Home Domotica Moderne vonkbrugzender maakt gebruik van een roterende opening

Moderne vonkbrugzender maakt gebruik van een roterende opening

0
Moderne vonkbrugzender maakt gebruik van een roterende opening


In de categorie ‘Probeer dit niet thuis’ bouwt (Joe Smith). een vonkbrugzender met een draai. Het bijzondere is dat het aandrijfvermogen afkomstig is van een signaalgenerator die is aangesloten op een FET. Vanaf daar wordt het echter klassiek met behulp van een auto-bobine en een tankcircuit. Hij laat zien hoe het aanpassen van de vonkfrequentie het geluid van het signaal in een standaardontvanger verandert.

We zeggen: probeer dit niet thuis, omdat de output van een zender als deze waarschijnlijk overal RF zal uitstralen. Toegegeven, er is waarschijnlijk niet veel stroom, maar het kan je buren wel irriteren.

Als je overschakelt naar AM, kun je de toon echt horen through de vonkfrequentie in de ontvanger. (Joe) heeft er een paar gepost eerdere video’s waar hij met behulp van een elektrische vliegenmepper een vonkbrugzender van 160 meter maakte. In die video’s vindt u meer particulars over hoe de tankcircuits werken. Je kunt ook zien hoe de output eruit ziet op een spectrumanalysator. Jij kan hoor hoe die zender klinktte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here