Home Verbouwing DIY: Staatsliefde-ornamenten | Centationele stijl

DIY: Staatsliefde-ornamenten | Centationele stijl

0
DIY: Staatsliefde-ornamenten |  Centationele stijl


Enkele maanden geleden begon ik met het maken van staatsvormige ornamenten met ruwe klei in mijn keramiekatelier voor een lokale markt waar ik start december kunstafdrukken en keramiek verkoop. Die keramische ornamenten werden in een oven gebakken, maar ik dacht bij mezelf dat ik ze misschien opnieuw kon maken met luchtdroge klei voor degenen die geen toegang tot de oven hebben en het experiment was succesvol, dus goed nieuws, je kunt deze ook maken met luchtdroge klei !

Deze zijn eenvoudig te maken, maar vergen wel wat geduld. Aan de lucht drogende klei heeft een paar dagen nodig om volledig te drogen, dus als je er een paar wilt maken voor vrienden of familie, kun je het beste vroeg beginnen.

Benodigdheden die je nodig hebt: witte luchtdroge klei uit een ambachtswinkel (ik gebruikte een pakket van deze klei); koekjesvormer in staatsvorm (Ik kocht deze); kleurrijke glanzende nagellak; deegroller; 12x½” inch houten strips of ½” houten deuvels voor het gelijkmatig rollen van klei; plastic rietje (of cirkelvormig kleisnijgereedschap); hartvormige stempel gekocht of zelfgemaakt; witte glanzende spuitverf (optioneel); lintje.

Stap een: Je hebt twee opties om de hartvorm te maken die je in de staatsliefde-ornamenten kunt afdrukken: 1) koop een kleine hartstempel, of two) maak eerst je eigen stempel met klei zoals ik deed. Als je hetzelfde doet, knip dan een stuk luchtdroge klei af, vorm de vorm en laat deze 24 uur drogen. Zorg ervoor dat je de relaxation van de luchtdroge klei goed afsluit, zodat deze zacht blijft terwijl je wacht tot de hartvorm onerous is geworden.

Stap twee: Rol de luchtdroge klei plat tussen twee houten stroken of pluggen. Voor langgerekte staten zoals Californië of Florida kies je een dikte van ½ inch, maar voor meer gecondenseerde vormen zoals Texas of Arizona kun je de klei plat maken tot een dikte van 3/8 inch. Alles wat dunner is dan ¼” riskeert dat de kleivorm barst, dus kies de dikkere kant.

Stap drie: Steek zoveel mogelijk staatsvormen uit met de staatsvormige koekjesvormer. Stempelklei met gekochte of zelfgemaakte hartvorm.

Stap vier: Knip een gat in de hoek van de staat waar het lint zal worden bevestigd. Laat de kleivorm 48-72 uur drogen. Zorg ervoor dat u de staatsvormen elke 12 uur omdraait voor een gelijkmatige droging en om te voorkomen dat de klei gaat krullen.

Stap vijf: Zodra de kleivormen volledig droog zijn, spuit je ze lichtjes met witte glanzende spuitverf (optioneel) of laat je ze ruw met een mat oppervlak. Verf vervolgens de binnenkant van de hartafdruk met twee lagen glanzende nagellak. Ik heb rood gekozen dat bij het rode fluwelen lint previous, maar je kunt ook roze, mint, bosgroen, wat je maar wilt, doen.

Bevestig een lint aan het binnenste gaatje en gebruik de kleiornamenten om aan een growth te hangen of als versiering op een cadeau!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here