Home Gezondheid De donkere kant van kerstmuziek

De donkere kant van kerstmuziek

0
De donkere kant van kerstmuziek


Dit is een editie van De Atlantische Oceaan Dagelijks een nieuwsbrief die u door de belangrijkste verhalen van de dag leidt, u helpt nieuwe ideeën te ontdekken en het beste op het gebied van cultuur aanbeveelt. Meld u hier aan.

Het seizoen van kerstmuziek – van Mariah Carey die door de winkelcentra knalt, carolers die de straathoeken sieren en kinderen die over Rudolph zingen – is weer aangebroken. Followers van feestelijke gejuich zijn blij, en haters rollen met hun ogen. Ik sprak met mijn collega Spencer Kornhaber, die muziek covert De Atlantische Oceaanover wat vakantiemuziek uniek maakt, hoe het style afhankelijk is van nostalgie en waarom met sleebellen besprenkelde deuntjes zo polariserend kunnen zijn.

Ten eerste komen hier drie nieuwe verhalen uit De Atlantische Oceaan:


“Het is mooi behang”

Lora Kelley: Wat maakt een vakantielied tot een vakantielied?

Spencer Kornhaber: Veel vakantiemuziek is harmonisch nogal donker. Maar instrumentaal en in de uitvoeringen is het helder en vrolijk. Mineurakkoorden gecombineerd met sleebellen en een vrolijk koor is een klassieke combinatie die veel kerstliederen uit verschillende tijdperken verenigt. Bepaalde pianotonen en lyrische onderwerpen – vooral feest en Jezus – zijn clichés van het style.

Die combinatie van lichte en donkere muzikale elementen previous bij wat de feestdagen voor ons doen. Het kan een somber, misschien nostalgisch seizoen zijn, maar het is ook een seizoen van feest.

Lora: Waarom bestaat de canon voor een groot deel uit oudere vakantieliederen?

Spencer: Als je naar de kerstcanon kijkt, is het allemaal verpakt in nostalgie. De canon is de afgelopen decennia niet veel veranderd. Af en toe sluipt er een nieuw nummer binnen en blijft het in rotatie. Maar het komt zelden voor dat dat gebeurt, vooral gezien het aantal mensen dat elk jaar probeert een nieuwe kerstklassieker te maken.

Wat veel mensen leuk vinden aan vakantiemuziek is dat het ons doet denken aan eerdere vakanties, vooral aan onze kindertijd. Veel van wat wij als klassieke vakantiemuziek beschouwen, is lang geleden geschreven of opgenomen in de midden 20e eeuw of eerder. In onze cultuur en politiek wordt dat vaak afgeschilderd als een tijdperk dat zuiverder, welvarender en eenvoudiger was dan het onze.

Maar veel van deze liedjes uit het midden van de eeuw die we graag horen – van artiesten als Bing Crosby en Nat King Cole – zijn geschreven in een tijd van disaster en als reactie op een crisisstemming. “Hoor je wat ik hoor?” was geschreven tijdens de Cubaanse rakettencrisis, en het wordt gevormd door de angst voor een nucleaire oorlog. ‘I am going to Be Residence for Christmas’ vond weerklank tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen soldaten ervan droomden weer thuis te zijn.

Lora: Waarom brengen zoveel hedendaagse artiesten vakantiealbums uit?

Spencer: Het is een gemakkelijke manier om geld te verdienen. Mariah Carey zou waarschijnlijk een paar levens lang alles kunnen kopen wat ze wil, alleen al vanwege ‘All I Need for Christmas Is You’. Er is niet veel inspiratie voor nodig om een ​​nummer te maken dat klinkt en kerstachtig aanvoelt. Dekkingen zijn volledig geldig en bieden weinig risico. Dus waarom zou je het niet doen als je iemand bent met een publiek?

Zeer weinig van de nummers worden klassiekers, maar als je de jackpot wint, is dat geweldig. Er is veel trek in vakantiemuziek op verschillende streamingplatforms en radiostations. Muziekkanalen op de kabel spelen verschillende vakantienummers van Ariana Grande, Justin Bieber en Taylor Swift. Ze zijn niet canoniek, maar ze zijn een goede opvulling.

Lora: Sommige mensen houden van kerstmuziek; anderen konden het niet méér haten. Waarom roept dit style zulke heftige reacties op bij mensen?

Spencer: De dingen die in deze muziek zitten, zijn objectief gezien behoorlijk saai. Het is een helder en vrolijk onderwerp, clichégeluiden, sleebellen. Het is aan het raspen. Ook hebben mensen allerlei associaties met de feestdagen. We zijn geen monocultuur meer, maar iedereen ervaart op de een of andere manier de feestdagen. Voor veel mensen is het geen gelukkige tijd; voor andere mensen is het de gelukkigste tijd van het jaar. Veel van deze liederen hebben hun wortels in gezangboeken. Als u een kerkganger bent, heeft u waarschijnlijk een andere relatie met vakantiemuziek dan iemand die dat niet is.

Lora: Houdt u van vakantieliedjes aan dezelfde normen als andere muziek?

Spencer: Als ik aan popmuziek denk, denk ik aan: Wat zegt dit over de samenleving? Hoe gaat het met traits? Vakantiemuziek is niet iets dat veel betekenis geeft in mijn leven. Het is als behang voor mij. Maar het is mooi behang.

Vakantiemuziek is een sector die niet veel verandert. Het is een canon die heel langzaam groeit. Dat is het mooie ervan en waarom mensen het leuk vinden. Er verandert zoveel in de wereld, maar waar we elke december naar luisteren niet.

Verwant:


Het nieuws van vandaag

  1. Het ministerie van Justitie aangifte gedaan donderdag tegen Hunter Biden, waarbij hij hem ervan beschuldigde minstens 1,4 miljoen greenback aan belastingen te hebben ontdoken op de inkomsten die hij verdiende door met buitenlandse bedrijven te werken.
  2. President Vladimir Poetin bevestigd dat hij zich voor nog eens zes jaar kandidaat zal stellen voor de Russische verkiezingen van 2024.
  3. Een door de Republikeinen geleide commissie van het Huis van Afgevaardigden een onderzoek gestart gisteren had betrekking op antisemitisme aan Harvard, MIT en de Universiteit van Pennsylvania, hierna controversiële congresverklaring van de presidenten van de universiteiten.

Verzendingen


Avond lezen

Een afbeelding van een moeder op hoge hakken die haar zoon vasthoudt
H. Armstrong Roberts / Getty

Niemand vertelde me over ‘moedervoeten’

Door Yasmin Tayag

Op een avond in juli, een paar weken nadat mijn zoon was geboren, lag ik wakker en bladerde ik wanhopig door foto’s van gewonde voeten. De toenemende pijn van een ingegroeide teennagel in mijn rechtervoet was ondraaglijk geworden en het web beloofde te helpen. Ik kon niet langer ontkennen dat het exorbitant duur was Hoka-sneakers Ik had een paar maanden eerder gekocht voorkomen zwangerschapsgerelateerde voetpijn – was te klein geworden. Tot mijn grote schrik waren mijn voeten een halve maat groter geworden. Everlasting.

Zwangerschapsboeken hadden me geïnformeerd over de minder rooskleurige aspecten van het nieuwe moederschap, zoals haaruitval (van de child en van mij) en oncontroleerbaar huilen (van de child en van mij). Ik was er zelfs op voorbereid dat mijn voeten tijdens de trimesters tijdelijk zouden opzwellen. Maar niemand vertelde mij dat dit zo zou blijven.

Lees het volledige artikel.


Meer van De Atlantische Oceaan


Cultuur pauze

mensen staan ​​tussen de bergen
Ben Giles

Lezen. Gabriel Bump’s tweede roman, De nieuwe natuurtalentenreveals de donkere kant van de utopie.

Horloge. Atlantische Oceaan stafschrijver David Sims heeft gekozen zijn favoriete movie van 2023– evenals negen andere die dit jaar opmerkelijk waren.


PS

In heilzaam kerstmuzieknieuws: Brenda Lee’s “Rockin’ Across the Christmas Tree” stond zojuist op nummer 1 op de Aanplakbord Heet 100 voor de eerste keer (de hitlijsten begonnen in de jaren 2010 met het volgen van streamingnummers). Het nummer, dat Lee meer dan 60 jaar geleden als 13-jarige opnam, stond de afgelopen vier jaar na ‘All I Need for Christmas Is You’. Blijkbaar Mariah Carey stuurde Lee bloemen om haar te feliciteren. Ik heb genoten van deze recente profiel van Lee in De New York Occasions en ben vooral dol op het element dat ze een kussen heeft geborduurd met de titel van het nummer.

– Lora


Heeft iemand u deze e-mail doorgestuurd? Registreer hier.

Katherine Hu heeft bijgedragen aan deze nieuwsbrief.

Wanneer u through een hyperlink in deze nieuwsbrief een boek koopt, ontvangen wij een commissie. Bedankt voor uw steun De Atlantische Oceaan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here