Home Zelfverbetering Dr. Willoughby Britton – De verborgen risico’s van meditatie, overlappingen met psychedelische risico’s, strategieën voor schadebeperking, hoe je een retraite kiest, bijna-doodervaringen en meer (#705)

Dr. Willoughby Britton – De verborgen risico’s van meditatie, overlappingen met psychedelische risico’s, strategieën voor schadebeperking, hoe je een retraite kiest, bijna-doodervaringen en meer (#705)

0
Dr. Willoughby Britton – De verborgen risico’s van meditatie, overlappingen met psychedelische risico’s, strategieën voor schadebeperking, hoe je een retraite kiest, bijna-doodervaringen en meer (#705)


Illustratie through 99ontwerpen

“Als je met welk soort meditatie-spiritueel systeem dan ook kunt communiceren en je innerlijke kompas kunt behouden, zal dat een recept zijn voor een veel beter resultaat.”

Willoughby Britton, PhD

Willoughby Britton, PhDis klinisch psycholoog, universitair hoofddocent psychiatrie en menselijk gedrag aan de Brown College Medical Faculty, en directeur van Brown’s Scientific and Affective Neuroscience Laboratory.

Haar klinisch neurowetenschappelijk onderzoek onderzoekt de effecten van contemplatieve praktijken (meditatie) op de hersenen en het lichaam bij de behandeling van stemmingsstoornissen, trauma en andere aandoeningen. Ze is vooral geïnteresseerd in welke praktijken het beste of slechtst geschikt zijn voor welk soort mensen of omstandigheden en waarom. Ze is waarschijnlijk het meest bekend vanwege haar onderzoek naar schadelijke effecten: waarom ze optreden en hoe je ze kunt verzachten.

Dr. Britton is de oprichter van Cheetah-huiseen non-profitorganisatie die op bewijs gebaseerde informatie en ondersteuning biedt aan mediteerders in nood, evenals meditatieveiligheidstrainingen aan aanbieders en organisaties.

Geniet ervan!

Beluister de aflevering op Apple-podcasts, Spotify, Bewolkt, Podcast-verslaafde, Pocketcasts, Castbox, Google Podcasts, Amazon-muziek, of op je favoriete podcastplatform. Jij kan bekijk hier het interview op YouTube.

Wordt gesponsord door Gedenkwaardig hoogwaardige supplementen, Noordse natuurproducten Ultieme Omega visolie, en Acht Sleep’s Pod Cowl slaapoplossing voor dynamische koeling en verwarming.

Het transcript van deze aflevering vind je hier. Transcripties van alle afleveringen vind je hier.

#705: Dr. Willoughby Britton – De verborgen risico’s van meditatie, overlappingen met psychedelische risico’s, strategieën voor schadebeperking, hoe je een retraite kiest, bijna-doodervaringen en meer


Deze aflevering wordt u aangeboden door Noordse natuurproductenhet finest verkopende visoliemerk in de VS! Meer dan 80% van de Amerikanen krijgt niet genoeg omega-3-vetten uit hun dieet. Dat is een probleem omdat het lichaam geen omega-3 vetzuren kan produceren, een belangrijke voedingsstof voor de celstructuur en -functie. Nordic Naturals misplaced dat probleem op met hun Door artsen aanbevolen ultieme Omega-visolieformule voor de gezondheid van het hart, de hersenfunctie, ondersteuning van het immuunsysteem en meer. Final Omega wordt uitsluitend gemaakt van 100% in het wild gevangen sardines en ansjovis. Het is ongelooflijk puur en fris, zonder visachtige nasmaak. Alle visolieproducten van Nordic Naturals worden aangeboden in de moleculaire vorm van triglyceriden, de vorm die van nature in vis voorkomt en de vorm die uw lichaam het gemakkelijkst opneemt.

Ga naar Nordic.com en ontdek waarom Nordic Naturals het finest verkopende omega-3-merk in de VS is. Gebruik promotiecode TIM voor 20% korting op uw bestelling.


Deze aflevering wordt u ook aangeboden door Gedenkwaardig hoogwaardige supplementen! Momentous biedt hoogwaardige supplementen en producten in een breed spectrum van categorieën, en ik check hun producten nu al maanden. Ik heb hun gebruikt magnesiumthreonaat, apigenineEn L-theanine dagelijks, wat me allemaal heeft geholpen het start, de kwaliteit en de duur van mijn slaap te verbeteren. Ik heb ook gebruikt Gedenkwaardige creatineen hoewel het zeker de fysieke prestaties bevordert, inclusief pond of wattage bij sport, gebruik ik het vooral voor mentale prestaties (kortetermijngeheugen, enz.).

Hun producten zijn door derden getest (Knowledgeable-Sport en/of NSF gecertificeerd), zodat u erop kunt vertrouwen dat wat op het etiket staat, in de fles zit en niets anders. Als je Momentous zelf wilt proberen, kun je code Tim gebruiken voor 25% korting op je eenmalige aankoop op LiveMomentous.com/Tim. En maak je geen zorgen, mijn niet-Amerikaanse vrienden, Momentous verzendt internationaal en heeft jou gedekt.


Deze aflevering wordt u aangeboden door Acht Slaap! Acht slaapjes Podafdekking is de gemakkelijkste en snelste manier om op de perfecte temperatuur te slapen. Het combineert dynamische koeling en verwarming met biometrische monitoring om de meest geavanceerde (en gebruiksvriendelijke) oplossing op de markt te bieden. Gewoon toevoegen de Podcover naar uw huidige matras en slaap zo koel als 55°F of zo heat als 110°F. Bovendien deelt hij je mattress in tweeën, zodat je associate een totaal andere temperatuur kan kiezen.

Tot 30 november kunnen mijn luisteraars dat doen bespaar $ 350 op de Podcover. Ga naar achtslaap.com/tim voor deze exclusieve vakantiebesparingen. Dat is achtslaap.com/tim voor deze exclusieve en zeer bijzondere vakantievoordeel! Acht Slaap wordt momenteel verzonden binnen de VS, Canada, het VK, geselecteerde landen in de EU en Australië.


Wil horen een aflevering waarin de voordelen van meditatie worden onderzocht? Luister naar mijn laatste interview met de boeddhistische mindfulness-legende Jack Kornfieldwaarin we yoga-zwijmels bespraken, het punt van bewustzijn, hoe de Boeddha zou omgaan met angst, de dimensies van meditatie, het op betrouwbare wijze uitlokken van het niet-zelf, het cultiveren van een vreugdevollere geest, en nog veel meer.

#684: Jack Kornfield – Hoe je angst kunt verminderen en de lens van het bewustzijn kunt polijsten

Wat was je favoriete citaat of les uit deze aflevering? Laat het me weten in de reacties.

SCROLL HIERONDER VOOR LINKS EN TOON OPMERKINGEN…

GESELECTEERDE LINKS UIT DE EPISODE

 • Verbonden met Willoughby Britton:

Bruine Universiteit | CLANlab

 • Verbonden met Cheetah-huis:

Web site | Twitteren | Fb | Instagram

LAAT NOTITIES ZIEN

 • (05:55) Waar begon Willoughby’s interesse in meditatie?
 • (09:47) Een verband ontdekken tussen meditatie en slapeloosheid.
 • (11:51) Uitdagende veronderstellingen over meditatie als een puur weldadige praktijk.
 • (13:29) Ontwaken is geen metafoor.
 • (17:40) Kan mindfulness te veel van het goede zijn?
 • (19:46) Mijn persoonlijke ervaring met meditatie die positieve verwachtingen tart.
 • (28:04) Ongewenste gevolgen van meditatie komen vaker voor dan je waarschijnlijk denkt.
 • (30:03) Wat maakt sommige mensen kwetsbaarder voor de potentiële gevaren van meditatie dan anderen?
 • (45:53) Veranderde toestanden als afwijking van de basislijn.
 • (46:38) De impression van voeding op meditatie.
 • (48:21) De neurowetenschap achter psychedelica en meditatie.
 • (52:53) De gevaren van het combineren van psychedelica en meditatie.
 • (54:36) Het kiezen en beoordelen van de ideale meditatieretraite.
 • (59:39) Als een goede presteerder een risicofactor is.
 • (1:04:21) Beoefent Willoughby momenteel enige vorm van meditatie?
 • (1:07:04) Wanneer meditatie de cognitie in gevaar brengt.
 • (1:10:45) Duur van de symptomen en duur van de beperking.
 • (1:11:41) Hallucinogeen aanhoudende perceptiestoornis (HPPD).
 • (1:12:50) Verschillen tussen meditatiegerelateerde en psychedelische bijwerkingen.
 • (1:15:31) De oorsprong van Cheetah Home.
 • (1:17:52) Ideologische macht en steigers.
 • (1:25:54) Willoughby’s zelfzorg.
 • (1:29:47) Hulpmiddelen voor mensen die verlichting zoeken van meditatiegerelateerde bijwerkingen.
 • (1:34:43) Institutioneel verraad en de empathie die voortkomt uit vernedering.
 • (1:37:12) Advies voor aspirant-psychedelische genezers.
 • (1:39:33) Bijna-doodervaringen (BDE’s).
 • (1:50:18) Gedachten scheiden en de reactie van de Dalai Lama op Willoughby’s meditatieonderzoek.

MEER WILLOUGHBY BRITTON-CITTEN UIT HET INTERVIEW

“Ik was op een meditatieretraite en ik noemde de gegevens die ik had gevonden, namelijk dat het corticale opwinding en slapeloosheid veroorzaakte. En de meditatieleraar gaf me een soort van kastijding en zei: ‘Ik weet niet waarom jullie klinisch psychologen altijd proberen van meditatie een ontspanningstechniek te maken. Iedereen weet dat als je voldoende mediteert, je niet meer slaapt.’”
– Willoughby Britton

“Laat me je vertellen, mannen tussen de 18 en 30 jaar die denken dat het in één keer combineren van alle mogelijke krachtige middelen om door te breken naar de andere kant een verhaal is dat ik steeds opnieuw zie.”
– Willoughby Britton

“Binnen dat onderzoek ontdekten we dat de helft van de mensen die zelfs maar één keer meditatie hadden geprobeerd, minstens één negatief impact zou hebben. En het kan extreem kort zijn, geen probleem. Zorgwekkender is dat 10 procent, dus één op de tien mensen die zelfs maar één keer meditatie had geprobeerd, een aan meditatie gerelateerd nadelig impact zou hebben dat gepaard ging met een beperking in het functioneren.”
– Willoughby Britton

“Het hebben van een negatieve ervaring tijdens meditatie, wat wij negatieve valentie noemen, beschouw ik niet als een nadelig impact. Ik denk dat als je op een gegeven second geen enkele negatieve ervaring hebt tijdens je meditatie, je waarschijnlijk aan het slapen bent, omdat het geen heat dangerous voor de geest is – het kan een uitdaging zijn.
– Willoughby Britton

“Als je met welk soort meditatie-spiritueel systeem dan ook kunt communiceren en je innerlijke kompas kunt behouden, zal dat een recept zijn voor een veel beter resultaat.”
– Willoughby Britton

“Meditatie heeft mijn cognitie nooit echt verbeterd. Ik heb altijd gemerkt dat ik een van die slaperige mediteerders was. Ik werd gewoon heel, heel, heel kalm en mijn hersenen werden een beetje saai. Maar als ik naar buiten ga en buiten in de kou elektrisch gereedschap gebruik, dan beweegt mijn bloed en werken mijn hersenen. Dat is meer doen van wat ik hoopte dat meditatie zou doen. Ik ben ook gewoon extatisch gelukkig, welke meditatie dat nooit voor mij heeft gedaan.”
– Willoughby Britton

MENSEN VERMELD

De Tim Ferriss-show is een van de populairste podcasts ter wereld met meer dan 900 miljoen downloads. Het is drie keer geselecteerd voor ‘Beste van Apple Podcasts’, het is vaak de nummer 1 interviewpodcast van alle Apple Podcasts en staat bij vele gelegenheden op nummer 1 van de meer dan 400.000 podcasts. Als je free of charge naar eerdere afleveringen wilt luisteren, ga dan naar deze pagina.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here