Home Cultuur Wat is de esthetiek van de Frazzled English Girl uit de jaren 2000?

Wat is de esthetiek van de Frazzled English Girl uit de jaren 2000?

0
Wat is de esthetiek van de Frazzled English Girl uit de jaren 2000?


Verkleed als een Frazzled English Girl uit de jaren 2000 is terug dit seizoen. De onverwachte TikTok-trend ging vorig jaar viraal en het lijkt erop dat de gehaaste esthetiek een comeback maakt. Kortom, hoe meer je eruitziet alsof je nooit de tijd hebt om je outfits goed te stylen, hoe beter. Als je laagjes hebt aangetrokken om boodschappen te doen bij koud weer, dan heb je de development al overgenomen. Ik weet niet helemaal zeker hoe de Frazzled English Girl uit de jaren 2000 eruit ziet Echt middelen? Laat ons u informeren.

Als Y2K-mode in de vorm van vlindertopjes, overhemden met striksluiting aan de voorkant en geplooide minirokken is de afgelopen maanden de kledingkasten blijven domineren, inspiratie is afkomstig van klassieke movies als ‘Clueless’ en de hit van het jaar, ‘Barbie’. Maar de look is een zomers merchandise geweest, dus de overgang naar de herfst is problematisch gebleken – en dat is waar de Frazzled English Girl uit de jaren 2000 om de hoek komt kijken. In wezen is het Y2K-gelaagdheid met een duurzame inslag, aangezien de meeste objects waarschijnlijk begraven liggen. thuis al diep in je lades. En de sleutel tot de look is om er niet te “samen” uit te zien. Eenvoudig!

Bedacht TikTok door Australisch modetijdschrift Rush Vorig jaar lijkt de development op beroemdheden als Kate Winslet, Keira Knightley en Renée Zellweger, die allemaal de hoofdrol speelden in iconische movies uit de jaren 2000 waarin Engelse vrouwen uit de middenklasse speelden. Het is onvermijdelijk dat ze allemaal optreden in “scènes waarin ze dingen grijpen terwijl ze de deur uit hire” – vandaar de vermoeide blik. Rush Journal benadrukt ook dat het “cruciaal is dat de objects niet precies bij elkaar passen of dat ze er gehaast uitzien”. Het vervolgt: “De energie zit in het feit dat ze Engels is, uit de middenklasse komt, een werkend meisje is, behoorlijk uitgeput is, maar ook behoorlijk geestig.”

“De energie zit in het feit dat ze Engels is, uit de middenklasse komt, een werkend meisje is, behoorlijk uitgeput is, maar ook behoorlijk geestig.”

Lagen zijn de sleutel tot de Frazzled English Girl-esthetiek, dus magere sjaals, off-the-shoulder gebreide kleding, vesten en sweatervesten zijn een should. Midi-rokken met ondoorzichtige panty’s in juweeltinten en kniehoge laarzen voldoen ook aan alle eisen. In wezen zijn Bridget Jones en haar slipje met hoge taille reden voor een feestje. Kijk naar Richard Curtis romcoms zoals ‘Love Eigenlijk’ voor de ultieme inspiratie. Denk aan Knightley met haar bakkerspetten die good zijn om ongewassen haar te verbergen, of aan Laura Linney in haar praktische, contrasterende kledij waar je ooit misschien van zou huiveren. “The Vacation” is de ideale kijkervaring voor een gezellige kerstdraai aan de look.

Voor schoonheid is het eenvoudig. Haar in een klauwclip gedraaid met een snelle beweging van lippenbalsem? Excellent voor dat vermoeide gevoel. Hoe maak je accessoires? Bonuspunten voor tissues verborgen in de mouwen, draagtassen uit de supermarkt en gekleurde hangerkettingen.

TikTok-gebruiker @thethriftythinker wijst er wel op dat deze look voornamelijk werd gezien bij magere, blanke vrouwen die als ‘redelijk’ werden beschouwd als ze er rommelig uitzagen, maar toch weten we allemaal dat het een look is die iedereen kan dragen. Het is tijd om het woord ‘frazzled’ terug te eisen, het te bezitten en het voor iedereen inclusief te maken. We hebben het druk, werkende vrouwen, en we kunnen een blik creëren die schreeuwt: “Ik heb geen tijd voor alledaagse gesprekken”.

Het is tijd voor de “Kustgrootmoeder‘ om zich terug te trekken in haar luxe lodge aan de oceaan en plaats te maken voor de haastige, samengegooide, door elkaar gegooide esthetiek die de Frazzled English Girl is. Lees verder om iconen van deze herfst te zien development, en je hebt binnen no-time je gekleurde panty tevoorschijn gehaald.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here