Home Verbouwing Hoe u een multifunctionele/flexruimte kunt ontwerpen in elke ruimte van uw huis met interieurontwerper Lizzie Armstrong

Hoe u een multifunctionele/flexruimte kunt ontwerpen in elke ruimte van uw huis met interieurontwerper Lizzie Armstrong

0
Hoe u een multifunctionele/flexruimte kunt ontwerpen in elke ruimte van uw huis met interieurontwerper Lizzie Armstrong


Kantoor

Boven bevindt zich een multiflexruimte die een woonruimte, homegym en kantoorruimte combineert.

In het steeds evoluerende landschap van het moderne leven zijn onze huizen meer geworden dan alleen plekken om te wonen; ze zijn knooppunten van veelzijdigheid en aanpassingsvermogen geworden. Terwijl onze levensstijl, werkregelingen en gezinsdynamiek veranderen, maakt het idea van een one-size-fits-all woonruimte snel plaats voor het idee van multifunctionele, flexibele ruimtes binnen onze woongebieden.

Ga met ons mee en ontdek de ingenieuze manieren waarop huiseigenaren hun huizen kunnen transformeren in dynamische, zich steeds aanpassende omgevingen die naadloos aansluiten op hun veranderende behoeften en ambities. Luister naar Hoe u een multifunctionele/flexruimte kunt ontwerpen in elke ruimte van uw huis met interieurontwerper Lizzie Armstrong om de kunst en wetenschap van het ontwerpen en optimaliseren van deze multifunctionele ruimtes te verkennen.

Welkom in de wereld van multifunctionele flexibele ruimtes in woonhuizen, waar innovatie en functionaliteit samenkomen om de manier waarop we leven opnieuw te definiëren.

Het ontwerpen van multifunctionele ruimtes

DSC_1151

Boven bevindt zich een multiflexruimte die een woongedeelte, entree en berging combineert.

Het is belangrijk om te plannen bij het ontwerpen van multiflexruimtes, zodat ze zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan de veranderende behoeften van drukke gezinnen, koppels of individuen. Zoals we in de podcastaflevering al zeiden, is het een uitdaging om de toekomst te voorspellen, maar er zijn verschillende strategieën die je kunt gebruiken om flexibele, multifunctionele ruimtes te creëren die mee kunnen evolueren met de veranderende behoeften van je klanten:

 1. Functionele flexibiliteit: Ontwerp ruimtes met meerdere functies in gedachten. Denk aan open plattegronden die gemakkelijk kunnen worden opgedeeld of gecombineerd, verplaatsbaar meubilair en ingebouwde opbergruimte die geschikt is voor verschillende doeleinden. Een kamer kan bijvoorbeeld dienen als thuiskantoor, speelkamer of logeerkamer, afhankelijk van de huidige behoeften van het gezin.

 2. Zonering: Creëer verschillende zones binnen een kamer door gebruik te maken van vloerkleden, verlichting of plaatsing van meubels. Hierdoor kan dezelfde ruimte meerdere functies vervullen zonder dat het rommelig aanvoelt. Een deel van een grote woonkamer kan bijvoorbeeld worden gebruikt om television te kijken, terwijl een ander deel dienst doet als leeshoek of speelhoek.

 3. Ingebouwde opslag: Maximaliseer opslagruimte met ingebouwde kasten, planken en kasten. Deze kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften, zoals speelgoedopslag, sportuitrusting of hobbybenodigdheden. Kasten met verstelbare planken kunnen gemakkelijk worden aangepast aan veranderende opslagvereisten.

 4. Toekomstbestendig: Ontwerp ruimtes met de toekomst in gedachten door mogelijke veranderingen in levensstijl in overweging te nemen. Als de cliënten van plan zijn om op hun plek ouder te worden, neem dan voorzieningen op zoals bredere deuropeningen en handgrepen in de badkamer. Als ze een thuiskantoor nodig hebben, zorg er dan voor dat er voldoende stopcontacten en dataverbindingen zijn.

 5. Multifunctionele kamers: Het kan bijzonder nuttig zijn om sommige ruimtes als multifunctioneel te bestempelen. Zo kan een logeerkamer met ingebouwd bureau en opbergruimte ook dienst doen als thuiskantoor. Een kelder of zolder kan omgetoverd worden tot een inkomstengenererende huurwoning of een additional woonruimte voor tieners of schoonouders.

 6. Flex kamers: Voeg flexibele kamers toe die gemakkelijk kunnen worden getransformeerd om aan veranderende behoeften te voldoen. Een serre of afgesloten veranda kan bijvoorbeeld een speelkamer, kunstatelier of fitnessruimte worden. Zorg ervoor dat deze ruimtes het hele jaar door goed geïsoleerd en klimaatbeheersing zijn.

 7. Buitenruimtes: Vergeet de buitenruimtes niet. Creëer veelzijdige buitenruimtes die plaats bieden aan verschillende activiteiten, van tuinieren tot leisure en kinderspelen.

 8. Regelmatige check-ins: Moedig uw klanten aan om periodiek contact met u op te nemen om te beoordelen hoe hun behoeften en voorkeuren evolueren. Dit kan u helpen kleine aanpassingen aan hun bestaande ruimtes aan te brengen zonder grote renovaties te ondergaan.

 9. Energie-efficiëntie en duurzaamheid: Houd rekening met duurzame en energiezuinige ontwerpprincipes in uw projecten. Deze verminderen niet alleen de influence op het milieu, maar besparen op de lange termijn ook geld, waardoor klanten middelen kunnen inzetten voor andere evoluerende behoeften.

Door deze strategieën toe te passen, kunt u uw klanten helpen huizen te creëren die aanpasbaar en efficiënt zijn en hun veranderende levensstijl ondersteunen. Het is ook belangrijk om open te communiceren met uw klanten om hun veranderende behoeften te begrijpen en oplossingen te bieden die op deze veranderingen inspelen.

Voor gezinnen zijn hier enkele flexibele kamerideeën:

DSC_3087

 1. Kinderslaapkamers: Zorg voor minimaal een groot mattress, aangezien tieners vaak snel uit twee aparte bedden groeien. Overweeg ruimtebesparende opties zoals onderschuifbedden of hoogslapers met neerklapbare zitplaatsen voor logeerpartijtjes. Houd opbergoplossingen eenvoudig en duurzaam voor speelgoed.

 2. Modderkamer en wasruimte: Combineer deze functies indien mogelijk, omdat ze elkaar goed aanvullen. Installeer kasten en een aanrecht voor het vouwen en sorteren van kleding. Een mooi voorbeeld hiervan vindt u in onze portefeuille, Mountlake Terrace Primaire badkamer/spa en wasruimte. Deze wasruimte combineert een bijkeuken, opslag, bijkeuken en wasruimte in één ruimte.

 3. Keuken en eetkamer: Open conceptindelingen zijn populair bij verbouwingen op de begane grond. Dit maakt flexibiliteit mogelijk bij het plaatsen van de eettafel bij de keuken. Overweeg indien nodig om het thuiskantoor in de keuken te plaatsen. Denk ook na over waar kinderen projecten, knutselwerkjes of huiswerk gaan doen, en plan dienovereenkomstig.

 4. Formele eetkamer: Als u een ouder huis heeft met meerdere eetkamers of als u voornamelijk gasten ontvangt op zitplaatsen op het eiland of buiten, overweeg dan om de formele eetkamer te herbestemmen als een multifunctionele ruimte om de ruimte optimaal te benutten. Deze ruimte leent zich ook uitstekend als kantoor aan huis.

Door deze suggestions te volgen en uw ontwerp af te stemmen op de specifieke behoeften van uw klanten, kunt u veelzijdige ruimtes creëren die verschillende functies herbergen en zich aanpassen aan de veranderende levensstijl van uw gezin naarmate uw kinderen door de jaren heen groeien.

Flexibel meubilair voor multifunctionele ruimtes

AdobeStock_497398761

Een van de belangrijkste onderdelen van een flexruimte zijn de meubels. Voorbij zijn de dagen van stijve, omvangrijke meubelstukken die slechts één doel dienen. Tegenwoordig zijn flexibele meubelen de boventoon, omdat ze zich kunnen aanpassen aan veranderende behoeften. Dit is waarom het zo belangrijk is:

A. Veelzijdigheid: Flexibel meubilair is ontworpen om meerdere functies te vervullen. Bijvoorbeeld een financial institution die omgebouwd kan worden tot mattress, of modulair meubilair dat herschikt kan worden om verschillende zitopstellingen te creëren. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat de ruimte verschillende activiteiten kan huisvesten, van werk tot ontspanning tot leisure.

B. Ruimte-efficiëntie: In flexruimtes is efficiënt ruimtegebruik cruciaal. Flexibel meubilair wordt vaak geleverd met ruimtebesparende functies, zoals opvouwbare tafels en inklapbare stoelen, waardoor u uw ruimte kunt maximaliseren wanneer dat nodig is en deze kunt minimaliseren wanneer u deze niet gebruikt.

C. Esthetische aantrekkingskracht: Veel flexibele meubelontwerpen zijn strak en fashionable en dragen bij aan de algehele esthetiek van de ruimte. Ze zijn vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, passend bij de inrichting en sfeer van de kamer.

D. Toekomstbestendig: Naarmate onze behoeften en levensstijl evolueren, kunnen de meubels dat ook doen. Investeren in flexibel meubilair zorgt ervoor dat uw ruimte in de loop van de tijd related en functioneel blijft, waardoor de noodzaak voor voortdurende renovaties wordt verminderd.

Hieronder vindt u voorbeelden van veelzijdige meubels die wij onze klanten ten zeerste aanbevelen voor elke flexruimte, omdat ze verschillende doeleinden kunnen dienen en ruimte kunnen besparen:

 • Opklapbed – dit is geweldig voor een logeerkamer, zodat het kan worden gebruikt als additional kamer als u niet gastheer bent

 • Uitschuifbare koffie- of eettafels: deze zijn ideaal om te veranderen in bureaus of zelfs als tafel voor een knutselkamer

 • Slaapbank – nog een geweldige optie voor een logeerkamer

 • Zitbank met opbergruimte – good voor additional opbergruimte in elke flexruimte

Eenvoudig te verwisselen vloeren: een foundation voor transformatie

DSC_3063

De vloer van een flexruimte speelt een cruciale rol in het aanpassingsvermogen ervan. Gemakkelijk te verwisselen vloeropties bieden verschillende voordelen die een kamer kunnen transformeren:

A. Snelle transformatie: Met eenvoudig te verwisselen vloeren kunt u de look en really feel van een kamer binnen enkele uren in plaats van dagen veranderen. Hierdoor kunt u een ruimte opfleuren zonder dat u meer natuurlijk licht nodig heeft, of kunt u eenvoudig een muziekkamer omtoveren in een homegym door alleen de vloer te vervangen.

B. Onderhoud en duurzaamheid: Verschillende activiteiten in een flexruimte kunnen verschillende soorten vloeren vereisen. De mogelijkheid om vloermaterialen uit te wisselen zorgt ervoor dat u opties kunt kiezen die duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn voor elk specifiek gebruik.

C. Creativiteit en design: Vloeren kunnen een artistiek ingredient zijn in een flexruimte. Met eenvoudig te verwisselen vloeren kun je experimenteren met verschillende patronen, texturen en kleuren om verschillende sferen en stemmingen te creëren.

D. Duurzaamheid: Het kiezen van een vloer die gemakkelijk te vervangen is, kan een milieuvriendelijke keuze zijn. In plaats van de hele vloer te vervangen, kunt u eenvoudigweg het specifieke gebied vervangen dat aandacht nodig heeft, waardoor afval en de influence op het milieu worden verminderd.

Hieronder vindt u een lijst met enkele favoriete vloerbedekkingen die wij aanbevelen in een flexruimte die het uiterlijk van een hele kamer kan veranderen:

 • Marmoleum – duurzaam, verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren, gemakkelijk schoon te maken en zachter om op te staan ​​dan hardhout of tegels

 • Tapijttegels – eenvoudiger dan een heel tapijt te vervangen, ideaal voor ruimtes met activiteiten zoals een hobbyruimte

 • Luxurious Vinyl Plank (LVP) – het beste alternatief voor hardhout omdat het op hardhout lijkt, maar goedkoper en duurzamer is

Klaar om uw flexruimte te plannen?

Hoewel u misschien niet precies weet wat uw toekomst in petto heeft, is het belangrijk om multi-flexruimtes zo te ontwerpen dat ze zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan de veranderende behoeften van uw toekomstige levensstijl. Wij kunnen u helpen een leeg canvas te creëren dat gemakkelijk kan worden aangepast naarmate uw leven door de jaren heen verandert, of u helpen bij het creëren van uw droomflexruimte die u al in gedachten heeft.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here