Home Zelfverbetering 10 dagelijkse gewoonten die vaak 90 procent van onze vreugde en vrede wegnemen

10 dagelijkse gewoonten die vaak 90 procent van onze vreugde en vrede wegnemen

0
10 dagelijkse gewoonten die vaak 90 procent van onze vreugde en vrede wegnemen


10 dagelijkse gewoonten die vaak 90 procent van onze vreugde en vrede wegnemen

Uiteindelijk phrase je wat je herhaaldelijk doet. Als je gewoonten je niet helpen, doen ze je pijn. Hier zijn enkele vrij algemene en wijdverbreide voorbeelden van dit laatste die al je vreugde en vrede zullen wegnemen als je ze toestaat:

1. Bij elke stap focussen op hoe het leven ‘zou moeten’ zijn.

Probeer frustratie en ongemak te gebruiken om u te motiveren in plaats van u te irriteren. Jij hebt de controle over de manier waarop je naar het leven kijkt. Zoek de les in plaats van boos te worden. Voel bewondering in plaats van afgunst. Onderneem actie in plaats van zorgen. In plaats van twijfel: heb vertrouwen. Bedenk dat uw reactie altijd krachtiger is dan uw huidige omstandigheid. Een klein deel van uw leven wordt bepaald door volledig oncontroleerbare omstandigheden, terwijl het overgrote deel van uw leven wordt bepaald door uw reacties. Waar je uiteindelijk terechtkomt, is sterk afhankelijk van hoe je de handen speelt die je hebt gekregen.

2. Controle willen hebben over het oncontroleerbare.

Wees vandaag selectief met je energie. Als je een probleem kunt oplossen, repareer het dan. Als je dat niet kunt, accepteer het dan en verander je gedachten erover. Wat je ook doet, probeer niet meer energie te investeren dan je hebt, door te struikelen over iets achter je of over iets dat alleen in je hoofd bestaat. Eerlijk gezegd gebeuren enkele van de krachtigste momenten in het leven wanneer je de moed vindt om los te laten wat niet veranderd kan worden. Need als je een situatie niet meer kunt veranderen, phrase je uitgedaagd om jezelf te veranderen – om voorbij het onveranderlijke te groeien. En dat verandert alles.

3. Stevig vasthouden aan hoe de dingen ooit waren.

Je bent niet dezelfde persoon als een jaar geleden, een maand geleden of zelfs een week geleden. Je leert en groeit altijd, en het leven evolueert altijd. Nogmaals, ook al heb je geen controle over alles wat er gebeurt, je kunt wel je houding ten opzichte van wat er gebeurt bepalen. En door dat te doen, zul je de verandering geleidelijk onder de knie krijgen, in plaats van toe te staan ​​dat deze jou de baas wordt. Dus wees vandaag nederig. Wees leerzaam. De wereld is vaak groter dan jouw kijk op de wereld. Er is altijd ruimte voor een fris idee of een volgende stap. Maar eerst moet je accepteren dat de dingen misschien nooit meer zullen worden zoals ze vroeger waren, en dat dit einde in werkelijkheid een nieuw start is.

4. Weigeren zelfvergeving te beoefenen.

Vergeef jezelf voor de slechte beslissingen die je in het verleden hebt genomen, voor de keren dat je geen begrip hebt gehad, voor de keuzes die per ongeluk anderen en jezelf pijn hebben gedaan. Vergeef jezelf, omdat je jong en roekeloos bent. Dit zijn allemaal essentiële reduce. En wat op dit second het belangrijkst is, is jouw bereidheid om daaruit te groeien. (Opmerking: Angel en ik bespreken dit verder in het hoofdstuk Tegenslag van ‘1000 kleine dingen die gelukkige, succesvolle mensen anders doen’.)

5. Eindeloos genoegen nemen met de standaardinstellingen.

Er zijn duizenden mensen die hun hele leven op de standaardinstellingen leven en nooit erkennen dat ze alles kunnen aanpassen. Wees niet een van hen; neem niet dagelijks genoegen met de standaardinstellingen. Verberg je ook niet achter besluiteloosheid of luiheid. En vergeet populariteit! Doe gewoon je ding met passie, nederigheid en eerlijkheid. Doe wat je doet, niet voor een applaus, maar omdat het goed is. Streef er elke dag een beetje naar, ongeacht wat iemand anders denkt. Zo worden dromen verwezenlijkt.

6. Weerstand bieden aan nieuwe ideeën en reduce.

Om op de lange termijn echte vooruitgang te boeken, moet je de veronderstelling loslaten dat je alle antwoorden al hebt. Dus cease niet met leren! Cease niet met investeren in jezelf. Onderzoek. Lezen. Verslind boeken. Ga in gesprek met mensen, ook met mensen die anders denken. Vragen stellen. Luister goed. En groei niet alleen in kennis. Wees een persoon die teruggeeft. Gebruik wat u leert om een ​​echt en blijvend verschil te maken. (Opmerking: “Het goedemorgendagboek” is een geweldig hulpmiddel voor het opmerken en bijhouden van al uw geleerde reduce.)

7. Voortdurend op zoek naar vluchtige tevredenheid.

Er zijn twee varianten van tevredenheid in het leven: vluchtig en blijvend. Het vluchtige sort is afgeleid van momenten van materieel consolation, terwijl het blijvende sort wordt bereikt door de geleidelijke groei en vooruitgang in zaken die echt belangrijk voor je zijn. Op het eerste gezicht is het misschien moeilijk om de ene van de andere te ontcijferen, maar naarmate de tijd verstrijkt wordt het duidelijk dat de laatste veel superieur is. Dus onthoud: als het je nu vermaakt, maar je op een dag pijn zal doen of je gaat vervelen, is het een afleiding. Neem geen genoegen. Ruil niet wat je het liefste wilt voor wat je op dit second eigenlijk wilt. Bestudeer je routines. Zoek uit waar je tijd naartoe gaat en verwijder afleidingen. Het is tijd om ons meer te concentreren op wat er op de lange termijn toe doet.

8. Altijd zorgen maken over het verhaal van anderen.

Wees niet zo tevreden met de succesverhalen van anderen en hoe het met hen is gegaan, dat u vergeet uw eigen verhalen te schrijven. Ontvouw je eigen verhaal en breng het dagelijks tot leven. Je hebt alles wat je nodig hebt om te worden wat je kunt worden. Er vindt een ongelooflijke verandering plaats als je besluit van jezelf een prioriteit te maken. En onthoud, je zult niet altijd een prioriteit voor anderen zijn, en daarom moet je een prioriteit voor jezelf zijn. Leer jezelf te respecteren, voor jezelf te zorgen en een dagelijks onderdeel te worden van je eigen ondersteuningssysteem. Dit betekent minder consumeren en meer creëren. Het betekent dat je weigert anderen voor je te laten denken, praten en beslissen. Het betekent dat je leert je ideeën en instincten te omarmen en te gebruiken om je passage dag voor dag te schrijven.

9. Bang zijn voor kleine (noodzakelijke) mislukkingen.

Soms moeten we letterlijk tientallen keren falen om te slagen. En ongeacht hoeveel fouten je maakt of hoe langzaam je vooruitgang boekt, je ligt nog steeds ver voor op iedereen die niet zijn greatest doet. Wees dus niet zo afhankelijk van een paar mislukte pogingen dat je de opening voor nog eens honderd kansen mist. Al je ideeën die niet werken, zijn slechts een opstapje naar dat ene idee dat wel werkt. En onthoud: falen is niet vallen; Falen is blijven liggen als je de keuze hebt om weer op te staan. Sta altijd weer op! Vaak vallen goede dingen op de korte termijn uit elkaar, zodat betere dingen uiteindelijk samen kunnen vallen. (Lezen “Struikelen over geluk”.)

10. Wachten op het ‘perfecte’ second om de volgende stap te zetten.

Geloof niet in de mythe van het perfecte second. Momenten zijn niet good, het is wat jij ervan maakt. Zoveel mensen wachten tot de sterren op één lijn staan ​​om te doen waarvoor ze hier zijn. Het perfecte second, de perfecte gelegenheid, de perfecte staat van zijn, enz. Phrase wakker! Wacht niet het overgrote deel van uw leven af! Herinner jezelf eraan dat te veel mensen de hele dag wachten op 17.00 uur, de hele week op vrijdag, het hele jaar op de feestdagen, en hun hele leven op geluk. En jij bent niet een van hen. Uiteindelijk zul je niet slagen door het perfecte second te vinden, maar door de onvolkomenheden van het leven als stapstenen te leren zien en gebruiken.

Een oefening om je beter te voelen en betere gewoonten op te bouwen

Als je het gevoel hebt dat je te veel tijd, vreugde en gemoedsrust hebt verspild aan een of meer van de bovenstaande punten, dan is deze snelle, bruikbare afsluitingsoefening iets voor JOU.

Kies een gebied in je leven dat je wilt verbeteren, en doe dan het volgende:

  1. Noteer de specifieke particulars over uw huidige omstandigheden. (Wat zit je dwars? Waar loop je huge? Wat wil je veranderen?)
  2. Schrijf uw antwoord op deze vraag op: Wat zijn de dagelijkse gewoonten die hebben bijgedragen aan uw huidige omstandigheden? (Wees eerlijk tegen jezelf. Wat doe je regelmatig dat daadwerkelijk bijdraagt ​​aan de situatie waarin je je bevindt?)
  3. Schrijf een paar specifieke particulars op over de “betere omstandigheden” die je voor jezelf wilt creëren. (Waar zou jij blij van worden? Hoe ziet een verbeterde situatie er voor jou uit?)
  4. Schrijf uw antwoord op deze vraag op: Wat zijn de dagelijkse gewoonten die u brengen van waar u nu bent naar waar u wilt zijn? (Denk er eens over na. Welke kleine, dagelijkse stappen zullen u helpen geleidelijk van punt A naar punt B te gaan?)

Nu is het jouw beurt…

Ja, het is jouw beurt om niet terug te vallen in je oude levenspatronen, simpelweg omdat ze comfortabeler en gemakkelijker toegankelijk zijn. Het is jouw beurt om te onthouden dat je bepaalde gewoonten en situaties achter je laat met een reden: om je leven te verbeteren – omdat je niet vooruit kunt als je steeds teruggaat. En het is ongetwijfeld jouw beurt om je vreugde terug te winnen en je tijd in de toekomst te laten tellen!

Maar voordat je vertrekt, laat Angel en mij hieronder een reactie achter en laat ons weten wat je van dit essay vindt. Uw suggestions is belangrijk voor ons. 🙂

Welke van de bovenstaande punten resoneerde vandaag het meest?

Als u dit nog niet heeft gedaan, meld u dan aan voor onze free of charge nieuwsbrief ontvang elke week nieuwe artikelen zoals deze in je inbox.

Foto door: Georges Petrequin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here