Home Cultuur Stavros Halkias weet wanneer je liegt

Stavros Halkias weet wanneer je liegt

0
Stavros Halkias weet wanneer je liegt


Twee dagen voor Thanksgiving zit Stavros Halkias aan de eettafel van zijn appartement met drie slaapkamers in Astoria, comfortabel gekleed in een lavendelkleurige velours Sergio Tacchini-sweatpak, en probeert zich te koesteren in de tergend beperkte vrije tijd die gebruikelijk is geworden in zijn leven. Hij is pas een paar uur terug in New York Metropolis van een reis naar Nashville voordat ik door een koude regenval en vakantieverkeer trek om hem daar te ontmoeten, waardoor zijn korte eenzaamheid wordt onderbroken. Als ik aankom, staat er eten klaar; hij heeft wat gyros en Griekse salade voor ons besteld bij SVL Bar, zijn favoriete plek in de buurt. Het is het soort on-brand welkom dat je zou verwachten als ze bekend zijn met de komedie van Halkias, die, naast verfrissend dodelijke beoordelingen van de relatiedynamiek en de precaire heteroseksuele mannelijke psyche, vaak bezig is met zijn eigen schadelijke liefde. van lekker eten. En als je web zoveel onderweg bent als hij de afgelopen 18 maanden, snel comfortfood kan aanvoelen als een van de weinige constanten in het leven. “Ik ben letterlijk twee dagen per week in dit huis”, zegt hij, met een grinnik die op echte uitputting duidt. Eind november kwam hij dichter bij het einde van zijn bijna twee jaar durende Fats Rascal Tour met een handvol exhibits in het Beacon Theatre in New York, en vorige week bracht hij zijn eerste particular met Netflix onder dezelfde naam – een prestatie die waarschijnlijk de moeite waard zal blijken om zichzelf tot het uiterste te duwen.

Sinds start 2022 geniet de 34-jarige – wiens trainingspak web genoeg is opengeritst om enkele gelaagde gouden kettingen op zijn borsthaar te laten rusten, als een echte athleisure-liefhebbende wiseguy uit de jaren 80 – een hernieuwde en wijdverspreide erkenning. Een groot deel van dat verhoogde profiel is te danken aan continuous optredens in het hele land en een constante overstroming van zijn sociaal kanalen met korte fragmenten uit die stand-upshows en zijn eigen podcast, Stavvy’s World. Maar web als veel succesverhalen die hem van de ene op de andere dag zijn voorgekomen, verloopt de carrière van Halkias al meer dan tien jaar langzaam.

Hij deed zijn allereerste pogingen tot stand-up tijdens zijn eerste jaar van de universiteit aan de campus van de Universiteit van Maryland in Baltimore County, waar hij afstudeerde in politieke wetenschappen en mediastudies, met een minor schriftelijk. Hij toonde al vroeg veelbelovend in de regio DC-Maryland-Virginia en gained lokale competities voor opkomende stripverhalen, waardoor hij gegarandeerd openingen kreeg voor grotere acts wanneer ze naar de stad kwamen. Op dat circuit ontmoette hij ook cabaretiers Adam Friedland en Nick Mullen. Halkias, Friedland en Mullen waren halverwege de jaren 2010 allemaal naar New York verhuisd, waar ze samenkwamen om het enorm succesvolle en vaak controversieel podcast Cum City in 2016. Wekelijkse afleveringen van een uur zonder tekort aan dick-grappen, zelfspot en griezelige riffs over ras en seksualiteit betaalden de rekeningen en nog wat ($30.000 per maand, zegt hij), maar de present kwam uiteindelijk in de hitlijsten terecht. manier van stand-up waar Halkias zich al sinds zijn late tienerjaren aan wilde wijden. Dus tijdens de pandemie maakte hij er een punt van om terug te keren naar zijn fundamenten, onvermoeibaar op te treden om zijn vak aan te scherpen en zijn eerste particular samen te stellen.

“Ik wilde eigenlijk het Comedy Central Half Hour krijgen, maar (dan) vindt de pandemie duidelijk plaats en schiet niemand op. Dat kan niet”, herinnert hij zich. ‘En ik had het gevoel dat ik daar al te laat voor was. Ik probeerde een particular te verkopen, maar niemand gaf iets om mij. Ik had een paar volgers. Ik zat daarvoor op een behoorlijk succesvolle podcast, maar het was een echte area of interest. En voor mij wilde ik verdomme niet aan podcasting doen, begrijp je wat ik bedoel? Ik houd van stand-up.”

Te midden van de verwrongen reeks onvoorziene omstandigheden die ons allemaal in 2020 overspoelden, bleek de tijd om samen met zijn crew een ​​strategie te bepalen het beste wat voor Halkias had kunnen gebeuren. Hij was al een jaar lang begonnen met het opnemen van elk stand-up-optreden dat hij deed, ter voorbereiding op de particular die nooit was. En hij had gemerkt dat TikTok en YouTube, nu mensen binnen vastzaten, volledig verzwolgen door sociale media, een legitiem middel aan het worden waren voor cabaretiers om hun geld te verdienen. eigen materiaal uit. Hij begon fragmenten van zijn publiekswerk te posten, waardoor hij het traject van zijn carrière effectief een nieuwe wending gaf door bedachtzaam (en op hilarische wijze) de tegenslagen van moedeloze mannen uit te leggen die vaak de architecten zijn van hun eigen ondergang. In één video, Stavros maakt een man helemaal kapot omdat hij zijn baan als docent op een openbare faculty had opgezegd om bij Costco te gaan werken, waar hun interne hotdogs zijn stressverlichters zijn. Een andere man bekent schaamteloos tot spijt van het variety dat hij heeft helpen maken tijdens de pandemie, hoe slecht hij er ook uitziet. Bij een andere present gebruikt Halkias zijn eigen worsteling met gewicht en slechte eetgewoonten om een ​​publiekslid te lokken dat geeft toe dat hij een uiterst specifieke verslaving heeft aan het bestellen van Heath Bar-blizzards bij Dairy Queen op DoorDash. De diagnose? “Dit is een man die in een spiraal zit.”LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here