Home Gezondheid De diners van onze dromen

De diners van onze dromen

0
De diners van onze dromen


Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief van Kaitlyn en Lizzie.

Kaitlyn: Hier is iets dat je waarschijnlijk nog niet wist: Martha Stewart heeft letterlijk een druif geopereerd. Dit duurde bijna twintig jaar voordat het idee een feit werd verwarrende internetmeme. Zij heeft het uitgevonden! In haar boek uit 1999 Hors D’oeuvres-handboek van Martha Stewartdat ik onlangs kreeg als cadeau voor mijn 30e verjaardag, raadt Martha oprecht aan druiven uithollen en vul ze individueel met geitenkaas en verkruimelde pistachenoten. Ze raadt ook aan komkommers, appels, pompoen en, als je het kunt geloven, kerstomaatjes uit te hollen. Natuurlijk weet ik dat Martha een goede reden heeft voor alles wat ze doet, ook al is het mij niet duidelijk wat die zou kunnen zijn. Ik ben heel bescheiden en maak aantekeningen.

Lizzie en ik proberen dat altijd onszelf opleiden over feesten. Wij willen graag perfecte gastheren zijn. We kennen onze grenzen, maar we streven ernaar om ze te overschrijden – dat heet schieten naar de maan en landen tussen de sterren. Daarom bestuderen wij teksten als Hors D’oeuvres-handboek van Martha Stewart, en waarom een ​​ander cadeau voor mijn dertigste verjaardag een pakje papieren was dat Lizzie van web had afgedrukt, waarin werd beschreven hoe Nancy Reagan diners in het Witte Huis plande. Ik denk dat mijn favoriete boek over feesten waarschijnlijk is Putnam’s Boek der Partijen, uit 1928, waarin een idea wordt uitgelegd dat ‘Mushroom Celebration’ wordt genoemd: je versiert de gymzaal van een middelbare college zodat deze eruit ziet als een betoverd bos, dan verzin je een aantal profetieën en schrijft ze op kaarten die aan paddenstoelen zijn vastgebonden, en dan vraag je iemand om doe alsof je een heks bent. Terwijl elke tiener de heks nadert, roert ze in haar ketel en mompelt:

Zoek een paddenstoel in het bos,

In het vochtige en blauwverlichte bos,

Op de metal staat dit nummer.

Vertel je wat het lot je zal geven

In de dagen die voor u liggen.

Ga, maar laat geen woord of gelach horen

Passeer uw lippen totdat u het vindt.

En dan drinkt iedereen koffie!

Natuurlijk kun je maar zoveel leren van lezen. Op een gegeven second moet je de volgende stap zetten: een cursus van vier weken through Zoom. Zo hebben Lizzie en ik ons ​​uiteindelijk ingeschreven voor “De tafel als canvas: een Bizarro-etentje ontwerpen”, georganiseerd door de chef-kok Jen Monroewier zeer coole en interessante carrière we volgen sinds ze ons kwallensorbet serveerde bij een diner met dystopisch thema in 2017.

Lizzie: Toen Kaitlyn me voor het eerst de aanmeldingspagina voor de cursus stuurde, stelde ik me een laboratorium voor van weird wetenschappers op etentjes die ergens in Midtown aandachtig aan roestvrijstalen tafels zaten en leerden hoe ze wortelrozetten moesten maken. Maar ik kwam erachter, zoals Kaitlyn al zei, dat dit een on-line cursus was. Ik geef toe dat er een lichte teleurstelling was, maar ik begrijp dat web toegang tot een groter publiek betekent en dat het ook betekent dat geen van je klasgenoten ooit hoeft te zien hoe je eruit ziet.

Welke lectuur heb ik ter voorbereiding gedaan? Nou, ik lees eigenlijk altijd een roman van PG Wodehouse om mijn wanhoop te bezweren, en een van de vele voortdurend herhaalde activiteiten in zijn boeken is eten en drinken op grote landgoederen op het platteland. Een chef-kok heeft altijd de leiding over de maaltijden, omdat iedereen rijk is, maar niets van het eten klinkt ooit bijzonder smakelijk: zachtgekookte eieren, duivelse niertjes, wat een ‘hartig’ middel ook is, een magisch middel tegen een kater gemaakt met Worcestershire-saus en een rauwe saus. ei.

Dit alles om te zeggen dat ik misschien – neem me niet kwalijk –uitgehongerd voor inspiratie toen de eerste klas ronddraaide.

Screenshot van een Zoom-les, met instructeur in de rechterbovenhoek.  Het grootste deel van het scherm is een schaal met groenten en hummus die eruitziet als een tuin.
Een screenshot uit de klas. (Met dank aan Kaitlyn Tiffany)

Kaitlyn: De eerste week van de les haastte ik me van mijn werk naar huis, ging meteen naar de slaapkamer en deed de deur dicht. Onze instructeur, Jen, belde ons vanuit een kamer vol taartvormen en vroeg ons eerst onze “doelen” voor de cursus te “verduidelijken”. Mijn doel was, zoals ik al zei, om excellent te worden.

Jen vertelde ons dat we niet bang moesten zijn voor de vele beperkingen die worden opgelegd door tijd, geld, vaardigheidsniveau, enz. Deze zouden ons alleen maar creatiever maken, betoogde ze. Een voormalig studente had haar appartement bijvoorbeeld meer als een 24-uursrestaurant gemaakt voor een 24-uursdiner, simpelweg door de vloeren expres een beetje plakkerig te maken. Deze innovatie kostte nauwelijks tijd of vaardigheid en kostte haar niets, behalve de opgetrokken wenkbrauwen van minstens twee vreemden die er jaren later through Zoom over hoorden.

Een zestigtal mensen namen met ons deel aan de Zoom-call, en al snel kregen we de kans om een ​​paar van hen te ontmoeten. Nadat Jen een fragment van de scène met voedselgevechten in Haak, plaatste ze ons in breakout rooms om eventuele opmerkelijke jeugdherinneringen over eten te bespreken. Ik zei dat mijn moeder altijd de gezwollen Cheetos kocht, dus toen ik naar de huizen ging van vrienden wier moeders knapperige Cheetos kocht, dacht ik dat daar iets sinisters aan was. “Tenminste jij had snacks”, reageerde een vrouw in mijn groep. Ja tuurlijk.

Lizzie: Mijn breakout-ruimte was een ietwat hoogdravende plek, maar uiteindelijk kwamen we wel in een ritme. Als variety sprak ik over het eten van krekels en astronautenijs in het Liberty Science Middle in Jersey Metropolis. In mijn aantekeningen schreef ik: ‘Ik heb geen herinneringen’, wat oude lezers zullen herkennen als iets dat ik al eerder heb gezegd.

Ik schreef ook: ‘We hebben een groter price range nodig’, nadat Jen er een fragment van had afgespeeld De kok, de dief, zijn vrouw en haar minnaar, de Peter Greenaway-film uit 1989 die zich afspeelt in een restaurant en eindigt met een etentje waarvoor ik niet zou willen worden uitgenodigd. (Spoiler: een zeer knapperige man wordt geserveerd bovenop een bedje van Brassicaceae.) Gelukkig speelde Jen die specifieke scène niet, waardoor onze magen zouden zijn omgedraaid.

Ik verliet de klas een beetje hongerig en vroeg me af waarom je deze movie nu nergens kunt streamen.

Kaitlyn: Ik wilde het heel graag bekijken! Ze hebben het niet eens in de bibliotheek!

Onze huiswerkopdracht voor de eerste week was om een ​​moodboard te maken dat de gewenste sfeer van ons droomdiner zou weergeven. Zoals ik al zei, werd ik erg geïnspireerd door Martha die een druif opereerde. ik ook hou van Jell-O. Dus ik dacht: hoe zit het met een feest dat deze twee dingen combineert? Als hapjes kon ik een heleboel verschillende soorten fruit en groenten uithollen, web als Martha, en dan, in tegenstelling tot Martha, kon ik ze vullen met verschillende smaken gelatine. Omdat het bijna Kerstmis is, heb ik verdere inspiratie gezocht bij mijn favoriete kerstverhaal, Hoe de Grinch kerstmis heeft gestolenwaarin de personages geobsedeerd zijn door feestelijke, veelkleurige ‘Who Pudding’, dat op Jell-O-achtig lijkt.

Na een paar dagen scrollen door Instagram had ik enkele tientallen foto’s van onwaarschijnlijk gerechten op gelatinebasis met opzichtig Dr. Seuss-esthetiek. Ik was vooral enthousiast over het idee van “Cranberry-kaarsen”, dit zijn kaarsen gemaakt van cranberrysaus, aardbeiengelei en mayonaise, vervolgens versierd met sinaasappelschilsterren. Ik dacht dat ze een prachtig middelpunt zouden vormen.

Martha Stewart-boek, opengeslagen op een metalen toonbank.  Pagina's tonen een uitgeholde komkommer en ander uitgeschept fruit en groenten, waaronder een druif.
Martha’s instructies voor druivenchirurgie. (Met dank aan Kaitlyn Tiffany)

Lizzie: Ik vind het leuk dat de mayo zowel in de Jell-O zit als ernaast wordt geserveerd. Mayo op twee manieren. Mijn thema kwam van Matt, die dol is op een Mai Tai en er alles aan zal doen om er een te krijgen. Voordat de les begon, waren we van plan een vaag tiki-vakantiefeest uit de jaren zestig te houden, geïnspireerd door Lee’s Hawaiiaanse eilandbewoner, in Lyndhurst, New Jersey, dus ik bleef bij dat idee. ik zet deze foto op mijn moodboard, maar aangezien ik momenteel geen rotanmeubels bezit, is het bereiken van deze look misschien enigszins onbereikbaar.

Omdat dit kerstfeest nooit bedoeld was als een sit-down diner, is mijn menu tot nu toe gedegradeerd tot de ‘bites’-arena en mist het de structurele, textuur- en mayo-rale innovatie van Kaitlyn. Als je ideeën hebt om mini-hotdogs en een fruittoren uitgebreider te maken, laat het me dan weten.

Kaitlyn: Ik denk dat de fruittoren goed zal zijn. Ik kan niet wachten om de fruittoren te zien. Ik denk dat het duur en mogelijk verspillend zal zijn. Ik weet dat ik enige aarzeling zou voelen om een ​​banaan van een prachtig beeldhouwwerk te scheuren. Lizzie en Matt zullen echt de regel van ‘eet de fruittoren’ moeten handhaven, en ik denk dat ze misschien zelfs iemand moeten betalen om als eerste te gaan.

Voor de tweede lesweek kwam Lizzie naar mijn appartement en Nathan zette de Zoom voor ons op de television. Om te beginnen herinnerde Jen ons eraan dat we hadden moeten nadenken over het ‘gevoel’ dat we wilden oproepen met onze etentjes. Ik was vergeten dit te doen. ‘Wat is je gevoel?’ vroeg Nathan. ‘Eh… Grinch,’ zei ik. Hij zei: “Slecht?” En ik zei nee, natuurlijk niet. Ik dacht meer aan het einde van de movie, wanneer hij het “gebraden beest” aan het snijden is en iedereen aan het zingen is. “Aflossing?” hij bood aan. Ja!

Nathan zei dat het gevoel voor zijn droomdiner ‘verval’ zou zijn, maar hij legde niet uit hoe hij dat zou uitvoeren, omdat we hem er immediate aan herinnerden dat hij niet in de klas zat.

Lizzie: Peter Greenaway heeft misschien een idee dat hij kan gebruiken…

De les van deze week ging over menu en logistiek. Jen herinnerde ons er vriendelijk aan om rekening te houden met onze grenzen. We willen bijvoorbeeld misschien twee keer nadenken voordat we onze 401K’s gebruiken om genoeg ossenhaas te kopen om de basisschool van een middelgrote stad te voeden. Dit zou een paar jaar geleden nuttig zijn geweest, voordat ik per ongeluk een paar honderd greenback uitgaf aan een gigantisch stuk ossenhaas voor een Nieuwjaarsavond feest.

Het leukste deel van de les was toen Jen ons enkele van de “weird” dingen liet zien die ze met eten heeft gedaan. Het deed me beseffen dat ik waarschijnlijk groter kon dromen, wat volgens mij letterlijk het punt is om geïnspireerd te raken.

Kaitlyn: We werden opgewonden toen Jen ons een paar gekke, veelkleurige lollies liet zien die ze had gemaakt. Ze zei dat ze alleen maar een stel Jolly Ranchers had gesmolten en door elkaar had gemengd. Dat klonk als iets dat we konden doen – wat ongeveer zeven greenback zou kosten – en iedereen zou onder de indruk zijn van het resultaat!

Tegen het einde van de les begon ze zich te verdiepen in de kern van de zaak: de praktische overwegingen. Nodig niet meer mensen uit dan waarvoor je borden hebt, neem een ​​rolkoffer mee naar de supermarkt, dat soort dingen. Jen zei dat het belangrijk is om ook rekening te houden met de timing en porties van de cursus. Te veel eten serveren kan web zo slecht zijn als te weinig eten, legde ze uit. Hier vertelden Nathan en ik Lizzie ons overduidelijk onsympathieke verhaal over het feit dat ik te veel dinergangen en te veel free of charge desserts kreeg geserveerd in het chique restaurant Pujol in Mexico-Stad op mijn bovengenoemde recente 30e verjaardag. (Toen de ober een paar slagroomsoesjes meebracht met onze cheque, huilde ik bijna.) Ik begrijp dat dit walgelijk is om over te klagen, maar dat is precies de reden waarom het serveren van te veel eten mensen een slecht gevoel geeft!

Nathan wees er vervolgens op dat mijn Jell-O-diner misschien het tegenovergestelde probleem zou kunnen hebben: het zou misschien niet genoeg zijn om alleen Jell-O als avondeten te eten. Ik had hier echter al een oplossing voor bedacht. In de hoek van de eetkamer komt een tafel te staan ​​met daarop een stapel losse baguettes. Als iemand honger krijgt, kunnen ze er gewoon naartoe lopen en wat hunks afzetten. En weet je, als je op weg naar huis een stuk pizza moet pakken, is dat niet het ergste ter wereld. Daarom wonen we in New York Metropolis.

Lizzie: Er zit wel een kleine hoeveelheid eiwit in Jell-O (vanwege de hoeven), maar misschien kun je de verzadigingsfactor een enhance geven door er wat salami in te gooien. Ik maak me ook zorgen over mensen die mijn gezelschap hongerig verlaten, maar ik denk dat ik een van die verborgen foto’s in de uitnodiging zal opnemen, waarbij het lijkt op de kerstman, maar het in werkelijkheid tientallen kipnuggets zijn – in wezen subliminale berichten die suggereren dat mensen dat zouden moeten doen eet vooraf.

Kaitlyn: Als huiswerk moeten we meer diepgaand onderzoek en ontwikkeling gaan doen en onze recepten testen. Het eerste dat ik ga proberen is een gerecht Ik zag het op Reddit. Het is een blikje ananasringen met limoen Jell-O er rechtstreeks in gegoten. Nadat het is uitgehard, gooit u het hele ding eruit en snijdt u het in stukken. En wat Lizzie’s punt over eiwitten betreft: ik denk dat ik een “Tuinsaladering”, Dat is citroengelei met radijsjes en hardgekookte eieren erin.

Lizzie: Zoals ik al eerder zei, kan mijn menu nog wel wat werk gebruiken. Garnalenrodelen misschien?

Kaitlyn: Kijk uit naar een speciaal kerstnummer van Well-known Individuals! Het gaat over een triomfantelijk kerstdiner bij Lizzie thuis.

Lizzie: Laten we het een diner-party-lite noemen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here