Home Cultuur Tatanka Means’ high vijf favoriete dingen van 2023, inclusief de Lakota-film die meer mensen moeten zien

Tatanka Means’ high vijf favoriete dingen van 2023, inclusief de Lakota-film die meer mensen moeten zien

0
Tatanka Means’ high vijf favoriete dingen van 2023, inclusief de Lakota-film die meer mensen moeten zien


1. Moordenaars van de Bloemenmaan

Het was een eer om in Cannes over de rode loper te mogen lopen en tussen zulke ongelooflijke acteurs in de movie te mogen staan. Lily Gladstone blies me omver in haar rol tegenover Leonardo DiCaprio, en mijn goede vriend William Belleau gaf een van mijn favoriete optredens van het jaar. Bovenal ben ik trots op de Osage-weergave die we op het scherm hebben bereikt.

2. Oorlogspony

Dit was echt een leuke movie die meer mensen zouden moeten zien. De movie werd gefilmd in het Pine Ridge Indian Reservation in South Dakota, waarbij gebruik werd gemaakt van veel lokaal expertise en bemanning. Regisseurs Gina Gammell en Riley Keough hebben fantastisch werk verricht door een hedendaags verhaal samen te brengen dat zeer vermakelijk was.

3. Ginew

Ginew is het enige denimbedrijf in Indiaanse handen in het hele land. Ik heb dit jaar hun Heritage Coat opgehaald. Het is veruit de meest comfortabele en stoerste jas die ik ooit heb gehad, en hij is ideal voor als ik paardrij of op het podium loop.

4. 3 veren sterrenquilts

Ik heb een kingsize ‘Miami Vice’-satijnen sterrenquilt aangeschaft om me deze winter heat te houden. De kwaliteit en kleurmengsels zijn geweldig van dit Native-bedrijf. Het heeft traditioneel erfgoed met een unieke 2023-sfeer.

5. Reservering honden

Als komiek/acteur heb ik enorm genoten van deze komedie over inheemse tieners “on the rez” in Oklahoma. Gemaakt door Sterlin Harjo en Taika Waititi, het gaf me kracht om zoveel te zien inheems expertise zowel voor als achter de digicam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here