Home Geschiktheid Gezond recept: Vacation Sizzling Pot

Gezond recept: Vacation Sizzling Pot

0
Gezond recept: Vacation Sizzling Pot


RECEPT VAN LEANDRA ROUSE | FOTOGRAFIE DOOR SAM EMMONS

Sizzling Pot is een heerlijke familiemaaltijd die wordt geserveerd met een dampende soep in het midden van een tafel, waarbij alle gasten kunnen deelnemen aan het op smaak brengen van de bouillon. Dit is een traditie die al duizenden jaren in heel Azië voorkomt. Met identify in China (bekend als hu|guō), in Japan (bekend als Nabemono) en in Korea (bekend als Jeongol). Het is een leuke manier om een ​​gemeenschappelijke maaltijd te delen met dierbaren, waardoor het vooral good is voor de feestdagen.

Om ervoor te zorgen dat dit gerecht zowel lekker als gezond is, laten we u zien hoe u de bouillon licht en de groenten overvloedig maakt. Het zeevruchten- en groentethema brengt enkele van de beste hotpot-ingrediënten naar voren, zoals Aziatische paddenstoelen, tofu-huid en daikon. Hoewel u vergelijkbare ingrediënten kunt ruilen op foundation van het seizoen en uw voorkeuren

De sleutel tot een goede hete pot is een geweldige bouillon! We hebben een geweldige hack om tijd te besparen en smaak te leveren. Voeg garnalen en groenteschillen toe aan je favoriete kant-en-klare groentebouillon en voeg vervolgens additional vitamines, mineralen en een rijke umami-smaak toe aan een verpakte bouillon.

Ten slotte wordt de hete pot traditioneel geserveerd in het midden van een eettafel. Je hebt een warmtebron nodig, zoals een elektrische hete pan, kookplaat of inductiekookplaat om de bouillon heat te houden. (We hebben altijd een aangesloten kookplaat gebruikt, maar dit jaar hebben we een elektrische hete pot toegevoegd aan ons vakantieverlanglijstje.)

Het allerbelangrijkste: deel dit gerecht met een groep dierbaren. Het is interactief, leuk, gemakkelijk aan te passen aan de persoonlijke smaak, en wijkt op smaakvolle wijze af van de traditionele Amerikaanse vakantiesmaken.

INGREDIËNTEN:

2 containers van 950 ml groentebouillon, natriumarm of zonder toegevoegd zout heeft de voorkeur

2 theelepels dashipoeder *optioneel

450 g witte visfilets, zoals Mahi Mahi, Bass, Tilapia

6 garnalen, schil verwijderd en gereserveerd

1 pakje tofu van 400 g, stevig, in blokjes gesneden

6 shiitake-paddenstoelen, in tweeën gesneden

2 bundels enoki-paddenstoelen

4 child (400 g) Bok Choy of Pak Choi, billen verwijderd

2 kopjes (200 g) kool, Napa of groen

2 wortels, geschild en in plakjes gesneden

1 kop (160 g) daikon/mooli, geschild en in halve maantjes van 2,5 cm gesneden

1 bosje groene uien of lente-uitjes (100 g), de uiteinden verwijderd en aside gehouden

225 g vermicelli-noedels, gekookt

Voor de dipsaus:

1 eetlepel witte misopasta

½ eetlepel geroosterde sesamolie

1 eetlepel rijstazijn

1 ½ eetlepel tahini

1 eetlepel sojasaus

1 theelepel sesamzaadjes, wit, geroosterd

2 eetlepels water tot dunne saus

INSTRUCTIES:

Bouillon: Start met het laten sudderen van garnalenschillen, shiitake-stengels en andere gereserveerde groenteschillen in één kopje (240 ml) water. Laat 20 minuten op middelhoog vuur sudderen. Zeef en voeg dit geconcentreerde mengsel toe aan een grote bouillon met de kant-en-klare groentebouillon en de dashipoeder.

Sizzling pot: Snijd alle groente- en zeevruchteningrediënten in stukjes van ongeveer hapklare grootte. Bord decoratief op en rangschik de ingrediënten op foundation van het sort. Verdeel de ingrediënten over twee of meer borden, zodat gasten aan alle kanten van de tafel er gemakkelijk bij kunnen.

Dipsaus: Klop de ingrediënten in een kom door elkaar. Verdeel de afgewerkte dipsaus in verschillende kommen en zet deze rond de tafel voor de gasten. U kunt overwegen om individuele dipsauskommen te gebruiken.

Dek de tafel: Zet de warmtebron in het midden van de tafel, plaats de borden met ingrediënten en dipsaus rond de tafel zodat gasten ze kunnen bereiken. Geef elke gast een kom, soeplepel en eetstokjes.

Hotpotmaaltijd: Wanneer u klaar bent om te serveren, brengt u voorzichtig de grote bouillonpot mee en plaatst u deze op de warmtebron in het midden van de tafel. Tijdens de maaltijd moet het op een laag pitje staan. Gasten kunnen bijdragen aan het op smaak brengen van de bouillon door rauwe ingrediënten te selecteren en deze zorgvuldig in de hete pot te plaatsen met stokjes of een lepel. Geef de ingrediënten voldoende tijd om door te koken en zacht te worden voordat u ze in kommen schept. Het koken van de zeevruchten duurt doorgaans 7 tot 10 minuten en dat van de groenten minimaal 5 minuten. Zodra ze gaar zijn, schep je de soep uit de stoofpot in gastenkommen, inclusief een beetje van elk toegevoegd ingrediënt. Gasten kunnen individueel op smaak brengen met de dipsaus.

Eet en wees vrolijk!

Maakt 15 porties.

VOEDINGSFEITEN (PER PORTIE):

Calorieën 180 KCal

Eiwit 14g

Totaal vet 6 g

Verzadigd vet 2g

Ldl cholesterol 20 mg

Koolhydraten 19 g

Vezel 3g

Totaal suikers 3g

Toegevoegde suikers 0g

Natrium 600 mg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here