Home Relatie Zit u in een ‘push-pull-relatiedrama’?

Zit u in een ‘push-pull-relatiedrama’?

0
Zit u in een ‘push-pull-relatiedrama’?


touwtrekken700Heeft u ooit het gevoel gehad dat uw accomplice zich van u aftrok en hoe meer u duwde, hoe meer hij of zij zich terugtrok?

Of misschien heb je aan de andere kant van dit drama gezeten, waar de opdringerige energie van je accomplice je verder van hem of haar verwijderde.

Dan ben je zeker niet de enige!

We zien dit push-pull-drama in zoveel relaties, in onze relaties uit het verleden – en het duikt zo nu en dan zelfs nu op in onze relatie.

Hier is een temporary van Claire over dit onderwerp waarin ze een vraag stelt die een veel voorkomende relatie-uitdaging is …

“Beste Susie en Otto,

Mijn man en ik hebben een goede relatie, maar soms kruipt hij zo ver in zijn hol dat ik hem niet kan bereiken en ik phrase er gek van. Uiteindelijk vraag ik hem meerdere keren “wat is er aan de hand” en daag ik hem uit tot een antwoord, maar het enige dat dat doet is dat hij zich nog meer van mij terugtrekt!

Wat kan ik doen om hem de ruimte te geven die hij nodig heeft en toch een verbondenheid met hem te voelen?”

Hier is ons antwoord…

Je vraag moet zo oud zijn als Adam en Eva en web zo frustrerend, of je nu de ‘duwer’ of de ‘trekker’ bent.

Het is heel normaal om te gaan pushen als je voelt dat de liefde je wordt ontnomen.

Dit is een zeer primaire drang van je oude hagedissenbrein dat alles als een bedreiging voor je onmiddellijke overleving ziet.

Het is een behoorlijk kortzichtige kijk op uw relatie en situatie, maar dat is wat velen van ons herhaaldelijk doen, zelfs als we beter weten.

Het is ook heel natuurlijk om vanuit datzelfde hagedissenbrein te reageren als je voelt dat je wordt geduwd door terug te duwen of je terug te trekken en weg te trekken.

Dus de vraag is…

Hoe vertel je je hagedissenbrein om te ontspannen en in plaats daarvan te reageren (of helemaal niet te reageren) vanuit de plek in jou die niet wordt meegesleept in het verhaal en de emotie?

Hier zijn drie manieren die we gebruiken als we in deze push/pull-valkuil trappen om onze relatie weer op de rails te krijgen. Ook gebruiken…

1. Herken wanneer je in de duw-/trekval bent gevallen

Er kan niets veranderen totdat je begint op te merken wanneer je in het patroon zit.

Eén vrouw die we kennen, heeft jarenlang met haar volwassen dochter in een duw-trek-hel geleefd. Door te ‘proberen’ behulpzaam en liefdevol te zijn, doet de vrouw ongevraagd suggesties en aanbevelingen aan haar dochter. Haar dochter trekt zich terug.

Toen we haar vroegen ons te vertellen over een recente keer dat dit gebeurde, duwde een vraag die ze gebruikte haar dochter echt weg:“Wil je dat echt doen?”

Met andere woorden: toen deze vrouw die vraag stelde, hoorde haar dochter het “Je doet het niet goed, je kunt niet voor jezelf denken” en ze deed wat haar hagedissenbrein haar zei te doen en dat was zich terugtrekken van haar moeder.

Door zichzelf bewust te maken van de exacte woorden en toon die ze in die situaties gebruikte, kon deze vrouw duidelijker zien wat er gebeurde.

2. Herken het denken dat dit push-pull-relatiedrama veroorzaakt

We verzinnen allemaal verhalen die wel of niet waar zijn. Die gedachten komen en gaan.

Als je je verbinding wilt behouden, is het je taak om te herkennen wanneer je gedachten je afleiden op manieren die de verbinding kunnen verbreken en er niet in meegaan.

Deze vrouw leert diep adem te halen als ze die duw-/trekweg ingaat en geen aandacht te schenken aan de gedachte dat ze nog steeds het leven van haar dochter moet leiden om succesvol te kunnen zijn.

Claires gedachten (de vrouw die schreef) zou ongeveer zo kunnen gaan…

“Er is iets mis met ons en ik moet het nu oplossen.”

Wat je hersengebabbel ook is, herken het, haal adem en weerhoud jezelf ervan te doen wat je normaal doet.

Je hoeft er geen aandacht aan te besteden of ernaar te handelen.

3. Spreek vanuit je hart zonder vooruit te gaan

Als uw accomplice zich van u heeft teruggetrokken en ‘wat ruimte wil’, zowel gesproken als onuitgesproken, zoals we al zeiden, kan dat heel beangstigend zijn en u veel twijfel en angst bezorgen, zelfs in een ‘toegewijde’ relatie.

We hebben ontdekt dat een paar eenvoudige vragen om meer te weten te komen de situatie kunnen helpen.

Met zoveel mogelijk oprechte kalmte kun je dit vragen:

“Wat zou voor jou ‘wat ruimte’ betekenen?”

En luister dan zonder defensief te worden.

–>Free of charge video geeft je magische woorden om het elke keer goed te zeggen–>

We weten dat het moeilijk kan zijn om oude gewoonten te omzeilen, maar als je meer vertrouwen tussen jullie twee wilt creëren, moet je luisteren – en dat betekent niet dat je het eens bent.

Als je accomplice gewoon stil is en zich een tijdje terugtrekt, kun je zoiets als dit vragen (nadat je jezelf hebt gekalmeerd)…

‘Ik voel me ver van je verwijderd en ik zou graag willen weten of het iets is dat ik heb gezegd of gedaan, of dat je aan iets anders denkt. Ik zou het geweldig vinden als ik me weer meer verbonden met je kan voelen. Wil jij dat ook?”

Het geheim van het beëindigen van het push-pull-relatiedrama (of het verkorten van de tijd die erin wordt doorgebracht) is om te kunnen zien wat er gebeurt en te herschrijven hoe je spreekt en handelt als je erin zit.

Dit is slechts één manier waarop mensen van elkaar scheiden en het hoeft relaties niet te verpesten.

Start vandaag nog met het uitdagen van jezelf om te handelen en spreken vanuit een meer bewuste en liefdevolle plek in jezelf.

Als je hulp nodig hebt bij het beëindigen van een push-pull-drama, neem hier contact met ons op

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here