze een behulpzame klantenservice. Mijn ervaring met de klantenservice was goed: mijn fiets arriveerde met een remrotor die tijdens het transport verbogen leek te zijn, en Ride1Up zorgde binnen twee dagen kosteloos voor een nieuwe.

De fijnere particulars van de Cafe Cruiser

De Cafe Cruiser is absoluut geen goedkope e-bike voor in de kelder, maar als je in de fijnere particulars komt, start je te zien welke bochten er zijn gesneden om een ​​krachtige fiets binnen te halen voor een iets meer dan een hoge prijs. Het show is heel eenvoudig:Luxere fietsen hebben meer gebruiksvriendelijke computer systems in kleur en zelfs apps die het navigeren en wijzigen van instellingen eenvoudig maken. De LED-verlichting aan zowel de voor- als achterzijde lijken redelijk goedkoop. De trapondersteuning is gebaseerd op cadans in plaats van de soepelere, op koppel gebaseerde bedieningselementen. Niets van dit alles maakt de Cafe Cruiser tot een slechte fiets, alleen een minder subtiele. Dat is de algemene sfeer van de Cafe Cruiser: hij is leuk om te rijden en hij is snel, maar het is geen verfijnd voertuig.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here