Home Domotica Waarom uw koelkast water lekt (en hoe u dit kunt verhelpen)

Waarom uw koelkast water lekt (en hoe u dit kunt verhelpen)

0
Waarom uw koelkast water lekt (en hoe u dit kunt verhelpen)Het operationeel houden van uw koelkast vergt doorgaans minimale inspanning. Zo lang als jij opruimen eventuele voedselverspilling of rommel, en periodiek controleer de afdichting om er zeker van te zijn dat dit niet zo is lekkende koude luchtNormaal gesproken zou u in goede conditie moeten zijn.

Maar web als bij elk apparaat kan uw koelkast af en toe problemen hebben die de aandacht van u of een professionele technicus vereisen. Op een dag loopt u bijvoorbeeld uw keuken binnen en vindt u een plas water op de vloer voor uw koelkast. Bij nader onderzoek stelt u huge dat het geen lekkage of een gesmolten ijsblokje is: het is een lek dat uit de bodem van uw koelkast komt.

Dit is een relatief veel voorkomend probleem, waarvoor in sommige (maar niet alle) gevallen een relatief eenvoudige doe-het-zelf-oplossing kan bestaan. Maar voordat u kunt proberen een lek te stoppen, moet u erachter komen wat de oorzaak ervan is. Ik heb de hulp ingeroepen van een apparaatreparatie-expert voor advies over het oplossen van koelkastlekken en waarom u deze niet magazine negeren.

Waarom lekt er water uit de onderkant van mijn koelkast?

Jason Carter werkt al meer dan negen jaar als apparaattechnicus en heeft ontdekt dat de meeste koelkastlekken terug te voeren zijn op een van de drie veelvoorkomende problemen: een verstopte waterleiding, een verstopte ontdooiafvoer of een koelkast die niet goed waterpas staat. Dit is waar Carter, die ook de oprichter van is, over gaat Gewoon Swidereen web site die deskundig advies geeft over doe-het-zelfreparaties van apparaten en andere onderhoudstaken in huis, raadt aan om de oorzaak van uw koelkastlek te lokaliseren:

Stap 1: Behandel de ontdooiafvoer

De ontdooiafvoer bevindt zich meestal aan de achterkant van het vriesvak en raakt vaak verstopt door voedseldeeltjes of vuil. “Zoek naar ijsophopingen of verstoppingen en verwijder eventuele verstoppingen door heat water in een kalkoenbroodje te gebruiken om het ijs te smelten”, adviseert Carter. “Als de verstopping diep is, moet u mogelijk toegang krijgen tot de slang en deze loskoppelen door de koelkast te verplaatsen.”

Stap 2: Inspecteer de waterlijn

Als je geen ijsophoping of verstoppingen hebt gevonden (of als je dat wel hebt gedaan, maar het verwijderen ervan het lek niet heeft kunnen stoppen), is het tijd om verder te gaan met de op één na meest voorkomende boosdoener: de waterlijn (als je die hebt) .

Koelkasten met een waterdispenser of ijsblokjesmachine hebben ook een waterleiding; koelkasten zonder deze functies doen dat niet. Dit is wat u moet doen als de uwe een waterlijn heeft:

“Schakel de koelkast en de watertoevoer uit en onderzoek de leiding op eventuele schade of ijsblokkades”, zegt Carter. “Beschadigde leidingen moeten worden vervangen, mogelijk door een technicus.” IJsblokkades zijn een eenvoudiger oplossing: simpelweg de koelkast een paar uur ontdooien kan het probleem oplossen.

Stap 3: Controleer of het waterpas staat

Zorg er ten slotte voor dat uw koelkast waterpas staat. Als een koelkast ongelijkmatig staat, kan er condens ontstaan, zich ophopen en uiteindelijk gaan lekken, zegt Carter.

Maar maak je geen zorgen als je een waterpas bovenop je koelkast plaatst en merkt dat de bel niet precies in het midden zit: volgens Carter moet de voorkant van de koelkast iets hoger zijn dan de achterkant. Dit zorgt ervoor dat de interne koelvloeistof goed kan stromen. Als de voorkant van je koelkast niet iets verhoogd is, raadt Carter aan om de poten aan te passen om de juiste balans te bereiken.

Wanneer moet u een apparaattechnicus bellen?

Als u op enig second het gevoel krijgt dat u er boven uw hoofd in zit, cease dan natuurlijk met waar u mee bezig bent en zoek professionele hulp. “Als je geen ervaring hebt met doe-het-zelfreparaties, kun je ze het beste niet proberen en meteen een technicus bellen”, zegt Carter. “Je zou potentieel meer kwaad dan goed kunnen veroorzaken.”

Aan de andere kant, als u zich op uw gemak voelt bij doe-het-zelf-reparaties, maar wat aanvullend advies en instructie nodig heeft, stelt Carter voor om gebruik te maken van on-line bronnen. “Ik zou aanraden om lid te worden van Fb-groepen waar ervaren reparateurs zijn die free of charge hulp op afstand kunnen bieden om het probleem te helpen identificeren”, zegt hij. “Houd er rekening mee dat het identificeren van de oorzaak van het probleem vaak het meest uitdagende onderdeel is. Als je ervaring hebt met doe-het-zelf-reparaties, kun je ook tutorials op YouTube vinden, need daar zijn er genoeg beschikbaar.”

Waarom je een lekkende koelkast nooit moet negeren

Naast het ongemak en de gevaren van een voortdurende plas water op de keukenvloer, zijn er nog andere redenen waarom uw lekkende koelkast onmiddellijke aandacht vereist. Om te beginnen kan het de vloer beschadigen en vlekken, vervorming of schimmelgroei veroorzaken, zegt Carter. “Op de lange termijn kan dit de levensduur van het apparaat aanzienlijk verkorten, wat kan leiden tot corrosie en roesten van interne componenten”, zegt hij. “Als gevolg hiervan kunnen duurdere reparaties of zelfs volledige vervanging onvermijdelijk worden.”LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here