Home Verbouwing Duurzame en stijlvolle metalen dakcoatingopties

Duurzame en stijlvolle metalen dakcoatingopties

0
Duurzame en stijlvolle metalen dakcoatingopties


Huiseigenaren op ontdekkingstocht vervanging van het dak opties hebben verschillende duurzame metalen oplossingen om uit te kiezen. Geverfd staal biedt een gedurfde esthetiek met beschermende coatings in various tinten, terwijl met steen gecoate panelen kracht combineren met de klassieke charme van verschillende soorten gordelroos. Uit mijn jarenlange dakdekkerservaring weet ik dat beide opties waarde aan uw huis kunnen toevoegen en tientallen jaren lang kunnen beschermen tegen extreem weer.

Lees verder voor meer informatie over beide soorten metalen dakcoatings, zodat u kunt beslissen wat het beste is voor uw dak.


Een metalen dak schilderen voegt een uniek karakter toe en beschermt tegelijkertijd het huis. Moderne verftechnologieën maken opvallende afwerkingen mogelijk die ooit onmogelijk waren op metalen panelen. Deze verfcoatings bieden:

 • Opties van effen tinten tot natuurlijke, veelkleurige seems
 • Aangepaste matching beschikbaar van topleveranciers
 • Acryl- en polyurethaanverven gaan tientallen jaren buiten mee
 • Superieure kleur- en krijtbestendigheid en glansbehoud
 • Reflecterende, koele coatings stoten meer dan 70% van de zonnewarmte af
 • Minder thermische overdracht dan donkere dakbedekking

Houd er rekening mee dat professionele afwerkingen van 0,2 mm tot 1,2 mm dik uw dak weerbestendig kunnen maken. Metalen dakbedekking is bestand tegen harde wind, stormen en hagel met een additional beschermingslaag. Het is ook vermeldenswaard dat lichtgewicht staal en aluminium de vervanging van daken vergemakkelijken, waardoor aanpassing in de toekomst minder ingewikkeld wordt.


Metaal-dakbedekking-2
Beeldcredits: Canva

Met steen gecoat staal voor traditionele schoonheid

Het met steen gecoate metaal weerspiegelt de geliefde esthetiek van houtschudden, leisteen of grind voor een perfecte combine daarvan metalen panelen en dakspanen. Deze veerkrachtige dakpanelen hebben de volgende kenmerken:

 • Coatings voorkomen corrosie en roest
 • Acrylaten binden natuursteenkorrels
 • Graniet, lavasteen en kwarts bootsen populaire seems na
 • Verzegelt en beschermt onderliggende lagen
 • Verhoogt de duurzaamheid en weerbestendigheid
 • Bestand tegen hagel, vallende takken, sneeuwbelasting
 • Zal tientallen jaren lang niet barsten, kromtrekken of vergaan
 • Houdt zware regenval tegen om lekken te voorkomen
 • Bestand tegen hevige wind

Steencoatings contrasteren prachtig met de buitenkant van baksteen of hout, en hun stijve constructie maakt dakrenovatie mogelijk zonder structurele belastingen.


Ideale bescherming voor oudere huizen

Metalen dakbedekking is een uitstekende optie voor classic gebouwen, omdat het onderhoudsproblemen oplost omdat het een aanvulling is op hun erfenis. Veel restauratieaannemers raden metaalvervangingen aan om chronische problemen op te lossen met eigenschappen als de volgende:

 • Ondoordringbare barrières houden knaagdieren en insecten tegen
 • Voorkomt overlast van nestelende dieren
 • Klasse A-classificatie van cruciaal belang voor natuurgebieden
 • Voorkomt schade door rondvliegende sintels
 • Waterdicht staal voorkomt schade aan het interieur
 • Zelfdichtende panelen blokkeren openingen
 • Er zijn kleur- en stijlopties beschikbaar die passen bij de originele builds
 • Verbeterde bescherming behoudt de structurele integriteit

Als u uw geld wilt vergroten en de waarde van uw huis wilt verhogen, is het kiezen van een metalen dak van hoge kwaliteit een waardevolle investering. Metalen daken kunnen meer dan 50 jaar meegaan (tot drie keer langer dan de meeste asfaltdaken), bieden sterke prestaties en kunnen helpen bij de energie-efficiëntie. Een goed geïnstalleerd metalen dak van hoge kwaliteit is bestand tegen zwaar weer, zoals wind, hagel en sneeuw, waardoor u gemoedsrust krijgt.

Bovendien kan een metalen dak de verzekeringspremies van uw huiseigenaar zelfs verlagen. Zorg ervoor dat u contact opneemt met de verzekeringsmaatschappij van uw huiseigenaar voor specifieke polisinformatie. Bezoek de Steel Roofing Alliance voor meer informatie over de voordelen van metalen dakbedekking web site.


Als u probeert te beslissen welk materiaal het beste is voor uw dak, kunnen uw voorkeuren op het gebied van stijl, levensduur en efficiëntie u helpen bij het nemen van beslissingen over uw dak. Kwaliteitsmetaaloplossingen voldoen echter aan elke behoefte, en hoewel de kosten van een metalen dak kan vooraf hoger zijn, maar kan op de lange termijn veel voordelen bieden.

De ongeëvenaarde sterkte van staal overtreft fragiele organische materialen die gevoelig zijn voor voortijdig afbladderen en barsten. Tegelijkertijd zorgen steencoatings ervoor dat metalen panelen de felbegeerde esthetiek van klei, leisteen en houtschudden nabootsen die vóór de moderne technologieën onmogelijk te repliceren was. Als u besluit uw metalen panelen te schilderen, kunnen op maat gemaakte verfklussen de uitstraling van uw huis vergroten. Bovendien duiden de 50-jarige garanties van veel fabrikanten op het langdurige uithoudingsvermogen dat metaal biedt.

Metalen daken kunnen de komende jaren een geweldige investering zijn, en het sort coating dat u voor uw dak kiest, kan nog meer voordelen toevoegen aan de stijl en prestaties ervan.


Verder lezen


Veelgestelde vragen over metalen dakbedekking

Welk onderhoud en reiniging hebben metalen daken nodig?

Metalen dakbedekking heeft minimaal onderhoud nodig, zoals periodieke spoelingen met milde schoonmaakmiddelen en water. Houd er bij het schoonmaken van uw dak rekening mee dat veilig schoeisel krassen voorkomt bij het bereiken van panelen.


Hoe beoordelen merken de schattingen van de levensduur van metalen daken?

Merken gebruiken versnelde exams om tientallen jaren van intense zon, hitte, kou en regen gedurende maanden na te bootsen. Ze baseren berekeningen van de levensduur in de praktijk op het totale aantal blootstellingsuren dat producten hebben doorstaan ​​voordat ze defect raken. Marktleiders en fabrikanten beloven nu op betrouwbare wijze een metaalintegriteit van meer dan 50 jaar.


Kan metalen dakbedekking over bestaande materialen worden geïnstalleerd?

Metaal kan over oude dakspanen en dakspanen heen liggen op eigenschappen die zijn beoordeeld op een goede constructie en de juiste gewichtslimieten, waardoor het afval op stortplaatsen wordt verminderd. Als u geïnteresseerd bent in het installeren van een metalen dak over uw bestaande dak, bieden de meeste metalen dakdekkers free of charge projectevaluaties aan.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here