Home Reis Bestemmingsgids voor Los Angeles

Bestemmingsgids voor Los Angeles

0
Bestemmingsgids voor Los Angeles


De thuisbasis van de meeste beroemdheden in de Verenigde Staten, Los Angeles zal op meer dan één manier sterren in de ogen plaatsen. Als type kwam ik hier voor het eerst om tijd door te brengen met familie van vaderskant, reisdocumentairemaakster Michelle Halpern van Leef alsof het weekend is koos er 10 jaar geleden voor om van de Stad der Engelen haar thuisbasis te maken. Ze kwam voor de zon het hele jaar door, de Stille Oceaan en wandelen, en bleef om een ​​steeds langer wordende lijst met redenen. “Ik vind het geweldig hoe LA aanvoelt als veel steden in één”, zegt ze, “er zijn nog steeds zoveel delen van de stad die ik voortdurend ontdek en waarin ik geïnteresseerd ben om te verkennen.” Gebaseerd op een decennium als Angeleno, onthult ze haar lokale geheimen, van de beste hoteldaken tot de enige plek in de stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

VERBLIJF

Conrad Los Angeles

Reisgids voor Los Angeles - Conrad Los Angeles
Reisgids voor Los Angeles - Conrad Los Angeles

Conrad Los Angeles is het ultieme verblijf voor kunst- en architectuurliefhebbers die op zoek zijn naar gemakkelijke toegang tot enkele van de beste musea en culturele locaties van de stad. Met dramatische uitzichten over Disney Corridor, ligt het lodge ook op een steenworp afstand van The Broad Museum, MoCA en beschikt het over zijn eigen architectonische hoogstandjes als Frank Gehry’s eerste hotelproject in Los Angeles. Mis het diner in San Laurel niet, hun kenmerkende restaurant onder leiding van chef-kok José Andrés, dat verheven Spaanse tapas serveert die internet zo lekker zijn als het uitzicht op de daken met uitzicht op Walt Disney Corridor.

Reisgids voor Los Angeles - Conrad Los Angeles

Santa Monica Goed Resort

Reisgids voor Los Angeles - Santa Monica Goed hotel
Reisgids voor Los Angeles - Santa Monica Goed hotel

Het enige luxe lifestylehotel van Santa Monica, Juist voelt meer als een interactieve kunstgalerie dan als een lodge. Elke hoek, zorgvuldig ontworpen door Kelly Wearstler, is ingericht met unieke meubels, unieke architecturale accenten en kunstwerken die de rustgevende, neutraal getinte muren bedekken. Beter nog: de accommodatie ligt op korte loopafstand van het strand, langs enkele van de beste winkels, bars en eetgelegenheden van de buurt. Voor het nachtleven hoef je echter niet ver te zoeken; Het restaurant op het dak van Correct, Calabra, is altijd een plaatje bij zonsondergang en in het weekend.

Reisgids voor Los Angeles - Santa Monica Goed hotel

1 Resort West-Hollywood

Reisgids voor Los Angeles - 1 Hotel West Hollywood
Reisgids voor Los Angeles - 1 Hotel West Hollywood

Een antithese van de chaos van de Sundown Strip en de extremely glamoureuze esthetiek van Hollywood, 1 lodge is een oase gevuld met weelderig groen, rustgevende tinten en natuurlijke materialen die het cortisol direct verlagen. Duurzaamheid staat voorop bij alles wat ze doen bij 1 Resort, dus enkele van de dingen die u kunt verwachten van het LEED Silver Licensed-hotel zijn onder meer ‘van boer tot bord’ dineren, elektrische Audi e-trons voor gasten en duurzaam geproduceerd beddengoed. Ik raad aan om een ​​flink deel van je verblijf op het zwembadterras door te brengen met een uitgestrekt uitzicht op de stad Los Angeles en de Crimson Carpet Facial in de Bamford Spa te boeken voor de ultieme Hollywood-behandeling.

Reisgids voor Los Angeles - 1 Hotel West Hollywood

EET DRINK

Pijnboom en Kraan

Reisgids voor Los Angeles - restaurant Pine and Crane
Reisgids voor Los Angeles - restaurant Pine and Crane

Bij elke hap heerlijke Taiwanese gerechten serveren, Pijnboom en Kraan is het soort plek waar je keer op keer naar terug wilt keren, zodat je door het hele menu kunt bladeren. Hier vindt u een scala aan borden, onderverdeeld in categorieën: rijstgerechten, noedels (zowel heat als koud), maar ook dumplings en broodjes. De Taiwanese Popcorn Rooster en de gestoomde Clamshell Buns zijn een should.

De gebroeders Sushi

De meest opwindende sushi-toevoeging die in jaren naar Santa Monica is gekomen, De gebroeders Sushi is een luxe eetervaring met een verbluffende, bijpassende interieuresthetiek. Hun eerste buitenpost in Woodland Hills werd zo goed ontvangen dat ze uitbreidden naar de populaire wijk Montana, waar enkele van de beste winkels en eating places van Santa Monica zijn gevestigd. Maak zeker een reservering als je kunt, en probeer hun omakase-opties en bentoboxen die alle lof verdienen die ze krijgen.

Canter’s Deli

Reisgids voor Los Angeles - Canter's Deli

Sinds 1931 Canter’s serveert authentieke Joodse delicatessengerechten aan Angelenos, en de 24-uurslocatie op Fairfax is een beetje een LA-icoon. Het heeft door de jaren heen vele beroemdheden gediend, waaronder Elvis Presley, Taylor Swift, Marilyn Monroe en Barack Obama. Het restaurant wordt nu beheerd door de derde en vierde generatie van de familie Canter en serveert nog steeds liefdevol hun beproefde troostmaaltijden: denk aan pastrami die in je mond smelt, matzo-ballensoep en zelfgemaakte augurken.

Geweldig Wit

Een nietje van Venice Seashore, Geweldig Wit is het perfecte café waar je de hele dag van klassieke Californische gerechten kunt genieten voordat je naar het strand gaat. Bovendien kan het geen kwaad dat hun interieur die dromerige Boheemse mediterrane sfeer heeft. Niets is hier een slechte keuze, maar enkele onmiskenbare favorieten waar ik keer op keer van houd zijn de zalm-kokoscurry, ontbijtburrito en knapperige brussel. Ook het bananenbrood met opgeklopte honingraatboter en zeezout is adembenemend.

Pizzeria Bianco

Reisgids voor Los Angeles - Pizzeria Bianco
Reisgids voor Los Angeles - Pizzeria Bianco

De eerste LA-buitenpost van de Topkok-beroemd, in Phoenix gevestigd restaurant, Pizzeria Bianco maakt de hype waar. Gelegen in het winkelgebied ROW DTLA, is dit een geweldige plek om langs te varen voor de lunch (als de wachttijden korter zijn), voordat u gaat winkelen in het unieke assortiment kleding- en huishoudelijke artikelenboetieks in de omgeving. Voor een geheel unieke pizza-ervaring bestel je de Rosa, die tot in de perfectie is verkoold en gegarneerd met rozemarijn, pistachenoten en zoute Parmezaanse kaas.

Ceviche-project

Reisgids voor Los Angeles - Ceviche Project

In Silverlake is dit gat in de muur levensgroot voor zo’n kleine locatie. Met een handvol tafels en slechts negen barstoelen, Ceviche-project is de perfecte plek voor een intiem avondje dineren met verse zeevruchten, bereid met een explosie van smaak en kunstzinnig opgemaakt tot in de perfectie. Mis hun kenmerkende Sint-Jakobsschelpenschieter met uni niet als afsluiting van uw maaltijd, die chef-kok Octavio Olivas waarschijnlijk vlak voor uw ogen achter de bar zal klaarmaken.

WINKEL

Acme 5 Levensstijl

Een interieurmekka, Acme 5 Levensstijl breidt zich langzaam uit naar locaties in heel Californië, maar hun buitenlocatie in Venetië is mijn absolute favoriet. Als je de ruimte van samengestelde decorvignetten binnenloopt, voelt het alsof je een tuinoase in Bali, Marokko of India binnenstapt. Hier vind je de mooiste meubels, ambachtelijk textiel, planten en aardewerk om te begeren.

ARJ Los Angeles

ARJ Los Angeles is een lokaal gevestigde lifestylewinkel die handgemaakte objects voor uw keuken en tafel viert van ambachtslieden uit heel Japan en daarbuiten. Met de meest prachtige geschulpte serviessets, strakke minimalistische schalen en luxe eetstokjes is dit de ultieme plek om je tafel een improve te geven.

Reisgids voor Los Angeles - ARJ Los Angeles
Reisgids voor Los Angeles - ARJ Los Angeles

Burro

Voor jaren, Burro, gelegen aan de beroemde winkelstraat Abbot Kinney Boulevard van Venice Seashore, is altijd mijn favoriete pitstop geweest als ik een geweldig cadeau voor een vriend nodig heb. Met een eclectische maar episch samengestelde selectie objects heeft Burro het allemaal: pittige wenskaarten, elegante kookboeken, heerlijke kaarsen, tarotkaarten en alles daartussenin.

Olijfateliers

Reisgids voor Los Angeles - Olive Ateliers
Reisgids voor Los Angeles - Olive Ateliers

Wat ooit een beperkt drop-model interieurmerk was dat in 2021 werd gelanceerd, is nu uitgegroeid tot een eigen speciaal bakstenen magazijn in LA’s Arts District. De vraag naar Olijfateliers‘geliefde vondsten uit onder meer Turkije, China, Griekenland en India waren zo begeerd dat er letterlijk rijen mensen voor blokken stonden te wachten om hun eigen interieurschatten te scoren. Dit is een should om te bezoeken voor alle antiekliefhebbers die er zijn.

Kolf en veld

Reisgids voor Los Angeles - Kolf en veld
Reisgids voor Los Angeles - Kolf en veld

Zowel amateurmixologen als vinofielen zullen dol zijn op Kolf en veld, een onberispelijk samengestelde indiewinkel voor wijn en sterke drank in Downtown LA. Hoewel ze een aantal van de beste aanbiedingen van kleine producenten en ambachtslieden wereldwijd samenstellen, zijn het hun handgeschreven aantekeningen over veel van de sterke dranken die ze aanbieden, die je het gevoel van ‘aanbevolen door een vriend’ geven, waardoor ik echt verliefd op ze werd. Kom hier langs voor iets lekkers voor je volgende etentje of kom langs voor een van hun leuke weekendproeverijen.

Handelspost Melrose

Een zondagsproduct voor Angelenos, de Handelspost Melrose is meer dan een plek om te winkelen: het is een ervaring. Met verkopers die classic Levi’s, kunstafdrukken, antieke snuisterijen en zelfs kamerplanten verkopen, zul je het moeilijk hebben om niet weg te lopen van deze enorme locatie zonder iets mee naar huis te nemen, ook al is het maar een klein sprankje inspiratie.

Ontdekken

De Brede

Reisgids voor Los Angeles - The Broad
Reisgids voor Los Angeles - Het brede kunstwerk

Sinds de opening in 2015 heeft De Brede is een belangrijk onderdeel geweest van de hedendaagse kunstscene van de stad. Acht jaar later trekt het nog steeds wachtrijen verderop in de straat, waarbij de lokale bevolking en toeristen het abstracte werk van Jean-Michel Basquiat willen verkennen of in Yayoi Kusama’s Infinity Room willen staan. De permanente collectie is prachtig, maar het is altijd de moeite waard om een ​​kijkje te nemen in de wisselende tentoonstellingen om te zien welke opwindende nieuwe kunstenaars er worden getoond.

Stokroos Huis

Reisgids voor Los Angeles - Hollyhock House

De enige UNESCO-werelderfgoedaanduiding van Los Angeles, Stokroos Huis is slechts een van de vele ongelooflijke architectonische huizen die door de stad kunnen worden bezichtigd. Deze, gebouwd en ontworpen door Frank Lloyd Wright tussen 1919 en 1921, bevindt zich op een heuveltop in East Hollywood met uitzicht op het Griffith Observatorium en het Hollywood Signal daarachter. Het zijn echter de unieke architecturale elementen in het huis, waaronder talloze verschillende interpretaties van de stokroosbloem, die het huis zo speciaal maken.

Staatsstrand El Matador

Geen bezoek aan LA zou compleet zijn zonder een uitstapje naar het strand, en de mooiste bevinden zich op slechts een klein eindje rijden through de PCH naar Malibu. El Matador wordt doorgaans als het meest pittoreske beschouwd, met zijn unieke rotsformaties die dramatisch uit het zand steken. Dit is een geweldige plek om de middag tot zonsondergang door te brengen, maar het is een vrij populaire locatie voor verlovingen, fotoshoots en dergelijke, dus probeer het op een doordeweekse dag te bezoeken als je kunt.

Venice Seashore-promenade

Reisgids voor Los Angeles - Venice Beach Boardwalk

Er is geen plek ter wereld zoals de Venice Seashore-promenade– het is ruig, raar, maf en een van de beste mensen die je kunt zien in LA. Start bij het Venice Signal en loop de promenade af om getuige te zijn van de straatartiesten, cafébezoekers, skateparkpersoneel en kerels die ijzer pompen op Muscle Seashore.

Bewandel het Hollywood-bord

Reisgids voor Los Angeles - het Hollywood Sign

Van alle typische toeristische activiteiten die in Los Angeles in overvloed aanwezig zijn, is het wandelen naar de Hollywood teken moet een van mijn favorieten zijn. In de afgelopen 100 jaar is het echt een iconisch onderdeel van de geschiedenis van de stad geworden, en het uitzicht vanaf de high biedt een van de beste skylinemogelijkheden in de hele stad. Voor iedereen die nieuw is in LA, raad ik ten zeerste een begeleide gecombineerde geschiedenistour aan, zodat je kunt trainen terwijl je alle achtergronden leert kennen.

Abt Kinney

Er zijn veel iconische winkelstraten in Los Angeles, maar Abt Kinney is zeker een van de meest relaxte, met nabijgelegen toegang tot het strand en een eclectische sfeer die het hele spectrum aantrekt, waaronder Europese toeristen, inwoners van Venetië, Boheemse strandtypes en surfers. Een paar favorieten op Abbot Kinney om te bekijken: Den Moeder voor alles wat met welzijn te maken heeft, Burro (zoals vermeld) voor geweldige cadeaus, Gjelina voor heerlijke pizza’s en vegetarische gerechten, en Ananda voor betaalbare kleding en accessoires.

OVER DE AUTEUR: MICHELLE HALPERN IS DE OPRICHTER VAN LEEF ALSOF HET WEEKEND ISEEN IN CALIFORNIË GEBASEERDE BLOG VOOR HET ONBESCHERMENDE GEVAL VAN WANDERLUST VAN DE CREATIEVE ZIEL.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here