Home Zelfverbetering De 5 niveaus van inzicht in jezelf

De 5 niveaus van inzicht in jezelf

0
De 5 niveaus van inzicht in jezelf


Hallo daar, jullie mooie klootzakken. Vandaag duiken we in de oneindige complexiteit van het zelf.

We onderzoeken het idea van het zelf op vijf verschillende niveaus, van eenvoudige verklaringen tot hersensmeltende ideeën die je doen twijfelen aan je bestaan.

Klaar?

Laten we dit doen.

Niveau 1: Het type zelf – ik heb controle over mijn hand!

Op dit niveau is het idea van het zelf vrij eenvoudig. Wat je ook voelt of onder controle hebt in je omgeving, het is een deel van jou.

Heb jij controle over je hand? Boem, een deel van jezelf. Kunt u de stoel niet bedienen zonder hem aan te raken? Dat ben jij niet.

Simpel, toch?

Hulp nodig bij het uitzoeken waar je om moet geven?

Voer hieronder uw e-mailadres in en ik stuur u een e-boek van 50 pagina’s over het ontwikkelen van uw eigen persoonlijke waarden.

Niveau 2: Het tienerzelf – Wie ben ik eigenlijk?

Naarmate we ouder worden, beginnen we te beseffen dat ons zelf niet beperkt is tot ons fysieke lichaam.

Er komen abstracte concepten naar voren zoals medelevend, getalenteerd of geboren op een specifieke plaats definieer ons. Ons gevoel van welzijn raakt gebonden aan hoe anderen ons waarnemen, en ons zelf wordt een sociaal onderhandeld idea.

Niveau 3: Het zelf van de scholar – ​​Zeg hallo tegen het ego

Op de universiteit zijn we ons ervan bewust dat er spanning bestaat tussen onze zelfdefinitie en hoe de wereld ons ziet. Om ons zelfgevoel te beschermen, ontwikkelen we psychologische verdedigingsmechanismen. Dit is Freuds definitie van het ego.

Een gezond ego is essentieel, maar wanneer onze zelfdefinitie afwijkt van de werkelijkheid, wordt het giftig, wat leidt tot emotionele disfunctie.

Niveau 4: Het zelf van de afgestudeerde scholar – ​​willekeurige definities

Op dit niveau beseffen we dat het idea van het zelf slechts een willekeurige definitie is, web als elke andere. Onze definities van onszelf zijn gebaseerd op onze ervaringen, omgeving en cultuur.

De vloeibaarheid van het zelf is een psychologisch mechanisme dat ons helpt functioneren in de samenleving. In wezen is het ego een evolutionaire aanpassing van onze geest.

Niveau 5: Het Zelf op Expertniveau – Er is geen Zelf

Hier wordt het trippy. Er is geen zelf. Ons geloof in ons bestaan ​​is slechts een illusie die door onze geest wordt bedacht. Niets bestaat werkelijk, en het leven is vergankelijk en slecht gedefinieerd.

Door onze geest te trainen, kunnen we deze illusie doorzien en de werkelijkheid ervaren als een manifestatie van het bestaan. Er bestaat niet zoiets als de dood; alles is aanwezig en is er altijd geweest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here