Home Gezondheid Siciliaans feest van de zeven vissen op kerstavond

Siciliaans feest van de zeven vissen op kerstavond

0
Siciliaans feest van de zeven vissen op kerstavond


Vele jaren geleden heeft onze familie de traditie van het Feest van de Zeven Vissen overgenomen voor ons kerstavondfeest. Het is zeker veranderd door de jaren heen, maar het is nog steeds zo een leuke familietraditie wij doen het graag. Als je je afvraagt ​​wat voor eten je moet maken voor het kerstavonddiner, probeer dit dan eens!

En ja… er zijn echt zeven soorten zeevruchten!

Inhoudsopgave(Verbergen)(Present)

Een manier om de traditie levend te houden

Ik wil het beste van onze familiecultuur, tradities en erfgoed doorgeven. Voor de Italiaanse kant betekent dit vaak het doorgeven van het eten en de recepten.

Proberen een gezonde levensstijl te hebben gaat niet over het uit het raam gooien van tradities rondom eten. Verre van dat! In plaats daarvan heb ik recepten voor gehaktballen, pastarecepten en zelfs recepten aangepast Kerst koekje recepten die passen bij onze allergieën en voedingsbehoeften.

Vooral één Italiaans-Amerikaanse traditie was gemakkelijk en leuk om met ons gezin voort te zetten. In de VS heet het ‘Het feest van de zeven vissen’, maar in Zuid-Italië simpelweg ‘La Vigilia’ (de wake). Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het bij deze traditie letterlijk om het maken van zeven (of meer) soorten vis op kerstavond.

Feest van de zeven vissen: dat is wat het is voor het kerstavonddiner!

Er is veel discussie over de historische oorsprong van deze traditie, hoewel we deze gewoon voortzetten vanwege de connectie met familie. Het eten van vis op kerstavond gaat terug op de rooms-katholieke traditie om op vrijdag en specifieke heilige dagen geen vlees te eten. Het onthouden van vlees op kerstavond zou hebben betekend dat we wachtten in afwachting van de komst van het Christuskind op kerstochtend.

Tijdens de 19e en 20e eeuw waren er veel Zuid-Italiaanse immigranten naar Amerika (vooral New York). Ze brachten de traditie van het serveren van visgerechten op kerstavond met zich mee. Veel Italiaans-Amerikaanse gezinnen zetten de traditie van deze feestdagen nog steeds voort.

Het getal zeven staat ook ter discussie, omdat veel gezinnen minder soorten vis serveren (en sommige zelfs 13!). Zeven is waarschijnlijk het meest voorkomende getal vanwege de sterke historische en culturele betekenis ervan in veel delen van Europa, waaronder Italië. In de bijbelse geschiedenis vertegenwoordigt het getal zeven volledigheid en perfectie. Er zijn ook zeven sacramenten en zeven hoofdzonden in de katholieke leer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here