Home Verbouwing Hoeveel kost een schilder en decorateur in 2023? – Beoordeelde mensenblog

Hoeveel kost een schilder en decorateur in 2023? – Beoordeelde mensenblog

0
Hoeveel kost een schilder en decorateur in 2023? – Beoordeelde mensenblog


De prijzen in deze kostengids gelden vanaf 2023*

Illustratie van een rij huizen geschilderd in verschillende kleuren met labels waarop staat hoeveel het kost om ze te schilderen, afhankelijk van de huisgrootte

Het inhuren van een schilder en decorateur is een van de gemakkelijkste manieren om uw huis nieuw leven in te blazen. Een nieuw likje verf kan er toe bijdragen dat uw huis er weer als nieuw uitziet, en is over het algemeen een goedkopere optie dan veel andere decoratieprojecten. Het kan ook het startpunt zijn om de stijl van je huis te veranderen als je erover denkt om voor een ander kleurenschema te gaan.

Als u uw huis wilt laten schilderen, kunt u in deze prijsgids voor huisschilderijen zien hoeveel u uiteindelijk moet betalen. Houd er rekening mee dat de prijzen in deze gids slechts een algemeen bereik zijn.

ZOEK EEN SCHILDER EN DECORATOR

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op hoeveel u uiteindelijk uitgeeft, zoals:

 • Waar u woont in Groot-Brittannië, waarbij de arbeidskosten gemiddeld maar liefst 20% meer stijgen als u in Londen en het zuidoosten woont
 • De grootte van de ruimte die wordt geschilderd
 • De staat en ouderdom van uw woning (wat kan leiden tot further voorbereidend werk)
 • De kwaliteit van verf

Als uw schilder en decorateur oud behang moet verwijderen, pleister je muren voordat u gaat schilderen, of op een hoogte schildert (zoals hoge plafonds), dan zal dit waarschijnlijk allemaal further kosten met zich meebrengen.

klaar om te beginnen? Vraag vandaag nog een offerte aan zoek een ervaren schilder en decorateur in uw omgeving.

Afbeelding van een penseel dat een vensterbank wit schildert

Hoeveel kost een schilder en decorateur?

Hieronder geven we aan hoeveel het kost om een ​​professionele schilder en decorateur in Groot-Brittannië in te huren, met prijzen gebaseerd op uur- en dagtarieven, evenals een reeks kamer- en woninggroottes.

Ze omvatten niet de BTW of eventuele voorbereidende werkzaamheden die de kosten zouden kunnen verhogen, maar omvatten wel zowel de arbeidskosten als de kosten van verf en benodigdheden.

Het is belangrijk dat u volledig begrijpt wat uw mission inhoudt voordat u aan de slag gaat, inclusief hoeveel u moet uitgeven aan primeren, repareren of repareren om uw muren voor te bereiden op een nieuwe verflaag. Vraag uw vakman om het mission voor u uit te werken en aan te geven hoe lang het zal duren voordat het voltooid is, zodat u de omvang van het werk volledig begrijpt.

Meer ervaren en gespecialiseerde schilders en decorateurs kunnen hogere tarieven hanteren dan hieronder vermeld.

Hoeveel vraagt ​​een schilder en decorateur per uur?

Afbeelding van een schilder die grijze verf op de muur rolt

Als u een klein mission heeft, kunt u het beste een schilder op uurbasis inhuren. Het is een goed idee om de skilled die u inhuurt te vragen een schatting te geven van het aantal uren dat hij of zij nodig heeft om uw mission te voltooien, zodat u een idee krijgt van hoeveel u uiteindelijk gaat uitgeven.

In Groot-Brittannië ligt het gemiddelde uurtarief voor een schilder en decorateur tussen £ 20 En £ 50. De materiaalkosten zijn niet meegerekend, de uurtarieven liggen daar doorgaans tussen £ 15 En £ 40 per uur.

Hoeveel kost een schilder en decorateur per dag?

Afbeelding van een schilder en decorateur die een muur schildert

Het dagelijks inhuren van uw schilder biedt u flexibiliteit wat betreft het aantal dagen dat uw schilder zal werken, op foundation van uw planning en behoeften.

Dagtarieven voor een schilder en decorateur in Groot-Brittannië variëren van £ 150 naar £ 400 een dag. Exclusief de kosten voor verf en materialen, liggen de dagtarieven doorgaans tussen de kosten £ 100 En £ 250.

Praat vandaag nog met een schilder om een ​​nauwkeurigere offerte voor uw mission te krijgen:

ZOEK EEN SCHILDER EN DECORATOR

Hoeveel vragen schilders per kamer?

Afbeelding van een verfroller die wordt gebruikt om grijze verf op de muur aan te brengen

Hoeveel u voor een schilder en binnenhuisarchitect betaalt, hangt grotendeels af van de grootte van de kamer die u wilt laten schilderen:

 • Een kleine kamer, zoals een badkamer (tot 100 vierkante meter), kan overal kosten £ 250 naar £ 450.
 • Een middelgrote kamer, zoals een slaapkamer (ongeveer 100-200 vierkante meter), kan overal kosten £ 350 naar £ 750.
 • Een grote kamer, zoals een woonkamer (meer dan 200 vierkante meter), kan overal kosten £ 650 naar boven van £ 1.200.

Dit omvat niet de kosten van voorbereidende werkzaamheden die de totale offerte aanzienlijk kunnen verhogen. Een kamer van 3 x 5 meter kan bijvoorbeeld ongeveer kosten £ 1.000 om te schilderen (inclusief plafonds) als u de kosten voor het voorbereiden van bestaande oppervlakken en het schilderen van binnenmuren, architraven, plinten en deurbekleding meetelt. Een iets kleinere kamer (3m x 4m) met hetzelfde voorbereidende werk kan u kosten £ 940. Het hangt allemaal af van de specifieke vereisten van uw mission.

Zorg ervoor dat u de referenties en ervaring van uw schilder controleert voordat u hem inhuurt, evenals beoordelingen van eerdere klanten.

Kosten om een ​​huis te schilderen

Foto van een kamer die geschilderd wordt

Deze offertes zijn inclusief al het binnenschilderwerk van muren en gangen, maar exclusief BTW:

Grootte van het onroerend goed Gemiddelde kosten
Huis met 2 slaapkamers £ 2.500 – £ 5.000
Huis met 3 slaapkamers £ 3.500 – £ 7.500
Huis met 4 slaapkamers £ 4.500 – £ 9.500
Huis met 5 slaapkamers £ 5.500 – £ 13.000

Hoeveel u uitgeeft, hangt af van de gewenste kwaliteit verf en de staat waarin uw muren zich bevinden. Waar u in Groot-Brittannië woont, heeft ook invloed op de arbeidskosten. Voor een nauwkeuriger beeld van de prijzen voor schilders en decorateurs in 2023 kunt u vandaag nog contact opnemen met een plaatselijke schilder en decorateur bij u in de buurt.

ZOEK EEN SCHILDER EN DECORATOR

Hoeveel kost het om een ​​kamer te behangen?

Afbeelding van een woonkamer met blauw behang

Hoeveel het kost om een ​​kamer te behangen, hangt vooral af van het behang dat je koopt, omdat de prijs van rollen aanzienlijk varieert. Gemiddeld kost behang overal vanaf £ 10 per rol tot en met £ 50 per rol, maar luxebehang kan veel meer kosten.

Voor een kleine kamer, zoals een badkamer, heb je misschien tussen de 2 en 3 rollen nodig, terwijl voor een grote kamer er meer dan 8 nodig kunnen zijn. Voor een middelgrote kamer zouden 5 rollen voldoende moeten zijn.

Vervolgens moet u deze kosten koppelen aan de kosten voor het inhuren van een schilder en een decorateur om de kamer voor u te behangen. Dit kan u overal kosten £ 150 naar £ 350 of meer, afhankelijk van de grootte van uw kamer en waar u in Groot-Brittannië woont.

Kosten buitenschilderwerk

Afbeelding van een rij huizen met kleurrijke verf

Misschien wilt u ook de buitenkant van uw huis laten schilderen. Hoeveel u uitgeeft aan buitenschilderwerk hangt af van waar u woont, hoe gemakkelijk de te schilderen muren toegankelijk zijn en de staat van uw buitenmuren.

Als algemene richtlijn vindt u hier een reeks gemiddelde prijzen voor buitenschilderwerk, afhankelijk van de grootte van het pand:

Grootte van het onroerend goed Gemiddelde kosten
Huis met 2 slaapkamers £ 3.000 – £ 6.000
Huis met 3 slaapkamers £ 4.000 – £ 8.000
Huis met 4 slaapkamers £ 5.000 – £ 10.000
Huis met 5 slaapkamers £ 6.000 – £ 13.000

Neem vandaag nog contact op met een ervaren schilder en decorateur voor een nauwkeurigere offerte.

ZOEK EEN SCHILDER EN DECORATOR

Is het de moeite waard om een ​​professionele schilder in te schakelen?

Afbeelding van een schilder die witte verf in een bakje giet

Hoewel u uw huis beslist zelf kunt schilderen en decoreren, is het onwaarschijnlijk dat u de professioneel ogende afwerking krijgt die een ervaren schilder zou bieden. Schilderen en decoreren, vooral grote ruimtes of zelfs uw hele huis, is tough werken. Het inhuren van een professional bespaart u tijd en moeite en zorgt ervoor dat het werk op een hoog niveau wordt uitgevoerd.

Een schilder geeft u nuttig advies over de kleuren en stijlen die u voor uw huis kunt kiezen. Ze worden ook geleverd met de juiste penselen, stofvellen en ander gereedschap, die je anders zelf zou moeten kopen. Ten slotte weten ze hoe ze uw muren en oppervlakken moeten voorbereiden om de beste resultaten te garanderen, en zullen ze daarna ook opruimen.

Door uw woning te schilderen krijgt deze een frisse nieuwe uitstraling, maar alleen als de werkzaamheden goed en op hoog niveau worden uitgevoerd! Geef uzelf gemoedsrust door een ervaren schilder in te huren om uw huis voor u te schilderen.

ZOEK EEN SCHILDER EN DECORATOR

Hoe u de juiste verfkleur voor een kamer kiest

Foto van enkele potten verf in verschillende kleuren

Hulp nodig bij het kiezen van verfkleuren? Denk eens na over…

 1. Match kleur met sfeer. De verfkleur die u kiest, moet goed passen bij de functie van uw kamer. Rustgevende kleuren zoals zacht blauw of neutrale tinten zouden bijvoorbeeld goed passen bij een slaapkamer, terwijl je misschien iets levendigers (zoals oranje of felgroen) voor je woonkamer wilt.
 2. Zorg ervoor dat uw keuze niet botst met uw meubilair. Bedenk of uw kamer een dominant decorstuk in een specifieke kleur heeft dat u misschien wilt complimenteren met uw verfkeuze. Dit zorgt ervoor dat uw muren harmoniseren met uw interieur, vloerbedekking en andere decoraties die uw pas geschilderde muren aanvullen.
 3. Hoeveel licht heeft uw kamer? Verlichting beïnvloedt hoe kleuren verschijnen. Als uw kamer veel ramen en natuurlijk licht heeft, worden de kleuren versterkt die anders onder kunstlicht er anders uit zouden zien. Houd hier rekening mee bij het kiezen van uw verf!
 4. Check kleuren met verfmonsters. Voordat u een kleur kiest, kunnen testmonsters u helpen bij het kiezen van de perfecte tint. Als u ze op een deel van uw muur take a look at, kunt u de door u gekozen kleuren op verschillende tijdstippen van de dag en bij verschillende verlichting zien.
 5. Hoe groot is je kamer? Donkerdere kleuren voegen diepte en gezelligheid toe aan grote kamers, terwijl lichtere tinten een kleine ruimte groter kunnen laten lijken.

Ten slotte raden we u aan on-line inspiratie op te doen, waarbij u zich concentreert op de kleurenpaletten van kamers met een vergelijkbare stijl en grootte als de uwe.

Hoe u geld kunt besparen op het schilderen van uw huis

Afbeelding van een persoon die een voordeur blauw schildert

Wilt u uw huis goedkoop schilderen? Volg de onderstaande ideas om kosten te besparen en geld te besparen:

 • Vraag altijd meerdere offertes aan, zodat u prijzen kunt vergelijken en een optie kunt kiezen die bij uw funds previous, maar zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Jij kan spreek hier met ervaren schilders en decorateurs.
 • Verf alleen de belangrijkste ruimtes, zoals slaapkamers en woonruimtes. Dit scheelt in de kosten en je kunt minder belangrijke ruimtes altijd later schilderen.
 • DIY of gedeeltelijke DIY. Als u vertrouwd bent met een penseel, bespaar dan geld door een schilder in te huren door het zelf te doen! Of u kunt altijd een gedeeltelijke doe-het-zelfzaak doen door uw muren zelf voor te bereiden en het schilderwerk aan de consultants over te laten. Denk hierbij aan het verwijderen van oud behang, schuren of het opvullen van kleine scheurtjes.
 • Koop verf tijdens de uitverkoop, of overweeg programma’s voor hergebruik van verf waarmee u gebruikte verf kunt kopen voor slechts € 2,- per liter.
 • Voorkom dat u meer verf koopt dan u daadwerkelijk nodig heeft door een on-line verfcalculator dat voorspelt hoeveel verf u nodig heeft voor uw mission.

En huur altijd vakmensen van topkwaliteit in, omdat u hierdoor voorkomt dat u later meer geld uitgeeft aan dure reparaties.

ZOEK EEN SCHILDER EN DECORATOR

Conclusies

Afbeelding van een man die met een dun penseel de plint wit schildert

Hoeveel het schilderen of behangen van uw huis gaat kosten, hangt echt af van de grootte van de ruimte, uw materiaalkeuze en waar u woont in Groot-Brittannië, waarbij de arbeidskosten in Londen en het zuidoosten gemiddeld met maar liefst 20% stijgen. Voor een nauwkeurigere offerte kunt u ons laten weten wat u in gedachten heeft en vandaag nog met een professionele schilder en decorateur spreken.

Waar wacht je op? Het is tijd om je huis een make-over te geven!

ZOEK EEN SCHILDER EN DECORATOR

*De Rated Folks-kostengidsen worden geproduceerd in samenwerking met het offerteplatform PrijsBuilder, en een reeks vakmensen uit de meer dan 30 transacties op ons platform werden geraadpleegd. Houd er rekening mee dat de inbegrepen prijzen slechts een richtlijn zijn. Hoeveel u uiteindelijk uitgeeft, hangt af van de specifieke vereisten van uw mission.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here