Home Domotica Verwachte ondersteuning voor Dwelling Assistant OS op de Raspberry Pi 5

Verwachte ondersteuning voor Dwelling Assistant OS op de Raspberry Pi 5

0
Verwachte ondersteuning voor Dwelling Assistant OS op de Raspberry Pi 5


Op 28 september verraste Raspberry Pi de wereld (en, eerlijk gezegd, ons) door de aankondiging van de Framboos Pi 5. Dit nieuwe bord belooft meer dan twee keer de snelheid van de Raspberry Pi 4 en is al beschikbaar voor pre-order. Raspberry Pi verwacht ze eind oktober naar klanten te kunnen verzenden.

Volgens onze analysesgebruikt een derde van alle Dwelling Assistant-gebruikers momenteel de Raspberry Pi 4 als hun speciale Dwelling Assistant-systeem. Dwelling Assistant OS is eigenlijk het derde meest geïnstalleerde besturingssysteem op Raspberry Pi-borden in het algemeen. We vermoeden dus dat velen van jullie reikhalzend uitkijken naar de nieuwe Raspberry Pi 5 om je Dwelling Assistant-installatie te upgraden. We zijn internet zo enthousiast over deze nieuwe launch als jij, en we zullen beginnen met de ontwikkeling ervan zodra we onze pre-release boards van Raspberry Pi ontvangen!

Omdat we geen deel uitmaken van het bètaprogramma van Raspberry Pi, is het toevoegen van ondersteuning voor de Raspberry Pi 5 aan Dwelling Assistant OS nog niet begonnen. Op dit second is het nog steeds moeilijk in te schatten hoeveel werk het zal zijn, maar we willen benadrukken dat dit een grote taak is die we goed willen uitvoeren. Hoewel bètaversies eerder zullen verschijnen, verwachten we momenteel geen stabiele launch vóór eind dit jaar of start 2024.

Dat betekent dat je bij de lancering Dwelling Assistant OS niet op de Raspberry Pi 5 kunt gebruiken. Alternatieve installatiemethoden die geen Dwelling Assistant OS gebruiken zijn beschikbaar, maar we raden deze alleen aan voor gevorderde gebruikers. Als je momenteel Dwelling Assistant OS gebruikt en een Raspberry Pi 5 vooraf hebt besteld, raden we je aan te wachten tot er een stabiele launch voor de Raspberry Pi 5 uitkomt voordat je je installatie verplaatst.

Voor bezitters van Dwelling Assistant Yellow heeft Raspberry Pi nog geen uitspraak gedaan over een mogelijke Compute Module 5 op foundation van de Raspberry Pi 5. We kunnen pas compatibiliteit met Dwelling Assistant Yellow aangeven zodra ze informatie geven over een nieuwe Compute Module en de specificaties ervan. We willen er ook op wijzen dat er 16 maanden zaten tussen de launch van de Raspberry Pi 4 en de launch van de Compute Module 4. Voor degenen die momenteel op zoek zijn naar Compute Module 4 om hun Dwelling Assistant Yellow-kits compleet te maken, kunnen we dat graag melden Compute Module 4 is weer breder beschikbaar geworden, zoals te zien is op rpilocator.

Replace (19 oktober): We hebben eerder deze week Raspberry Pi 5-kaarten ontvangen en onderzoeken nu ondersteuningsopties voor Dwelling Assistant OS. Bedankt aan de mensen van Raspberry Pi! Voor degenen die geïnteresseerd zijn in technische discussies over Raspberry Pi 5-ondersteuning of gewoon de voortgang willen volgen, zijn we begonnen met een Raspberry Pi 5-specifieke thread op GitHub Discussions.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here