Home Mode 24-karaats magie: Aventi’s Gouden Tijger is oer-perfectie

24-karaats magie: Aventi’s Gouden Tijger is oer-perfectie

0
24-karaats magie: Aventi’s Gouden Tijger is oer-perfectie


De Aventi Gouden Tijger
De Aventi Gouden Tijger

Het gebeurt niet elke dag dat een eeuwenoude ambachtelijke techniek wordt aangepast voor horlogeverzamelaars uit de 21e eeuw, maar dat is precies wat Aventi heeft gedaan met het nieuwe Golden Tiger-horloge. Dit meesterwerk combineert naadloos het vakmanschap van vakmanschap met de precisie van de hedendaagse Zwitserse uurwerken, waarbij inspiratie wordt geput uit de raadselachtige aantrekkingskracht van het wild en de tijdloze verbinding tussen mens en natuur. Foto’s kunnen dit horloge geen recht doen, omdat de tijgerkop op de wijzerplaat geen sculptuur is – het lijkt meer op een hologram, alleen is het geen product van computertechniek. In plaats daarvan gebeurt het volledig met de hand. Het hier geïntroduceerde niveau van driedimensionaliteit is zeer zeldzaam in de horlogewereld en zal zeker in het oog springen.

Aventi Gouden Tijger

Aventi is een onbezonnen nieuwkomer in de wereld van de traditionele uurwerken en heeft er nooit voor teruggedeinsd om indruk te maken. De Aventi Golden Tiger zal, als ‘s werelds eerste polshorloge met een handgesneden hologram op een saffieren wijzerplaat, een spektakel om de pols creëren en tegelijkertijd de geest boeien. Bedenk dat het basismateriaal waar de ambachtsman mee werkt saffierkristal is, dat tougher is dan wat dan ook ter wereld, behalve diamant. Voeg aan deze uitdaging het feit toe dat de foundation vlak is, maar het beoogde impact is driedimensionaal. Om dit beter te begrijpen, gaan we eens nader kijken naar de ambachtelijke Intaglio-techniek die op de wijzerplaat is toegepast.

Aventi Gouden Tijger

Diepdruk lijkt veel op de bas-reliëftechniek, historisch beheerst door beschavingen zoals de Babyloniërs, Sumeriërs, Egyptenaren, Grieken en Romeinen, behalve dan in omgekeerde volgorde; het is wat een negatief is voor een foto. Aventi werkt Intaglio bij voor de 21st eeuw voor de uitdaging om met saffierkristal te werken, het oppervlak met grote zorg en precisie uit te graven om de kop van de tijger te onthullen en vervolgens de uitgehouwen ruimte te vullen met 24-karaats goud. Dit nauwgezette proces is een eerbetoon aan 4.000 jaar artistieke verfijning en resulteert in een unieke chef-d’oeuvre.

Aventi Gouden Tijger

De Gouden Tijger is dus een bewijs van Aventi’s toewijding aan uitzonderlijke kwaliteit. Van het zoutwaterkrokodillenpolsbandje tot het haute horlogerie Swiss Made uurwerk met tourbillonregelaar, elk onderdeel straalt ongeëvenaard vakmanschap uit.

Dit uurwerk is meer dan een horloge; het is een symbool van exclusiviteit en een knipoog naar de evolutie van kunst door de eeuwen heen. Het toetreden tot de elitekring van Golden Tiger-bezitters betekent niet alleen dat je een luxeartikel bezit, maar ook dat je de erfenis van traditioneel vakmanschap omarmt en geniet van de vreugde van zeldzaam bezit. Wat dat betreft maakt de vorm van het horloge – en de kast van puur saffierkristal – de Golden Tiger van 44 mm x 49 mm volkomen onmiskenbaar. Met het kenmerkende ontwerp van zijn horloges doet Aventi er alles aan om onderscheidend te zijn met zijn kasten: er zijn bijvoorbeeld maar liefst 92 facetten en 124 randen in de kast van de Golden Tiger.

Aventi Gouden Tijger

Het hart van de Golden Tiger wordt gevormd door de GT-01S, het uurwerk van Aventi, ontwikkeld door een Zwitserse meesterhorlogemaker in La Chaux-de-Fonds. Dit met de hand opgewonden kaliber van Zwitserse makelij beschikt over de felbegeerde tourbillon-complicatie, opnieuw ontworpen om uit slechts 18 componenten te bestaan, een aanzienlijke vermindering ten opzichte van standaardmodellen. Dit verfijnde ontwerp verbetert de precisie en minimaliseert de gevoeligheid voor assemblagegerelateerde variaties, waardoor superieure prestaties worden gegarandeerd.

De betrouwbaarheid van het GT-01S-kaliber wordt verder benadrukt door de hoofdplaat en bruggen gemaakt van klasse 5 titanium gecoat met DLC-koolstof. Dankzij deze constructie is het uurwerk bestand tegen magnetische velden tot 2.000 Gauss en versnellingen tot 5.000G. Met een gangreserve van meer dan 100 uur en een nauwkeurigheid die de Zwitserse COSC-norm overtreft, is de Golden Tiger een meesterlijk uurwerk, niet alleen aangedreven door een geweldig uurwerk, maar ook een perfecte combine van traditie en innovatie.

Voor meer horlogelezen, Klik hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here