Home Reis De Globus-ervaring: hoe toeren in Amerika echt is

De Globus-ervaring: hoe toeren in Amerika echt is

0
De Globus-ervaring: hoe toeren in Amerika echt is


Ik vind het echt niet leuk om deze blogpost te beginnen met het woord COVID, maar hier zijn we dan. Of je het nu leuk vindt of niet, COVID bepaalt nu het dagelijks leven en dat geldt vooral in de reiscontext. Voor mij was de vraag hoe ik veilig reizen kon balanceren met daadwerkelijk reizen, en het kostte me een tijdje om uit te zoeken wat dat betekende. Persoonlijk betekent het reizen met gezondheid en veiligheid in gedachten, maar het belangrijkste onderdeel daarvan is reizen. Ik ga niet stoppen met reizen, zoveel is zeker. Dat gezegd hebbende, waren de enige reizen die ik de afgelopen jaren heb gemaakt kort en gemakkelijk, omdat ik gewend raakte aan de nieuwe realiteit. Ik was echter opgewonden om opnieuw terug te keren naar het leven van ervaringsreizen, dus toen ik werd benaderd door de legendarische reisorganisatie Globus, Ik wist dat de sterren op één lijn stonden. Deze blogpost is niet bedoeld als een alomvattende blik op mijn tour of zelfs op het bedrijf. Nee, het is bedoeld om het gevoel van reizen vandaag de dag te delen en hoe Globus mij heeft geholpen om uit mijn schulp te komen en terug te keren naar het avontuur dat reizen is.

Wat is Globus?

De geschiedenis van de Globus-merkenfamilie gaat terug tot 1928, toen oprichter Antonio Mantegazza een boot begon te gebruiken om commerciële goederen over het Meer van Lugano in Zwitserland te vervoeren. Sindsdien is het bedrijf gegroeid en geëvolueerd tot wat het nu is: een van de grootste reisorganisaties ter wereld met meer dan 30 toerisme- en luchtvaartbedrijven onder zijn paraplu. Ik heb eerder met de Globus-merkenfamilie gereisd, zowel op onafhankelijke Monograms-reizen als op luxe riviercruises op Avalon Waterways. Deze reis was echter met een deel van het bedrijf dat nieuw voor mij was, maar dat als de ruggengraat van het bedrijf fungeert: Globus. Rondleidingen aangeboden door Globus worden volledig begeleid en nemen veel verschillende vormen aan in alle uithoeken van de wereld. Eén reden waarom ik me aangetrokken voelde tot deze specifieke reis was omdat ik niet ver hoefde te reizen om te genieten van een transformerende ervaring terwijl ik meer leerde over het prachtige Noord-Californië.

California Dreamin’

Een van de weinige voordelen van opsluiting in de VS is de ongelooflijke diversiteit die we genieten op het gebied van reiservaringen. Stedelijk of landelijk, besneeuwd of aan het strand, we hebben het allemaal, wat ook betekent dat het meerdere levens zou duren om het allemaal echt te ervaren. De Globus-tour waar ik van genoot voldeed aan dit idee en beloofde mij kennis te laten maken met zowel bekende als nieuwe plaatsen, de ideale combine als we eerlijk zijn.

Beginnend in een van mijn favoriete steden, San Francisco, de California Dreamin’ De tour neemt gasten gedurende 9 dagen mee naar Sausalito, Sonoma, Sacramento, Lake Tahoe, Mammoth Lakes en Yosemite – het ideale tempo om te genieten van wat ik beschouw als enkele van de mooiste landschappen ter wereld. Wat deze specifieke tour nog specialer maakte, was de opname van Uw keuze excursie mogelijkheden. Ik denk dat velen van ons een verouderd idee hebben van hoe begeleid toeren eruit ziet, maar steeds meer mensen eisen (en krijgen) opties wanneer ze reizen, en deze reis met Globus was niet anders. In Sacramento, Mammoth Lakes en Yosemite had ik verschillende opties om te zien en te doen, good voor mijn eigen specifieke manier van reizen.

De ervaring

Ik zal van dag tot dag een grondiger overzicht van de reis posten, maar ik wilde enkele eerste gedachten over Globus delen voordat ik dat epische boekdeel uitbracht. Dit was niet mijn eerste begeleide tour, maar ik heb er niet veel gedaan en ik wist helemaal niet wat ik kon verwachten. Eerlijk gezegd waren er voor mij geen negatieve momenten en alleen maar mooie verrassingen waar ik ze niet had verwacht. Enkele voorbeelden zijn:

Geweldige vrienden maken – Na zoveel jaren weet ik niet waarom dit mij nog steeds verbaast, maar dat is wel zo. Als een groep mensen dezelfde reiservaring deelt, hebben ze de neiging om heel snel goede vrienden met elkaar te worden, en dat geldt vooral in dit geval. Meer dan een week met elkaar doorbrengen en onderweg genieten van dezelfde bijzondere momenten is een band die moeilijk te omschrijven is, maar even moeilijk te ontbinden. Het is een geweldige manier om vrienden te maken, omdat je weet dat de vriendschap gebaseerd is op een heel reële gedeelde ervaring; een sterkere foundation dan veel van mijn andere kennissen.

Van onwaarschijnlijke plaatsen houden – Ik zou nooit besloten hebben om in mijn eentje een paar dagen in Sacramento, Californië door te brengen. Het einde, punt. Dat stond echter op de California Dreamin’-tournee en weet je wat? Sacramento was de slaperhit van de hele reis. Ik heb echt van alles genoten, maar in de schemering door het historische centrum dwalen en met vrienden en familie naar mensen kijken op weg naar het avondeten was voor mij een persoonlijk hoogtepunt en ik kan Globus niet genoeg bedanken dat hij het aan mij heeft blootgelegd.

Vrijheid om te verkennen en van het avontuur te genieten – Ik bezocht Yosemite voor het eerst in mei, slechts een paar maanden vóór deze reis, en het verschil in mijn ervaringen kon niet groter zijn. In mijn eentje bracht ik de nacht door op 30 minuten van de ingang van het park en als je daar de further 2 uur rijden in het park bij optelt om ergens te komen, was er veel te doen. Toen kreeg ik te maken met het feit dat ik niet wist waar ik heen moest of wat ik moest doen en natuurlijk met parkeren, de gevreesde activiteit voor elk populair Nationaal Park. Met Globus verbleven we echter in een geweldig lodge op slechts enkele minuten van de poort, maar het beste deel van de tour was het feit dat het een tour was. Ik hoefde niet te rijden en kon in plaats daarvan ontspannen terwijl we op weg waren naar de verbazingwekkende Yosemite Valley. Het klinkt misschien niet zo veel, maar het stelde me in staat van mijn ervaring te genieten op manieren die ik in mijn eentje niet zou kunnen.

Ik heb nog zoveel meer te delen, maar ik wilde beginnen met praten over het tourconcept en eerlijk zijn over mijn ervaringen. Mijn ultieme conclusie is om elke reisstijl eens te proberen, need je weet nooit wat je het leukst vindt totdat je het doet!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here