Home Zelfverbetering Mark Mansons 3 regels voor het leven

Mark Mansons 3 regels voor het leven

0
Mark Mansons 3 regels voor het leven


Hé feestgangers! Het is Mark Manson, en vandaag wil ik het hebben over Dr. Jordan Peterson en zijn boeken ‘12 Guidelines for Life’ en ‘12 Extra Guidelines for Life’.

Ik heb het genoegen gehad met hem chatten op zijn podcast en haalde zelfs enkele F-bommen uit hem. Maar wat mij echt is bijgebleven, was het idee om onze eigen levensregels te creëren – leidende principes en codes die ons als individuen helpen definiëren.

Dus laat me, zonder verder oponthoud, mijn levensregels delen.

Disclaimer: dit zijn MIJN levensregels, geen recept voor iedereen. Neem ze of laat ze, maar laten we erin duiken.

Regel #1: Radicale verantwoordelijkheid

De eerste regel luidt verantwoordelijkheid nemen voor alles in uw eigen ervaring, zelfs als het niet uw schuld is.

Dit begrip komt voort uit existentialisme, in het bijzonder Jean-Paul Sartre. Hij geloofde dat we op elk second keuzes maken en dat dit constante kiezen een final kan zijn.

Om deze verantwoordelijkheid te vermijden, geven we vaak anderen de schuld of nemen we hun waarden over. Sartre noemde dit ‘leven te kwader trouw’, wanneer we verantwoordelijkheid vermijden en voor anderen leven in plaats van voor onszelf.

Aan de andere kant betekent authentiek leven het maken van bewuste keuzes op foundation van onze eigen principes en waarden. Dit idee van persoonlijke verantwoordelijkheid is essentieel voor zelfverbetering En emotionele gezondheid.

Het is cruciaal om dat te begrijpen verantwoordelijkheid staat niet gelijk aan schuld. Er gebeuren slechte dingen, maar het is onze verantwoordelijkheid om ermee om te gaan en verder te gaan.

Hulp nodig bij het uitzoeken waar je om moet geven?

Voer hieronder uw e-mailadres in en ik stuur u een e-boek van 50 pagina’s over het ontwikkelen van uw eigen persoonlijke waarden.

Regel #2: Geen slechte emoties, alleen slechte reacties

De tweede regel is dat er niet zoiets bestaat als een slechte emotie, alleen maar slechte reacties op emoties. Emoties zijn normale menselijke functies, en wat ze goed of slecht maakt, is de manier waarop we erop reageren.

Emotionele intelligentie of emotionele vaardigheden zijn essentieel bij het beheersen van onze emoties, en we hebben allemaal onze sterke en zwakke punten.

Openstaan ​​voor het ervaren van emoties zonder oordeel is de eerste stap naar emotionele gezondheid. De tweede stap is het uiten van deze emoties op een gezonde en niet-schadelijke manier.

Een opmerking: hoewel het geweldig is dat publieke figuren opener worden over hun emoties en emoties mentale gezondheidmoeten we vermijden ze te verheerlijken of te beoordelen op foundation van deze emoties. Emotionele kwetsbaarheid is essentieel, maar laten we niet uit het oog verliezen dat we allemaal maar mensen zijn.

Regel #3: Radicale groei

De derde regel is dat elke actie en beslissing die je neemt gemotiveerd moet zijn om levens te verbeteren, zowel die van jou als die van anderen. Het gaat over het hebben van waarde voor radicale groei en het altijd behouden van de intentie daarvan groei en verbetering.


Deze drie regels – radicale verantwoordelijkheid, radicale acceptatie en radicale groei – zijn eenvoudig, to the purpose en vrijwel onmogelijk om na te leven.

Maar dat is het punt: goede levensregels vereisen voortdurende inspanning. Anders zouden ze niet voor het leven zijn, toch?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here