Home Domotica Wat er gebeurt als u uw banden te laborious oppompt

Wat er gebeurt als u uw banden te laborious oppompt

0
Wat er gebeurt als u uw banden te laborious oppomptSneeuw, ijsen ijskoude temperaturen kunnen autorijden in de winter een uitdaging maken. Chauffeurs gaan hier op verschillende manieren mee om: Van hun auto’s winterklaar maken en houden noodpakketten in hun kofferbak, om meer aandacht aan hun banden te besteden.

Sommige mensen bijvoorbeeld ten onrechte geloven dat het verlagen van hun bandenspanning hun tractie zal verbeteren. Anderen begrijpen dat banden dat wel hebben luchtdruk verliezen bij koud weer, maar gaan er ten onrechte van uit dat de oplossing het te laborious oppompen van hun banden is. Het blijkt dat, hoewel dat niet bepaald nuttig is, het ook niet onschadelijk is. Voor meer informatie vroeg Lifehacker aan twee bandenexperts waarom het een slecht idee is om je banden te laborious op te pompen.

Wat gebeurt er als de banden te laborious zijn opgepompt?

Volgens Larry Sutton, de oprichter en CEO van RNR BandenExpress, Als u uw banden te laborious oppompt, brengt u zowel de banden als de veiligheid van mensen in gevaar. “Het te laborious oppompen van je banden kan veel sneller slijtage aan het midden van de banden veroorzaken dan aan de relaxation van de band”, vertelt hij aan Lifehacker. “Dit zal resulteren in het verlies van duizenden kilometers aan gebruik van elke band.”

Het wordt nog erger: niet alleen zal het te laborious oppompen van je banden ertoe leiden dat je ze voortijdig moet vervangen, het vermindert ook hun tractie, legt Sutton uit. “Uiteindelijk vermindert een te laborious opgepompte band de veiligheid van de bestuurder en verhoogt het risico op ongevallen met een aanzienlijke marge”, zegt hij.

Hunter Brabham, een categoriemanager bij CarParts.com, weerspiegelt de bezorgdheid van Sutton over de veiligheid en bevestigt dat dit niet de kostenbesparende strategie is die sommige mensen denken. “Er bestaan ​​verschillende misvattingen over het te laborious oppompen van banden als een kosten- en brandstofbesparende hack, terwijl de realiteit is dat het gevaarlijk is om de banden van je auto op te pompen boven de door de autofabrikant aanbevolen specificaties”, vertelt hij aan Lifehacker. “Het te laborious oppompen van banden vermindert de dealing with en vergroot de kans op een klapband.”

Bovendien, zoals Brabham opmerkt, zorgt de ongelijkmatige slijtage van uw banden er ook voor dat de rijkwaliteit achteruit gaat, wat betekent dat u en uw passagiers minder comfortabel zullen zijn tijdens het rijden.

Wanneer wordt een band als te laborious opgepompt beschouwd?

Laten we zeggen dat je je ding doet maandelijkse luchtdrukcontrole en merk op dat de PSI (kilos per vierkante inch) van een band hoger is dan de aanbeveling van de fabrikant. Wordt een band met een further twee of drie psi officieel als te laborious opgepompt beschouwd, en dus als een veiligheidsrisico?

Niet helemaal, zegt Sutton. Hoewel een band het beste presteert als u de werkelijke PSI gebruikt die door de autofabrikant wordt aanbevolen, hoeft u niet in paniek te raken als u een paar PSI overschrijdt. “Alles boven de 10 PSI (boven de door de fabrikant aanbevolen PSI) zal bij de meeste passagiersbanden bandenslijtage en tractieverlies veroorzaken”, zegt hij.

Je kunt de door de fabrikant aanbevolen bandenspanning vinden op een bordje in de deurpost aan de bestuurderszijde, zegt Brabham.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here