Home Relatie Omgaan met verschillen: wanneer moet je ze accepteren en wanneer niet?

Omgaan met verschillen: wanneer moet je ze accepteren en wanneer niet?

0
Omgaan met verschillen: wanneer moet je ze accepteren en wanneer niet?


Een van de grootste uitdagingen waarmee elk koppel in relaties wordt geconfronteerd, is het omgaan met verschillen.

We hebben allemaal te maken met verschillen in onze relaties, omdat iedereen op de planeet, alle zeven en een half miljard van ons, anders is.

We hebben verschillende gedachten, overtuigingen en manieren om te zien hoe de wereld zou moeten zijn – en dat is een feit.

Wanneer je deze verschillende manieren hebt om de wereld te zien, is het onvermijdelijk dat verschillen problemen gaan veroorzaken, need als je de wereld op één manier ziet en je tegengestelde opvattingen tegenkomt…

Je denkt op een bepaald niveau dat als jouw manier van kijken naar de wereld niet werkelijkheid wordt, het niet goed met je gaat.

En hetzelfde geldt voor uw accomplice.

Niemand wil gerepareerd, veranderd of gemanipuleerd worden tot iemand die hij niet is.

De meesten van ons geloven dat we goed zijn zoals we zijn.

Als we de dingen niet op deze manier zouden zien, zouden we veranderen en snel veranderen.

Zelfs mensen die zeggen dat ze willen veranderen, veranderen niet, omdat ze op een bepaald niveau de manier waarop ze zich voelen als comfortabel en vertrouwd beschouwen en misschien bang zijn voor verandering.

Zoals een van onze leraren ooit zei: “Als je wilt zien waar iemand zich voor inzet in zijn leven, kijk dan naar wat er naar voren komt.”

Dus hoe ga je om met verschillen als niemand van ons echt wil veranderen omdat we de manier waarop WIJ dingen doen leuk vinden?

Het is een absolute game-changer in relaties als je verschillen niet langer ziet als iets dat gevreesd, veranderd en verkeerd gemaakt moet worden, maar eerder als iets dat omarmd, geaccepteerd en verwelkomd wordt.

Een van de manieren om met verschillen om te gaan is door te begrijpen dat het normaal is dat er verschillen zijn, deze te verwelkomen en ervan te leren.

Makkelijker gezegd dan gedaan, toch?

In het start van onze relatie, als zaken- en levenspartners, hadden we zeker ruzie over onze meningsverschillen over financiën.

We waren op zoveel manieren compatibel, maar als het op geld aankwam en hoe we het moesten uitgeven, sloegen we de kop op.

Het was zeker geen proces van de ene op de andere dag, maar door de jaren heen zijn we deze vraag rond dit onderwerp oprecht gaan stellen…

‘Wat kan ik van je leren in plaats van je ongelijk te geven?’

Wanneer je deze vraag met liefde en nieuwsgierigheid stelt in plaats van met schuldgevoelens, gaat er iets in je open dat misschien iets nieuws ziet.

Je probeert niet iemand anders te veranderen, maar je probeert eerder een glimp op te vangen van hoe zij de wereld zien – en de verdedigingsmechanismen vallen weg.

Toen we dit deden, ontstond er een opening om elkaars standpunten te waarderen en konden we een daadwerkelijke discussie voeren in plaats van elkaar te beoordelen.

Voor de meeste mensen is het verwelkomen van verschillen heel moeilijk, omdat ze verschillen zien als iets waar ze bang voor moeten zijn en dingen die in een ander veranderd moeten worden.

Als je bang bent dat iemand anders is dan jij en dat problemen in je relatie veroorzaakt…

Hoogstwaarschijnlijk zou je er baat bij kunnen hebben als je ze en de situatie die ze je brengen in een ander licht ziet dan hoe je het nu ziet.

Nieuwsgierig worden naar het standpunt van de ander betekent niet dat u het daarmee eens bent.

Het betekent gewoon dat je openstaat voor iets nieuws en dat je vragen stelt om meer te weten te komen.

En door begrip ontstaat verbinding en diepere liefde.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen op het accepteren van verschillen…

Wanneer u op de een of andere manier wordt misbruikt of uw intuition u vertelt dat uw waarden uiterst onverenigbaar zijn en dat u uw leven op totaal verschillende manieren wilt leiden.

Omgaan met verschillen kan het sap zijn dat uw relatie verlevendigt en verrijkt, en uw liefde kan zich verdiepen als u er doorheen navigeert.

–>Hulp nodig bij het navigeren door uw meningsverschillen?
Ga hierheen voor meer informatie<–

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here