Home Domotica Een traditionele kerstpudding maken: Stap 4

Een traditionele kerstpudding maken: Stap 4

0
Een traditionele kerstpudding maken: Stap 4Het gebeurd. Ik ben volop in de kerstmodus: ik ben bezig met het plannen van een feestje, het bakken van koekjes om naar vrienden te sturen, het inpakken van cadeautjes met glitterpapier dat overal op de financial institution terechtkomt. Ik ben een afschuwelijke combine van Elf en wanneer Frodo Galadriel de machtsring aanbiedt. Welkom terug bij mijn Kerstpuddingkronieken. Er zijn nog maar twee weken tot Kerstmis en ik ben diep bezig met het genezen van mijn vijgenpudding. Deze week is weer een week waarin we de pudding laten weken en de ‘harde saus’ plannen.

Als je web met mij meedoet: dit is mijn vierde week als nieuwkomer die zich bezighoudt met de goed geoefende traditie van het maken van een echte Britse kerstpudding. De eerste submit kan u context geven voor de inspiratie achter deze kerstinspanning en u vertellen hoe u het fruit kunt laten weken voordat u het gaat stomen. Ook al kun je deze met kruiden overladen fruitcake enkele weken van tevoren maken, je kunt er op elk second aan beginnen. Lees hier om het recept te zien en hoe ik het beslag mengde en de cake stoomde.

De cake uitharden met cognac en tijd

Deze week is weer een week waarin we de cognac weken, waarin we ‘de cake uitharden’. Als Ik noemde vorige week, je kunt de cake laten weken met elke alcohol met een hoog alcoholgehalte, zoals rum of whisky, maar zorg er wel voor dat het iets is dat je lekker vindt. Dit is een volledig optionele stap als je niet drinkt (zelfs als het eten is), maar ik dacht dat als ik een cake vijf weken bij kamertemperatuur bewaar, ik hem web zo goed alle middelen kan geven die hij nodig heeft om het te voorkomen. schimmel of andere onaangenaamheden.

Hierdoor vroeg ik me voor het eerst af: waarom wordt een kerstpudding zo lang van tevoren gemaakt? Eigenlijk ging ik met plezier mee en vertrouwde ik op het proces, en een van de redacteuren vroeg me: “Hoe kan een taart na een MAAND niet bederven?” Dat was misschien de eerste vraag die in je opkwam bij het lezen van ‘stoom de pudding vijf zondagen eerder…’ maar jij zou een normaal mens zijn, en ik eet gewoon alles met ‘Kerstmis’ in de titel.

Volgens een aantal andere accounts en blogs heeft al deze wachttijd te maken met smaakontwikkeling. Het gedroogde fruit, de hoeveelheid vet, suiker en alcohol dragen allemaal bij aan een dessert dat goed houdbaar is. Als je bedenkt dat deze moderne feesttaart zijn wortels heeft in de middeleeuwse worstbereiding, en de versie die ik in 2023 maak, begint te verschijnen in Kookboeken uit het Victoriaanse tijdperk, het is niet langer zorgelijk. Het vijf weken of langer laten drogen van een cake is een lange traditie. (Lees meer over de geschiedenis van kerstpudding hier.) Bovendien zitten Amerikaanse desserts ook boordevol boter en suiker. Kun je een second bedenken waarop je een keer ranzig werd? Hun grootste vijand is niet schimmel, maar uitdroging. Gelukkig is uitdrogen voor de kerstpudding geen probleem als een cake wordt gestoomd voordat deze wordt geserveerd.

Brandewijn is weer aan het weken

Als je web als ik meedoet aan het doordrenken van je pudding met cognac, haal dan de cake uit de opslagruimte en ‘voed’ hem met nog eens twee eetlepels cognac of een sterke drank naar keuze. Een slimme suggestie in de reacties op de submit van vorige week noemde het spuiten van de cognac, dus besloot ik te proberen de alcohol te spuiten in plaats van een deegborstel te gebruiken. Het werkte zeker. Uiteindelijk heb ik echter veel van de dampen ingeademd en de kom en mijn werkoppervlak besproeid naarmate ik dichter bij de randen kwam, dus ik denk niet dat dit mijn favoriete voermethode is. Het inspireerde me ook om verschillende methoden te bedenken, dus ik denk dat ik volgende week een kalkoenbroodje ga proberen.

Volgende week ga ik de taart weer voeren (een meisje moet tenslotte eten) en het tweede belangrijkste onderdeel van deze traditie voorbereiden: de saus. Vooruit, zet wat kerstmuziek op en vergeet niet je pud wat alcohol te geven.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here