Home Relatie Hoe je angst kunt overwinnen als alleenstaande moeder

Hoe je angst kunt overwinnen als alleenstaande moeder

0
Hoe je angst kunt overwinnen als alleenstaande moeder


Tegen de tijd dat ik 21 jaar oud was, had ik een leven vol teleurstellingen geleden. Mijn beide ouders waren dood, evenals al mijn grootouders en de meeste van mijn ooms en tantes. Ik had meer doden gezien dan de meesten in hun hele leven. Ik was meerdere keren zwanger buiten het huwelijk, wat zijn eigen schaamte en verlegenheid met zich meebrengt. Ik was dakloos geweest, leefde van overheidssteun en had als alleenstaande moeder moeite om eten op tafel te krijgen. Ik had al een aantal jaren alleen ouder en kon niet weten dat ik nog jaren alleen zou blijven. En al deze dingen hebben mij gevormd en gevormd met angst.

Maar de reis die ik een paar jaar geleden begon, was veel erger dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Tien jaar geleden besloot ik mijn comfortabele baan in het Amerikaanse bedrijfsleven op te geven en deze oproep in mijn leven te aanvaarden om alleenstaande moeders op nationaal niveau te dienen. Ik was bang en voelde me slecht toegerust, maar ik deed het toch. Er verschenen drie alleenstaande moeders in mijn woonkamer. Ik wist niet wat ik tegen ze moest zeggen. Ze keken naar mij. Ik keek naar ze. Het was moeilijk.

3 moeders werden 75 alleenstaande moeders en vervolgens 75 alleenstaande moeders werden 500 alleenstaande moeders. En de bediening groeide snel. Het duurde niet lang voordat onze bediening duizenden mensen over de hele wereld bediende, maar ondanks elk succes dat ik in de bediening ervoer, was er persoonlijk een nog grotere aanval.

Ten eerste leken er altijd meer schulden te zijn dan {dollars}. Toen werden mijn kinderen geplaagd door talloze onvoorziene operaties, en er was zelfs nog minder geld. En dan waren er de moeilijke tienerjaren die ik als ouder doormaakte, waarin ik vele dagen jammerlijk faalde. En de keren dat ik stiekem helemaal wilde stoppen met de bediening, omdat ik het gevoel had dat ik niet voldeed.

En dan was er die tijd, in augustus 2016, toen ik alles wat ik bezat verloor tijdens de historische overstroming in Louisiana waar je waarschijnlijk niet eens van hebt gehoord. Het is moeilijk om in vuile kleren te staan ​​en te huilen, terwijl je 18 uur per dag werkt om elk meubelstuk dat je ooit hebt gehad naar de straat te slepen. Het is moeilijk om naar babyfoto’s van je kinderen te kijken waarvan je weet dat je ze nooit meer zult bezitten. En als ik eerlijk ben, overspoelde de angst mij. In al die gevallen verstikte de angst mij.

De angst had mij neergeslagen en het leven uit mij gewurgd. Het gebeurde geleidelijk en ik maskeerde het meestal goed. Maar de meeste dagen bracht ik mijn tijd ongecontroleerd door met huilen. Dat is wat angst doet. Het wurgt, immobiliseert, trekt weg, verwelkt, verplettert en verbrijzelt. Het grijpt onze ziel en grijpt elke droom weg. Wat ooit de vreugde van de Heer was, wordt op de een of andere manier vervangen door woede en hopeloosheid. Angst moedigt ons aan om de ellende van het bestaan ​​op te geven en te accepteren versus de opwinding van een door God geleid streven.

Veel alleenstaande moeders worstelen vandaag met angst en laten het je stem overnemen en je wurgen. Toch heeft uw Vader in de hemel ervoor betaald dat u een overvloedig leven kunt leiden, vrij van angst, zorgen en ongerustheid. Er zijn drie dingen die we kunnen doen waardoor we de angst de baas kunnen worden en de vrijheid kunnen betreden die Christus voor ons heeft betaald.

  1. Erken wat angst is // Als de angst niet van de Heer kwam, wie heeft het ons dan gegeven? Als christenen moeten we begrijpen dat angst ons door Devil is gegeven, louter als tactiek om ons af te leiden en, natuurlijk, voor de plannen die de Heer voor ons heeft. We moeten het begrijpen voor wat het is, en dan beseffen dat we de autoriteit hebben om angst te verdrijven met de kracht van Christus’ vergoten bloed.

    ‘Need God heeft ons geen geest van angst en verlegenheid gegeven, maar van kracht, liefde en gezond verstand.’ (1 Timotheüs 1:7)

  2. Zoek God totdat Hij onze angsten wegneemt // Blijf vrijheid van angst nastreven, zelfs als alles om je heen eng, hopeloos en eindeloos lijkt. Blijf God vragen om je te bevrijden van de angst die je wordt opgedrongen.

    “Blijf vragen, en je zult krijgen waar je om vraagt. Blijf zoeken en je zult vinden. Blijf kloppen, en de deur zal voor u worden geopend. Need iedereen die vraagt, ontvangt. Iedereen die zoekt, vindt. En voor iedereen die klopt, gaat de deur open.” (Mattheüs 7:7-8)

  3. Spreek de waarheid. Spreek de waarheid over je angst, zelfs als je er geen zin in hebt, zelfs als het onmogelijk lijkt, en zelfs als het het moeilijkste is dat je ooit hebt gedaan. Toen Mozes stierf, ben ik er zeker van dat Jozua bang was voor datgene waartoe God hem nu riep in het boek Jozua. Ik ben er zeker van dat hij geen idee had hoe hij de Israëlieten zou leiden. Hij had nooit verwacht dat hij in die situatie terecht zou komen. Bevindt u zich vandaag in een onverwachte situatie? Bent u bang voor uw toekomst? De keuzes van uw form? Uw financiën? Je huwelijk? Jouw single-zijn? Gods woord belooft je overwinning, autoriteit en kracht.

    ‘Zolang je leeft, zal niemand tegen je kunnen opkomen. Need ik zal bij jullie zijn, zoals ik bij Mozes was. Ik zal je niet in de steek laten of in de steek laten.” (Jozua 1:5)

Roep niet in een hoek als iemand zonder hoop. Je bent een dochter van de Koning der Koningen. Je bent meer dan een overwinnaar in Christus. Die uitdaging, datgene waar je voor staat, is niet groter dan jouw God. Hij zal je nooit verlaten. Als er angst op je afkomt, trek je dan niet terug en laat je niet wurgen. Maak je klaar voor oorlog. Voer oorlog tegen de boze die heeft geprobeerd tegen je te liegen en de vreugde te stelen die God voor je heeft betaald. Neem autoriteit en verzet je ertegen.

Voor het eerst gezien op ik geloof.

Jennifer Maggio is moeder van drie kinderen, echtgenote van Jeff en oprichter van de nationale non-profitorganisatie The Lifetime of a Single Mother Ministries. Ze is auteur van vier boeken, waaronder De kerk en de alleenstaande moeder. Ze werd in 2017 en 2015 door Dr. John Maxwell uitgeroepen tot een van de high 10 van meest invloedrijke mensen in Amerika en is in honderden media verschenen, waaronder De New York InstancesHousehold Speak Radio met Dr. James Dobson, Joni and Pals en vele anderen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here