Home Zelfverbetering 5 verrassende manieren om van het impostersyndroom je grootste bondgenoot te maken

5 verrassende manieren om van het impostersyndroom je grootste bondgenoot te maken

0
5 verrassende manieren om van het impostersyndroom je grootste bondgenoot te maken


Het Imposter-syndroom is een veel voorkomend fenomeen dat we allemaal op een bepaald second in ons leven ervaren. Het wordt geassocieerd met gevoelens van twijfel aan zichzelf, onwaardigheid en ontoereikendheid. Deze gevoelens komen voort uit onze zelfpercepties: wat we over onszelf geloven.

Onze zelfpercepties worden op hun beurt beïnvloed door onze directe omgeving. Als je bijvoorbeeld als form te maken hebt gehad met verbaal geweld, kan dit van invloed zijn op hoe je jezelf ziet. In de meeste gevallen kan deze ervaring leiden tot het Imposter-syndroom.

Hoe dan ook, Het Imposter Syndroom kan een krachtig hulpmiddel zijn dat bijdraagt ​​aan uw succes. Dat wil zeggen dat u de gevoelens van het Imposter-syndroom in uw voordeel kunt gebruiken. Maar de vraag die moet worden beantwoord is: ‘Hoe kan mijn twijfel aan mezelf een instrument worden voor mijn succes? Blijf lezen om erachter te komen.

5 veelvoorkomende leugens die het impostersyndroom versterken

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer een derde van de jongeren lijdt aan het impostersyndroom. Uit een soortgelijk onderzoek is gebleken dat 70% van de mensen in het land elkaar waarschijnlijk ooit in hun leven zullen kennen.

Je zou geschokt zijn als je zou weten dat zeer succesvolle mensen als Maya Angelou en Albert Einstein deze schatting optellen.

“De overdreven waardering voor mijn levenswerk zorgt ervoor dat ik me niet op mijn gemak voel. Ik voel me gedwongen mezelf te beschouwen als een onvrijwillige oplichter” – Albert Einstein

Kortom: de gevoelens van een bedrieger zijn niet uniek voor jou. Na verloop van tijd wordt dat gevoel van onwaardigheid versterkt door onze ervaringen uit het verleden. Deze ervaringen en leugens zijn we in de loop van de tijd gaan geloven. Daarom ontkrachten we in dit gedeelte een aantal veelvoorkomende leugens die de gevoelens van twijfel aan zichzelf bevestigen.

Leugen #1: Fouten zijn voor amateurs

Krijg dit; Zelfs de meest talentvolle mensen hebben ruimte voor verbetering. Wat dit je vertelt is dat fouten een onderdeel zijn van het leerproces, en dat dit de manier is waarop we groeien. Het magazine nooit worden geïnterpreteerd als een teken van inefficiëntie. Fouten gebeuren, zodat we ervan kunnen leren en ons kunnen aanpassen.

Leugen #2 Een newbie zijn is internet zo goed als incompetent zijn

Als je ergens een newbie in bent, betekent dat niet noodzakelijkerwijs dat je het niet verdient om in de kamer te zijn. Het betekent alleen dat je bereid moet zijn om te komen opdagen, te leren en actie te ondernemen.

Leugen #3 Je hebt meer ervaring nodig om te beginnen

Ervaring helpt je inderdaad vooruit. Maar de waarheid is dat je misschien nooit alle ervaring hebt die nodig is om aan de slag te gaan. Maar je moet toch beginnen.

Leugen #4 Perfectionisme

Het idee dat we in alles 100% excellent moeten zijn, versterkt het gevoel van ontoereikendheid. Vooral omdat het streven naar perfectie vergezocht is.

Het omarmen van imperfectie zorgt voor groei, veerkracht en meer authentieke zelfexpressie.

Leugen #5 Het niet erkennen van je overwinningen is hetzelfde als bescheiden zijn

Dit is een veel voorkomende. In naam van bescheidenheid schudden we onze kleine en grote successen snel van ons af. Er is niets mis met bescheidenheid. Maar als het een excuus wordt om je capaciteiten en duidelijke overwinningen in diskrediet te brengen, dan is het pijnlijk.

Overweeg dit;

Waarom voel je je geen bedrieger terwijl je naar je favoriete Netflix-serie kijkt? Of als je andere leuke en minder belangrijke dingen doet. Iets om over na te denken toch?

Maar je kunt erop vertrouwen dat die vervelende stem in je hoofd opduikt als er iets goeds gebeurt. Dit kan zijn wanneer u internet bent toegewezen aan een groot mission of promotie heeft gekregen, of wanneer u probeert te solliciteren op een nieuwe rol.

Als je merkt dat het in elk situation nodig is om uit je comfortzone te stappen. En de ‘ongemakkelijke’ situaties kunnen u veel succes opleveren.

Op die manier wordt het duidelijk dat de gevoelens van het bedriegersyndroom een ​​signaal zijn van verandering en groei. Een interessante en wetenschappelijk onderbouwde manier om het script om te draaien is door de gevoelens van het imposter-syndroom te omarmen. Als je erover nadenkt, wijst de aanwezigheid van deze gevoelens erop dat je nieuwe dingen probeert.

5 door onderzoek ondersteunde suggestions om met het impostersyndroom om te gaan

Op foundation van onderzoek zijn er eenvoudige manieren om met het impostersyndroom om te gaan. In deze sectie zullen we het hebben over praktische manieren om te ontsnappen aan de zelfvernietiging van het impostersyndroom.

1. Oefen mindfulness

Wanneer twijfel aan jezelf de kop opsteekt, moet je de overhand nemen. Om de overhand te hebben, is dit wat u moet doen; Haal diep adem. Denk hier eens over na; Als ze je de rol hebben gegeven, betekent dit dat ze je voldoende vertrouwen om te presteren. En raad eens? Dat gebeurde alleen maar omdat jij het vermoordde.

2. Geef jezelf wat krediet

Geef jezelf meer waardering voor alles wat je bent en alles wat je hebt kunnen bereiken. Zelfs als newbie is het zetten van de stappen naar groei de moeite waard om te vieren.

3. Onderneem actie

De gemakkelijkste manier om vertrouwen in jezelf op te bouwen, is door actie te ondernemen. De actie hier komt naar voren om te doen wat nodig is om de persoon te worden die je wilt zijn. Elke actie, elke beproeving, mislukking en overwinning helpt u bij het opbouwen van competentie.

4. Cognitieve herstructurering

Cognitieve herstructurering is een krachtige techniek die zijn oorsprong vindt in cognitieve gedragstherapie (CGT). Dit is hoe het werkt; Identificeer en vang die gedachten waardoor u zich een bedrieger voelt. Gedachten als “Ik heb geluk gehad” en “Ik ben hier niet voor gekwalificeerd”, enzovoort.

Denk nu eens na over het bewijsmateriaal dat deze negatieve gedachten tegenspreekt. Als u bijvoorbeeld denkt dat uw succes te danken is aan geluk, daag dit dan uit door uw vaardigheden en successen te erkennen. Zelfs als je nog steeds de kneepjes van het vak aan het leren bent, erken dan het feit dat je de nodige actie onderneemt.

Het ontwikkelen van een groeimindset zal je helpen van je fouten te leren, in plaats van jezelf erover te verslaan. Het is belangrijk om te begrijpen dat uw mislukkingen of fouten een kans bieden om te groeien.

De gevoelens die verband houden met het Imposter-syndroom blijven vaak hangen als je niet voorbij de ‘denkfase’ komt. Op het second dat je ondanks je gevoelens actie onderneemt, ontploft het syndroom.

Wat je op dat second doet, bewijst aan jezelf door middel van acties dat je weet wat je doet. Als je niet over de vereiste ervaring beschikt, is dat geen probleem. Wat kun je doen om er een te krijgen? Start met bijscholing, oefen en blijf leren.

Eerlijk gezegd zul je je altijd een bedrieger voelen totdat je de klemtoon en twijfels aan jezelf hebt overwonnen. En hoe doe je dat? Door actie te ondernemen.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat het overwinnen van het Imposter-syndroom een ​​geleidelijk proces is. Terwijl je mindfulness beoefent, actie onderneemt en je overwinningen viert, zul je de waarheid beseffen: je bent geen bedrieger. Je bent een mens, je leert en groeit op weg om de persoon te worden die je wilt zijn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here