Home Verbouwing Kiezen tussen een serre en een oranjerie-aanbouw – Rated Individuals Weblog

Kiezen tussen een serre en een oranjerie-aanbouw – Rated Individuals Weblog

0
Kiezen tussen een serre en een oranjerie-aanbouw – Rated Individuals Weblog


Afbeelding van het interieur van een oranjerie, versierd met een eettafel en een gestreept vloerkleed

Bent u uw volgende woningverbetering aan het plannen en weet u niet zeker of u wilt investeren in een oranjerie of een serre? We zijn hier om te helpen.

In deze weblog bespreken we alles wat u moet weten over de belangrijkste verschillen tussen oranjerieën en serres, evenals de voor- en nadelen van elk. We gaan ook dieper in op de kosten van het installeren van beide, en waar u meer informatie kunt vinden over wanneer en hoe u een bouwvergunning kunt aanvragen.

Als u eenmaal heeft besloten welke u wilt, kunt u contact opnemen met een vakman bij u in de buurt om een ​​offerte aan te vragen.

VIND EEN LOKALE HANDELSPERSONEEL

Afbeelding van een serre met beige meubilair

Wat is het verschil tussen een serre en een oranjerie?

Het grootste verschil tussen een aanbouw van de oranjerie en een serre is dat oranjerieën substantiëlere constructies zijn (halverwege tussen een serre en een aanbouw) omdat ze zijn opgebouwd uit bakstenen pilaren en een stevig dak hebben.

Hoewel beide zijn ontworpen als glazen wanduitbreidingen voor uw huis, zijn serres meestal volledig van glas gemaakt (inclusief een glazen dak), terwijl oranjerieën gedeeltelijk van metselwerk zijn en een centrale glazen daklantaarn hebben.

Daarnaast worden oranjerieën doorgaans op grotere schaal gebruikt als woonruimtes (zoals eetkamers en kantoren), terwijl serres beter zijn uitgerust als ontspanningsruimtes en serres. Dit komt omdat serres niet zo goed zijn in het reguleren van de temperatuur, wat betekent dat ze in de winter vaak koud en in de zomer heat zijn.

Ten slotte zijn serres goedkoper dan oranjerieën en kunnen ze soms zonder toestemming worden gebouwd. Voor oranjerieën is het echter waarschijnlijker dat er vergunningen nodig zijn voordat u er een kunt laten installeren. Bekijk onze gids voor bouwvergunningen voor meer informatie.

Heeft u besloten of u een serre of een oranjerie wilt? Neem contact op met een ervaren conservatoriumspecialist om een ​​offerte aan te vragen.

VIND EEN CONSERVATORIUMSPECIALIST

Afbeelding van een Edwardiaanse serre

Is een oranjerie beter dan een serre?

Zowel serres als oranjerieën hebben veel voordelen (maar ook enkele nadelen), maar welke u kiest, hangt af van uw voorkeuren en waarvoor u uw nieuwe ruimte nodig heeft. Uw funds zal ook een rol spelen, aangezien de installatie van oranjerieën doorgaans duurder is dan serres.

We hebben de voor- en nadelen van beide samengevat om u te helpen beslissen welke u moet kopen:

De voordelen van het kiezen van een oranjerie zijn onder meer:

 • Energiezuiniger dan serres en beter isolerend
 • Beschouwd als eleganter en esthetisch aantrekkelijker dan serres. Door hun bakstenen basisstructuur passen ze ook beter bij uw eigendom
 • Dankzij hun stevige daken bieden ze doorgaans een comfortabeler binnenklimaat. Dit maakt ze ook veelzijdiger dan serres, omdat ze beter uitgerust zijn om het hele jaar door als woonruimte te dienen
 • Oranjerieën hebben de neiging waarde toe te voegen aan uw huis en worden door potentiële kopers als zeer wenselijk gezien

De nadelen van het kiezen van een oranjerie zijn onder meer:

 • Over het algemeen bieden oranjerieën minder natuurlijk licht dan serres, hoewel u uw serre ook met grote ramen kunt laten installeren
 • Oranjerieën zijn duurder dan serres om te installeren
 • Er is meer ontwerpwerk nodig voordat u een oranjerie kunt installeren en integreren, hoewel dit er meestal toe leidt dat ze er esthetischer uitzien dan serres
Foto van een serre in aanbouw in een achtertuin

Aan de andere kant zijn de voordelen van het kiezen van een serre onder meer:

 • Een enorme hoeveelheid natuurlijk licht, waardoor een zonovergoten omgeving ontstaat
 • Creëert doorgaans een verbinding met uw tuin, waardoor het de perfecte tuinkamer is
 • Goedkoper dan serres
 • Dankzij de vele verschillende ontwerpen en stijlen passen ze bij elk kind huis

De nadelen van het kiezen van een serre zijn echter:

 • Niet zo energiezuinig als de oranjerieën, wat betekent dat ze in de winter behoorlijk koud en in de zomer erg heet kunnen worden. Dit kunt u tegengaan door de juiste kozijnen, beglazing en het isoleren van uw serredak aan te schaffen

Oranjerieën passen beter bij oudere woningen, terwijl serres beter passen bij moderne ontwerpen. Welke u kiest, hangt echt af van uw funds en behoeften. Vraag een offerte aan bij een vakman bij u in de buurt.

VIND EEN LOKALE HANDELSPERSONEEL

Afbeelding van een serre met een dwergmuur

Is het goedkoper om een ​​oranjerie of een serre te bouwen?

Over het algemeen zijn serres goedkoper te bouwen dan oranjerieën, omdat oranjerieën een bakstenen structuur en dak hebben, evenals andere ontwerpoverwegingen die de prijs opdrijven.

Gemiddeld kunt u verwachten ergens tussenin te betalen £ 20.000 En £ 60.000 op een nieuwe serre. De hogere beugel weerspiegelt duurdere serres die zijn gebouwd met meer uitgebreide ontwerpen en materialen.

Over het algemeen kosten oranjerieën tussen £ 45.000 En £ 80.000, afhankelijk van hoe groot je de jouwe wilt hebben en je materiaalkeuze.

Voor meer informatie over de kosten voor het installeren van beide, bekijk onze Kostengids voor serre. Of, als u er klaar voor bent om aan de slag te gaan, neem dan contact op met een plaatselijke conservatoriumspecialist bij u in de buurt.

VIND EEN CONSERVATORIUMSPECIALIST

Heeft u een bouwvergunning nodig voor een serre of oranjerie?

Sommige serres vallen onder ‘toegestane ontwikkelingsrechten’, wat betekent dat ze geen bouwvergunning nodig hebben. Of u dat wel of niet wilt, hangt af van de grootte van uw serre en nog een aantal andere vereisten. Bekijk onze gids voor bouwvergunningen om meer te weten te komen.

Het is waarschijnlijker dat oranjerieën bouwvoorschriften hebben, omdat het meer permanente constructies zijn dan serres. Grootte, ontwerp en locatie zijn van invloed op het wel of niet aanvragen van toestemming. Wij raden u aan contact op te nemen met uw lokale planningsautoriteit om meer te weten te komen.

Binnen een sierlijke oranjerie met decoratieve witte en zilveren vloertegels en klassiek houten meubilair

Zowel serres als oranjerieën zijn prachtige constructies die veel visuele aantrekkingskracht toevoegen en een speciale ruimte in uw huis creëren om te ontspannen (of te transformeren in een gloednieuw thuiskantoor, een thuisgymnastiek of zelfs een nieuwe eetkamer).

Om aan de slag te gaan met dit nieuwe huisverbeteringsproject, raden we u aan onze Kostengids voor serre Voor meer particulars kunt u contact opnemen met enkele vakmensen om een ​​offerte aan te vragen.

VIND EEN LOKALE HANDELSPERSONEELLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here