Home Domotica 10 jaar Thuisassistent – Thuisassistent

10 jaar Thuisassistent – Thuisassistent

0
10 jaar Thuisassistent – Thuisassistent


TL; DR:

 • Residence Assistant is 10 jaar oud en het op één na meest actieve open source-project op GitHub.
 • Nabu Casa bestaat 5 jaar. Er zijn geen investeerders en de ontwikkeling van Residence Assistant is duurzaam.
 • Residence Assistant Cloud ondersteunt nu aangepaste domeinen voor externe verbindingen.
 • De Open Huis visie is vernieuwd en gaat nu over privateness, keuze en duurzaamheid.
 • Het Residence Assistant-logo is gestroomlijnd en verfijnd, maar blijft toch vertrouwd. Lees hier meer.
 • Residence Assistant Inexperienced is een nieuwe hub van $ 99 en de gemakkelijkste manier om aan de slag te gaan voor mensen die nieuw zijn in het Residence Assistant-ecosysteem. Lees hier meer.

Thuisassistent Groen


Het is 2012 en ik was gastonderzoeker aan de Universiteit van Californië, San Diego, bezig met het afronden van mijn masterscriptie. Het was toen dat het eerste Philips Hue-product op de markt kwam: een hub en drie lampen voor ongeveer $ 200. De hub had iets dat mijn leven zou veranderen: het had een lokale API die lokale controle mogelijk maakte.

Ik ben altijd al dol geweest op programmeren en daarom begon ik meteen te spelen met de Hue API in Python, mijn favoriete taal. Er is iets heel bevredigends aan het veranderen van dingen in de echte wereld vanuit je code. Op 17 september 2013 besloot ik dat deze speeltuin was geëvolueerd naar iets dat anderen ook konden gebruiken, en duwde de eerste versie van Residence Assistant naar GitHub.

Ik was niet van plan de wereld te veranderen. Het was een speeltuin, een plek waar ik de nieuwste technologie kon gebruiken en alle mogelijkheden met Python kon verkennen. Maar beetje bij beetje kreeg Residence Assistant grip, kwamen er meer bijdragers bij en begonnen we langzaamaan een neighborhood op te bouwen.

3 mensen praten over hoe geweldig de Home Assistant-community is.
Residence Assistant-kanaal op Gitter, 3 december 2015

Het opbouwen van een gemeenschap is moeilijk en de eerste jaren zijn het belangrijkst. Dan is de foundation gelegd en is het later erg moeilijk om de koers aan te passen. Gelukkig hebben we een geweldige groep mensen gehad die zowel aan de code hebben gewerkt als mensen hebben geholpen hun problemen op te lossen met behulp van Residence Assistant.

davidu: Dit project wordt verreweg de standaard voor huisautomatisering. Ongelooflijk om naar te kijken de afgelopen jaren. Klathmon antwoordt: Niet alleen dat, maar Home Assistant is veruit mijn favoriete voorbeeld van een goed beheerd 'crowd run' open source-project. Er is geen groot bedrijf dat het financiert (nou ja, dat is wel zo sinds ubiquiti de maker heeft ingehuurd, maar niet in dezelfde mate als Chromium gewoon Google is), er is een GROOT aantal committers, en de structuur moedigt mensen aan om hun eigen committers te onderhouden en te verbeteren bijdragen via pakketten van derden. Er is geen ruzie, er is niet veel poortwachters, het is niet al te ingewikkeld, en ze zijn EXTREEM welkom bij nieuwe bijdragen, hoe 'uniek' de use case ook is (kijk naar enkele van de integraties! Er zijn integraties voor lokale busschemasystemen!) . En bovendien is er documentatie van wereldklasse! Dat is zeldzaam genoeg bij betaalde producten, maar om het te zien bij een project als dit, en het feit dat het bijna altijd up-to-date is, is gewoonweg verbazingwekkend. Ze hielden mijn hand vast bij het maken van twee nieuwe integraties, en ik heb al bijna 10 jaar niet meer in Python ontwikkeld, en ze waren uiterst behulpzaam, responsief en uiteindelijk werd het product voor iedereen beter. Ik heb echt niet genoeg goede dingen te zeggen over Home Assistant.
HackerNews, 23 augustus 2018

De Verbeterslag

Er zijn veel dingen die tot ons succes hebben geleid: onze architectuur, de kwaliteit van de documentatie en een geweldige gemeenschap die bereid is elkaar te helpen. Maar het enige dat ten grondslag ligt aan het succes van al deze versies is ons frequente releaseschema. Het creëert een ritme dat de gemeenschap synchroniseert bij het publiceren van hun werk.

Vroeger deden we elke twee weken een launch en dat vormde het schema voor al het andere. Elke twee weken moesten we ervoor zorgen dat de bijdragen die bijna klaar waren, af waren, de documentatie werd bijgewerkt en er uitgebreide launch notes werden geschreven. Elke launch is een kans voor gebruikers om nieuwe functies uit te proberen en suggestions te geven. Suggestions die we kunnen verwerken en ze twee weken later opnieuw kunnen laten proberen. Ons schema werd overgenomen door onze gemeenschap en elk challenge begon elke twee weken met een launch, zoals bijvoorbeeld de Residence Assistant-podcast.

Een lijst met blogposts met release-opmerkingen.
Start 2019 deden we nog elke 2 weken een launch

Het nadeel van een schema van twee weken is dat de ontwikkelaars en de gemeenschap zichzelf opbrandden. Elke launch eindigt in een kleine dash om de zaken af ​​te ronden, en vervolgens een periode van snelle afhandeling van onvermijdelijke bugs die opduiken. We waren aan het sprinten terwijl we een marathon moesten lopen; het was niet duurzaam. We hebben besloten om het naar een maandelijkse launch te verplaatsen en hebben op datum gebaseerde versienummers overgenomen Thuisassistent 2022.12.

Toch is er, zelfs met 12 releases per jaar, geen ander sensible home-platform dat zo snel evolueert als Residence Assistant. Elke maand komen er veel nieuwe functies bij waarmee gebruikers nog meer uit hun slimme huis kunnen halen.

Het besturingssysteem

Het oorspronkelijke publiek van Residence Assistant bestond uit die-hard tech-nerds. Je moest Python, Residence Assistant en al zijn afhankelijkheden handmatig installeren. Toen Pascal Vizeli introduceerde het Residence Assistant-besturingssysteem (toen nog hass.io genoemd) werd de eerste stap gezet om Residence Assistant naar niet-technische gebruikers te brengen. Nu kunnen gebruikers Residence Assistant op een SD-kaart installeren, deze in een Raspberry Pi plaatsen en beschikken over een volledig werkende domotica-hub die kan updaten through de gebruikersinterface. Gebruikers konden zich volledig concentreren op het automatiseren van hun huis.

Groot denken

Toen Residence Assistant vijf werd, we hebben Nabu Casa gelanceerd. Het doel van Nabu Casa is om de ontwikkeling van Residence Assistant duurzaam te maken. Nabu Casa kwam web op tijd, omdat het onze ontwikkelaars wat tijd gaf om op adem te komen. We moesten groeien naar ongeveer 10 mensen voordat zowel Pascal als ik het gevoel hadden dat al onze dagelijkse taken gedeeld konden worden.

Residence Assistant is het op één na meest actieve open source-project op GitHub (bron). Het runnen van een challenge van deze omvang vergt veel administratie, processen, structuur en onderhoud. Dit wordt verzorgd door fulltime medewerkers van Nabu Casa, zodat de bijdragers zich kunnen concentreren op het leuke gedeelte: het bouwen van Residence Assistant.

Nabu Casa biedt een dienst genaamd Residence Assistant-cloud. Het is een cloudextensie voor uw lokale Residence Assistant-instantie waarmee u er op afstand toegang toe kunt krijgen through een end-to-end gecodeerde verbinding, het ultramoderne tekst-naar-spraaksysteem kunt gebruiken voor meldingen en kunt integreren met stemassistenten.

Vandaag lanceren we een veelgevraagde functie voor Residence Assistant Cloud: ondersteuning voor aangepaste domeinen. Bekijk de documenten over hoe u aan de slag kunt gaan.

Het Open Huis

Tijdens het bouwen van Residence Assistant realiseerden we ons dat onze focus te beperkt was. We kunnen het meest epische sensible home-platform maken (voor de goede orde: dat doen we), maar als al je apparaten nog steeds through de cloud communiceren, kun je geen privateness en lokale controle hebben.

En zo werd het Open Huis geboren. Het is onze visie voor een slimme woning die is gebouwd rond privateness, keuze en duurzaamheid. Vandaag gaan we een kleine aanpassing maken aan deze visie en vervangen we duurzaamheid door duurzaamheid. Duurzaamheid omvat de eerdere definitie van duurzaamheid (dingen moeten blijven werken), maar breidt deze uit met energiebesparing. Over het geheel genomen behoeft de time period minder uitleg.

Voor het Open Huis betekent duurzaamheid:

 • Garandeer de duurzaamheid en levensduur van onze ondersteunde apparaten om e-waste te verminderen en geplande bedrijfsveroudering te elimineren.
 • Improve bestaande apparaten met slimme stekkers of andere technologie.
 • Schakel over naar hernieuwbare energiebronnen door {hardware} voor zonne-energie en ondersteuning voor elektriciteitsgegevensbronnen te ondersteunen.
 • Consumeer energie op een zinvolle manier door datagestuurde inzichten te bieden.
 • Verminder de afhankelijkheid van datacenters in de cloud. Lokaal zijn is groener dan afhankelijk zijn van de cloud.

De waarden van Open Home: privacy, keuze en duurzaamheid

Concurreren met Huge Tech

Residence Assistant is niet alleen groot in de open source-wereld, we zijn ook groot in de echte wereld. Eerder dit jaar de Verge noemde ons onder de 5 grote sensible home-platforms van Apple, Amazon, Google en Samsung.

We zijn niet bang dat onze concurrentie ons publiek zal wegnemen. Geen van hen draait volledig lokaal en geen enkele geeft gebruikers toegang tot hun eigen gegevens buiten hun eigen apps. Dit betekent dat geen van deze platforms de kernwaarden heeft om ooit de foundation te worden van het huis van de toekomst. Met open supply zullen we meer waarde blijven creëren in ons open ecosysteem, terwijl de concurrenten zich zullen blijven concentreren op het vinden van plaatsen waar ze inkomsten kunnen genereren met hun gebruikersbestand.

Het Residence Assistant-logo vernieuwen

Prachtig nieuw Home Assistant-logo. Het is een verfijnde versie van het oude logo. Voelt heel vertrouwd.
Het nieuwe Residence Assistant-logo. Ontworpen door Madelena Mak.

Vandaag introduceren we een vernieuwd en verfijnd brand voor Residence Assistant dat vertrouwd aanvoelt. De komende weken gaan we het uitrollen. Lees meer over het nieuwe Residence Assistant-logo.

Deel de liefde

Foto van Paulus Scoutsen die een menigte toespreekt. De dia achter hem toont de tekst "Deel de liefde".
Paulus Scoutsen, Staat van de Unie, 2018

Residence Assistant is gemaakt door mensen die van domotica houden en het beste platform willen maken. Het is een product van liefde en dat voel je zodra je de app opent. Het draait volledig lokaal en niets is verborgen achter betaalmuren of achtergehouden voor toekomstige mogelijkheden om inkomsten te genereren. Residence Assistant is uw platform en u kunt het, en uw gegevens, gebruiken zoals u dat wilt.

Historisch gezien was het moeilijk om met Residence Assistant aan de slag te gaan, omdat je je eigen {hardware} moest meenemen; een Raspberry Pi of iets dergelijks. We hebben dit opgelost door te introduceren Residence Assistant Geel, onze eigen sensible dwelling hub aangedreven door Residence Assistant. De Residence Assistant Geel is de droom van de krachtige gebruiker. Hij wordt aangedreven door een Raspberry Pi Compute Module 4, bevat Zigbee en Thread en kan worden uitgebreid met een SSD.

Sinds de launch van de Residence Assistant Yellow is de prijs van componenten, waaronder de Compute Module 4, aanzienlijk gestegen. Hierdoor werd de Residence Assistant Geel duurder en niet meer geschikt voor gebruikers die web beginnen met Residence Assistant.

Vandaag introduceren we een betaalbare manier voor nieuwe gebruikers om hun slimme huis te starten met Residence Assistant: de Residence Assistant Inexperienced – en deze kost slechts $ 99 (adviesprijs). Meer informatie over Residence Assistant Groen.

Thuisassistent Groen

Bedankt! 🙏

Hartelijk dank voor alle mensen die de afgelopen 10 jaar hebben bijgedragen aan Residence Assistant en zijn gemeenschap. Code, bugrapporten, anderen helpen dingen uit te zoeken of onze neighborhood modereren: heel erg bedankt. Zonder jou was dit niet mogelijk geweest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here