Home Gezondheid Sinterklaasdag (6 december) Onze familietradities

Sinterklaasdag (6 december) Onze familietradities

0
Sinterklaasdag (6 december) Onze familietradities


Dankzij een Europese invloed Aan mijn kant van de familie ben ik opgegroeid met het vieren van de traditie van Sinterklaasdag op 6 december.

Veel mensen kennen Sinterklaas gewoon onder de naam Kerstman. Hoewel de moderne figuur van de Kerstman is afgeleid van St. Nick, zul je deze beschermheilige van kinderen die speelgoed maken nauwelijks op de Noordpool aantreffen.

Inhoudsopgave(Verbergen)(Present)

Het verhaal van Sinterklaas

De echte man achter de fictieve moderne Kerstman en Kerstman was Sinterklaas van Myra. Geboren in 280 na Christus in Klein-Azië, verloor hij op jonge leeftijd zijn ouders, hoewel ze hem na hun dood een grote rijkdom nalieten. De echte Sint-Nicolaas stond bekend om het geven van anonieme geschenken om mensen in nood te helpen en werd uiteindelijk tot bisschop van Myra benoemd.

De goede bisschop stierf op 6 december; dus deze dag is nu Sinterklaasdag.

Voor een fascinerende uitleg over hoe een man met een baard, rendieren en de Noordpool in verband werd gebracht met St. Nick: zie deze podcastaflevering over de Kerstman en de wortels van het verhaal in de Finse cultuur.

Waarom het geven van geschenken?

De geschiedenis van het achterlaten van schoenen of kousen op St. Nick’s Day komt waarschijnlijk voort uit het verhaal waarin hij kleine zakjes met goud achterliet voor een man en zijn drie dochters. In die tijd moesten vrouwen een bruidsschat meenemen naar een huwelijk om een ​​goede echtgenoot te vinden.

St. Nick hoorde van een man die drie dochters had, maar de bruidsschat niet kon betalen. Zonder dit zouden de dochters hoogstwaarschijnlijk een leven van prostitutie ingaan in plaats van te kunnen trouwen. Volgens de legende gooide St. Nick ‘s nachts drie zakken met goud door hun raam (sommigen zeggen door de schoorsteen) waar ze ze de volgende ochtend vonden. Dit redde hen van een leven in een bordeel en versterkte zijn plaats als beschermheer van het geven van geschenken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here