Home Reis 10 belangrijke ideas (plus fouten die u moet vermijden)

10 belangrijke ideas (plus fouten die u moet vermijden)

0
10 belangrijke ideas (plus fouten die u moet vermijden)


Rijden in Costa Rica
Suggestions voor autorijden in Costa Rica
Costa Rica-rijgids

Klaar voor een epische roadtrip door Costa Rica? Een auto huren is de beste manier om dit prachtige land te ervaren. Maar er zijn een paar dingen die u moet weten voordat u vertrekt.

Dus je wilt het al jaren bezoeken en bent eindelijk je eigen epische roadtrip aan het plannen om rond te rijden Costa Rica!

Voor zo’n klein land is Costa Rica verrassend bergachtig met kronkelende onverharde wegen en af ​​en toe rivierovergangen, dus mijn eerste keer daarheen rijden was een behoorlijk avontuur! Sindsdien heb ik het land vele malen bezocht, waarbij ik altijd de voorkeur gaf aan het huren van een auto.

Een auto huren en op eigen gelegenheid Costa Rica verkennen is de beste manier om dit prachtige land te ervaren, omdat het je echt de vrijheid geeft om onderweg te stoppen bij elke waterval, vulkaan, strand en nationaal park.

Hier zijn enkele belangrijke ideas die ik heb geleerd over autorijden in Costa Rica, zodat je klaar bent om op pad te gaan en de omgeving te verkennen Rijke kust op een vakantie die je nooit zult vergeten.

Gids voor rijden in Costa Rica (2023)

1. Moet je in Costa Rica rijden?

Een auto huren in Costa Rica
Ga buiten de gebaande paden!

Hé, als je van busreizen met grote groepen houdt, boek er dan zeker een. Het is een goede manier om Costa Rica te zien als je niet veel tijd hebt.

Geen planning, geen autorijden, leun gewoon achterover en laat iemand anders al het werk doen!

Maar als je internet als ik bent, geef je de voorkeur aan het avontuur van zelfstandig reizen.

Geen huge schema of tijdschema: rondrijden in Costa Rica met de vrijheid om onderweg te stoppen waar je maar wilt.

Als dat het soort reiziger is dat u bent, is een auto huren in Costa Rica de juiste keuze!

Ja, er is ook een openbaar bussysteem in Costa Rica, maar dat is eigenlijk alleen maar goed om van de ene grote stad naar de andere te komen, en vaak bevinden de bushaltes zich internet buiten de stad, dus je zult uiteindelijk ook een bus moeten nemen taxi. Om nog maar te zwijgen van het feit dat reizen met de openbare bus gewoon een langzamere manier is om door het land te reizen.

Houd er wel rekening mee dat sommige van de binnenwegen in Costa Rica dat wel kunnen zijn erg ruig en modderig, en sommige lokale chauffeurs volgen hun eigen wetten niet. Met wat oefening zul je echter meer zelfvertrouwen krijgen als je hier rijdt!

Een ander leuk ding dat we leuk vonden aan het hebben van een auto, was de mogelijkheid om spullen in de kofferbak op te bergen en te stoppen in Costa Ricaanse steden met kleine reis rugzakken in plaats van overal bagage te slepen.

2. Waar u uw auto kunt huren in Costa Rica

Rijtips voor Costa Rica
Rijden in Costa Rica

Enkele veel voorkomende autoverhuurbedrijven in Costa Rica zijn Enterprise, Sixt, Hertz, een lokaal bedrijf genaamd Adobe Lease-a-Automobile, en nog veel meer.

Maar de beste website om uw auto te boeken is Ontdek auto’s. Ze zoeken zowel lokale als internationale autoverhuurbedrijven om u te helpen de greatest mogelijke prijs te vinden. Dit is de gemakkelijkste manier om een ​​auto te huren in Costa Rica.

We huurden onze auto op de luchthaven van San Jose in Alajuela en begonnen aan onze auto Costa Ricaanse roadtrip vanaf daar.

Luchthaven San José: Plan om uw auto ongeveer 60 minuten na aankomst van uw vlucht op te halen. Probeer bij vertrek minimaal 3 1/2 uur vóór vertrek van uw vlucht op de luchthaven aanwezig te zijn. Omdat het inleveren van uw huurauto en het nemen van een shuttle terug naar de luchthaven tot 30 minuten kan duren.

Liberia luchthaven: Plan om uw auto ongeveer 30 minuten na aankomst van uw vlucht op te halen. Probeer bij vertrek minimaal 2 1/2 uur vóór vertrek van uw vlucht op de luchthaven aanwezig te zijn. Nogmaals, vanwege de shuttle.

Huurauto's

Huur een auto in Costa Rica

Zoek zowel lokale als internationale autoverhuurbedrijven om u te helpen een goede deal te vinden.

3. Autoverhuurverzekering in Costa Rica

Sommige geruchten over autorijden in Costa Rica zijn waar, en de wegen zijn in sommige gebieden ZEER ruig. Vooral de binnenwegen buiten de kleinere steden van Costa Rica. Maak je geen zorgen, ik zal hieronder enkele ideas delen om hiermee om te gaan.

Daarom raad ik ten zeerste aan om een ​​volledige verzekering af te sluiten.

Huurauto’s in Costa Rica worden doorgaans geleverd met een basispakket vrijwaring ongevallenschade (CDW), maar dit is niet bepaald een verzekering en dekt de auto alleen voor een schadebedrag van maximaal $ 1000-3000 USD.

Dit is het bedrag dat ze op uw creditcard bewaren totdat u de auto heelhuids terugbrengt. CDW omvat doorgaans ook geen schade aan banden, een gebarsten voorruit of het onderstel.

Hoewel u vaak geld kunt besparen door uw auto te boeken bij een goede reiscreditcard inclusief autoverhuurverzekering, je moet ECHT de kleine lettertjes lezen, need veel mensen gaan er ten onrechte van uit dat hun kaart hen in Costa Rica dekt.

Als u tijdens het rijden in Costa Rica een wrak krijgt, de volledige dekking hebt geweigerd en u er plotseling achter komt dat uw creditcard de schade niet daadwerkelijk dekt, bent u de klos. Ik kan je niet vertellen hoeveel reishorrorverhalen ik op deze manier heb gehoord…

Daarom boek ik de volledige dekking meestal vooraf on-line. Het is goedkoper dan aan de balie – en dan hoef je je helemaal geen zorgen meer te maken over ongelukken!

4. Hoeveel kost het om een ​​auto te huren in Costa Rica?

Het huren van een auto in Costa Rica kost je ongeveer $25-$40 USD per dag, afhankelijk van het sort auto dat je krijgt. Onze vierdeurs sedan kostte ongeveer $ 25 per dag. Een SUV met vierwielaandrijving kost je meer dan $ 40- $ 70 USD per dag.

Een 4X4-camper, of vrachtwagen met een tent eraan, kost meer dan $ 100 USD per dag (je kunt er echter ook in slapen!)

Ik raad aan een auto te huren met een echte kofferbak (geen hatchbacks) om je bagage voor nieuwsgierige blikken te verbergen. Het helpt inbraak te voorkomen als dieven je spullen niet kunnen zien.

Fuel prijzen

Momenteel, gasoline kosten ongeveer $ 4,75 USD per gallon ($ 1,25 per liter) in Costa Rica. Dieselauto’s besparen u vaak wat geld op benzine, en diesel kost ongeveer $ 4,20 per gallon. Het is veel duurder dan het gasoline in de Verenigde Staten!

Automatisch versus handmatig

Automatische auto’s zijn duurder om te huren dan handgeschakelde auto’s (maar handleidingen komen vaker voor in Costa Rica), en u moet bij het boeken aangeven welk sort u wilt. Als je nog nooit met een handgeschakelde auto hebt gereden, start dan niet in Costa Rica! Het is veiliger om een ​​automaat te nemen.

Eenrichtingsverhuur

Er geldt een toeslag voor autoverhuur in Costa Rica, die per enkele reis kan verschillen. Bijvoorbeeld als u de auto in een andere stad wilt inleveren dan waar u bent vertrokken. Maar omdat het land zo klein is, hoef je dit waarschijnlijk niet te doen.

5. Leeftijdsvereisten voor het huren van een auto

De minimumleeftijd voor autorijden in Costa Rica ligt tussen de 21 en 25 jaar, afhankelijk van het bedrijf waarbij u een auto boekt. Ze kunnen ook een additional vergoeding in rekening brengen (meestal $ 10 per dag) als je jonger bent dan 25 jaar.

6. Dingen om te onthouden tijdens het rijden in Costa Rica

Een rivier oversteken in Costa Rica
Brug

De rijwetten in Costa Rica zijn vergelijkbaar met de rijwetten in enig ander land. Lokale chauffeurs volgen ze echter niet altijd. Chauffeurs mogen bijvoorbeeld geen richtingaanwijzers gebruiken of door rood rijden als ze denken ermee weg te kunnen komen.

Snelheidslimieten in Costa Rica

Snelheidslimieten in Costa Rica worden uitgedrukt in kilometers per uur. De maximumsnelheid op de meeste snelwegen is 120 km/u (ongeveer 74 mijl per uur). Op secundaire wegen is de limiet gewoonlijk 60 km/u (37 mijl per uur), en rond dorpen en steden is dit 40 km/u (25 mijl per uur).

Als u een bekeuring krijgt voor te exhausting rijden, laat dit dan onmiddellijk weten aan uw autoverhuurbedrijf, aangezien u deze moet betalen wanneer u de auto aan het einde van uw reis inlevert.

Verkeersborden In Costa Rica

De verkeersborden in Costa Rica spreken voor zich, aangezien ze lijken op Amerikaanse verkeersborden, alleen in het Spaans. U kunt door enkele veelvoorkomende Costa Ricaanse verkeersborden bladeren hier.

De staat van de weg

De snelwegen van Costa Rica zijn geasfalteerd en in goede staat, maar het land is ook bedekt met binnenwegen. Veel onverharde wegen, en vele zijn niet in goede staat. Modderig, kuilen, enz. Als je van plan bent buiten de gebaande paden in Costa Rica te rijden, raad ik je ten zeerste aan een SUV met vierwielaandrijving te huren. Sommige bruggen hebben slechts één rijstrook, waardoor de ene auto moet wachten tot de andere is overgestoken voordat hij verder kan rijden.

Rivierovergangen

Je kunt door Costa Rica roadtrippen zonder ooit een rivier over te hoeven steken, maar er zijn ook enkele binnenweggetjes die door rivieren lopen. Vooral tijdens het natte/regenseizoen en in de gebieden Nicoya Peninsula, Drake Bay en Osa Peninsula. Als je nog nooit een rivier bent overgestoken, kijk dan alsjeblieft hoe iemand anders als eerste gaat!

Zet uw voertuig in de 4X4-modus, ga langzaam en let op de route. Sommige rivieren worden niet rechtstreeks overgestoken, maar vereisen dat u stroomopwaarts of stroomafwaarts rijdt voordat u de rivier verlaat. Dit kan te wijten zijn aan verborgen obstakels, diepte of gewoon de beste in-/uitstappunten.

7. Internationaal rijbewijs

Nee, je hebt geen internationaal rijbewijs om in Costa Rica te rijden of daar een auto te huren. Neem gewoon uw paspoort, creditcard en rijbewijs mee uit uw eigen land. Dus ja, je magazine in Costa Rica rijden met een Amerikaans rijbewijs.

8. Additional advies voor het huren van een auto en rijden in Costa Rica

  • Sluit uw deuren tijdens het rijden in Costa Rica en laat waardevolle spullen nooit zichtbaar achter in uw auto.
  • Voetgangers hebben niet echt voorrang in Costa Rica. Dit betekent dat als je beleefd op de weg stopt om iemand te laten oversteken, ze in de battle zullen raken, en de auto achter je dit niet zal verwachten – wat een ongeluk kan veroorzaken! Dit is vergelijkbaar in Mexico en andere delen van Midden-Amerika.
  • Boek geen auto zonder de bedrijfsrecensies te lezen. Voor elk bedrijf zijn er genoeg slechte recensies te vinden (mensen klagen graag on-line), maar probeer er een te kiezen met de MINST slechte recensies.
  • Het kan zijn dat u niet altijd het merk/mannequin/sort auto krijgt dat u geboekt heeft. Als ze je een kleinere auto geven, of een handleiding terwijl je om een ​​automaat vroeg, wees dan opdringerig en vraag om een ​​improve.
  • Inspecteer uw auto grondig en neem video op uw smartphone op om de schade huge te stellen voordat u vertrekt. Dit is een back-up als ze proberen u kosten in rekening te brengen voor schade die al aanwezig was. Dit is een veel voorkomende autoverhuurzwendel in Costa Rica….
  • Let er op of uw huurauto in Costa Rica gewone benzine of diesel gebruikt, zodat u bij tankstations met het juiste sort tankt.
  • Gebruik Google Maps op uw smartphone voor routebeschrijvingen in plaats van een GPS-apparaat te huren. Gewoon gebruik uw eigen handsfree autohouder en een goed internationaal mobiel abonnement.

9. Informatie over ongevallen en pech

In geval van nood kunt u het Costa Ricaanse noodtelefoonnummer bellen 911, internet als in de Verenigde Staten. Ze hebben ook een Engelstalige lijn.

Als uw auto echter gewoon kapot gaat en er niemand gewond raakt, kunt u waarschijnlijk beter het noodhulpnummer van uw Costa Ricaanse autoverhuurbedrijf bellen, dat op de huurovereenkomst staat.

Geniet van je Costa Rica-roadtrip!

Het verkennen van de kleine dorpjes, ongerepte stranden, junglebergen en nationale parken van Costa Rica in een huurauto was absoluut de juiste keuze voor ons.

Met zelfrijdende roadtrips kun je buiten de gebaande paden treden en dingen zien die de meeste mensen missen! ★

Huurauto's

Huur een auto in Costa Rica

Zoek zowel lokale als internationale autoverhuurbedrijven om u te helpen een goede deal te vinden.

LEES MEER COSTA RICA REISTIPS

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn gids voor autorijden in Costa Rica! Hopelijk vond je het nuttig. Hier zijn nog een paar artikelen die reislust opwekken en die ik je aanbeveel om hierna te lezen:


Heeft u vragen over autorijden door Costa Rica? Hoe zit het met andere suggesties? Neem deel aan het gesprek Fb, Instagramof Twitteren delen!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here