Home Verbouwing Hoe bouw je een opbergbank in 8 eenvoudige stappen!

Hoe bouw je een opbergbank in 8 eenvoudige stappen!

0
Hoe bouw je een opbergbank in 8 eenvoudige stappen!


In deze video ga ik deze buitenopbergbank bouwen. Hij heeft een fijne comfortabele zithoogte, maar de deksel zit op een scharnier zodat ik de kussens kan opbergen als ze niet in gebruik zijn. Dit is een snel challenge van één dag, dus als je ergens een opbergkoffer voor nodig hebt, weet dan dat ik hier niet alleen een CNC-snijbestand voor heb, maar ook stapsgewijze plannen met een materiaallijst en een kniplijst. Ik laat je zien hoe het allemaal in elkaar zit.

Laten we een buitenopslagbank bouwen!

buiten opbergbank
Zo bouw je een opbergbank in 8 eenvoudige stappen! 9

Je kunt op veel verschillende manieren materiaal gebruiken voor deze opbergbank, maar ik ging voor een MDF met een externe classificatie genaamd Armorite. Ik weet het, ik weet het, het is typisch een hoofdregel dat je MDF niet kunt gebruiken in situaties waarin het nat kan worden, omdat standaard MDF opzwelt en voor altijd kapot gaat. Kijk maar eens hoeveel dat uitbreidde? Deze Armorite is niet alleen vochtbestendig, maar is ook behandeld met zinkboraat om rot en termieten te weerstaan. Bovendien is het zo schoon te bewerken in vergelijking met standaard MDF, dat dit direct kan gebeuren zonder schuren.

Ik heb een aangemaakt set bouwplannen om het bouwen van uw buitenopbergbank eenvoudig te maken.

Materialen die ik heb gebruikt om de buitenopslagbank te bouwen:

Stap 1: Onderdelen van de opbergbank organiseren en voorboren

Ik heb eerst mijn onderdelen op een van mijn werkgebieden georganiseerd voordat ik aan de slag ging. Om te beginnen met de montage van de opbergbank, verbind ik eerst de voorkant met een van de zijkanten. Omdat dit challenge naar buiten gaat, gebruik ik een houtlijm voor buiten op alle verbindingen en vervolgens voorboren en indraaien van een schroef. Ik plaats mijn stukken aan het uiteinde van mijn werkbank, zodat ik tijdens het voorboren geen hinder heb van mijn boormachine. Nadat ik de eerste zijde had aangesloten, herhaalde ik om de andere aan te sluiten.

opbergbank 2
Zo bouw je een opbergbank in 8 eenvoudige stappen! 10

Stap 2: De bodem tussen de wanden van de opbergbank plaatsen

Voordat ik de andere kant vastmaak, ga ik de onderkant er in schuiven, dit zou good tussen de twee korte zijden moeten passen. Eenmaal op zijn plaats ren ik langs de drie zijkanten en voeg ik schroeven toe om hem te bevestigen. Nu dat gedaan is, kan de laatste vierde zijde van de doos op dezelfde manier worden toegevoegd. Leuk en gemakkelijk. Houd er rekening mee dat ik de mijne maak voor buiten, maar je kunt er ook een uiteinde van de bedbank van maken, een speelgoedkist met sleutels, of iets anders waar je decoratieve opbergruimte voor nodig hebt.

opbergbank 3
Zo bouw je een opbergbank in 8 eenvoudige stappen! 11

Stap 3: Benen toevoegen om het van de grond te krijgen!

Het lichaam van de opbergbank is klaar. Laten we er wat benen aan toevoegen. Alles is gemaakt van Armorite en om de poten enigszins te onderscheiden, heb ik alle stukken eerst naar de verstekzaag gebracht om ze in een kleine hoek te zagen. Nu kunnen ze aan het lichaam worden toegevoegd. De poot bestaat uit twee stukken, de ene is smaller dan de andere, zodat beide er even breed uitzien als ze eenmaal zijn bevestigd. Ik gebruik opnieuw houtlijm, maar ben nu overgestapt op het gebruik van 1 1/4” brad-spijkers in plaats van schroeven. Om ervoor te zorgen dat de poten er even breed uitzien, moeten ze op de juiste manier worden bevestigd. Dit betekent dat de kleine kant eerst moet worden geplaatst.

Terwijl ik mijn fout herstel, kan ik je internet zo goed een tip laten zien om brad-nagels te verwijderen. In plaats van ze af te knippen, waardoor ze nooit good vlak blijven, trek ik ze er graag aan de achterkant uit. Dit doe ik met de grote set Crescent’s vierkantbektang. Ik krijg er een goede grip op en rol dan met de neus zodat deze de nagel recht omhoog trekt. Soms breekt het, maar het is gemakkelijk om nog een keer huge te pakken en het de relaxation weg te trekken.

opbergbank 4
Zo bouw je een opbergbank in 8 eenvoudige stappen! 12

Stap 4: De zijkant plaatsen en het lichaam versieren

Met de korte kant op zijn plaats, kan ik deze nu helemaal gelijk aansluiten en alles zal er goed uitzien. Een andere manier waarop je dit kunt doen is door het apparaat op zijn kop te plaatsen. Ja, eigenlijk is deze manier veel eenvoudiger, omdat je de werkbank als referentiepunt voor beiden hebt in plaats van er één omhoog te houden terwijl je probeert hem gelijk met de bovenkant te krijgen. .

Laten we het opstaan ​​en een kijkje nemen. Ja good.

Neeeeee, laten we hem weer naar beneden kantelen om het lichaam te versieren. Ik ga voor een lap-siding-look. Dit is heel gemakkelijk te bereiken. Je kunt beginnen met een klein stukje strook onderaan, hierdoor ontstaat er een bult voor de eerste zijspoorstrook. Voor alles in deze stap gebruik ik een beetje houtlijm en spijkers.

Eigenlijk ga ik door en laat dit op de grond zakken, omdat het internet hoog genoeg is om vervelend te zijn… of misschien ben ik gewoon kort genoeg. Dit zal veel gemakkelijker te zien zijn en mijn spijkerpistool op deze hoogte gebruiken, maar nu hoef ik alleen maar een van mijn rondrollende krukjes te pakken.

opbergbank 5
Zo bouw je een opbergbank in 8 eenvoudige stappen! 13

Stap 5: De lange zijden bevestigen

Oké om te beginnen met het bevestigen van de gevelbeplating, dit gaat snel en gemakkelijk. Ik heb de eerste strook zo neergelegd dat deze gelijk ligt met het sierstuk eronder. Van daaruit wordt elke strook zo gesneden dat hij tussen de benen previous, zodat het gemakkelijk te krijgen is, maar de hoeveelheid overlap kan variëren. Om er zeker van te zijn dat ze allemaal constant uitkomen, heb ik een afstandsstuk gesneden. Nu hoef ik alleen maar dit afstandsstuk uit te lijnen tot aan de onderkant van de vorige strip en het vervolgens op zijn plaats te spijkeren. Ik verplaats deze spacer naar rechts en herhaal. Dan naar het midden en herhaal.

Nu het op zijn plaats zit, gooi ik er een paar additional tussen voordat ik doorga naar de volgende en herhaal het proces opnieuw. Als je met brads fotografeert, houd dan rekening met de overlap die elk board heeft en zorg ervoor dat je je brads in deze zone plaatst. Op die manier zal de volgende plank die je neerlegt het spijkergat bedekken. Oh ik weet niet of ik het al eerder had gezegd, maar de hele physique is gemaakt van 3/4” maar de latten heb ik gemaakt van 1/4”. Armorite is verkrijgbaar in verschillende maten, ik heb zelfs al eerder 1” gebruikt bij projecten.

Iets anders om over te praten in deze stap is lijm. Er is slechts een hoek van de lat die contact maakt met het lichaam, dus je kunt geen houtlijm gebruiken. Je wilt overstappen op constructielijm en mijn favoriete challenge is DAP Dyna Grip. Het is geschikt voor binnen of buiten en een kleine kraal op een paar plaatsen onder elke nieuwe lat werkt prima.

opbergbank 6
Zo bouw je een opbergbank in 8 eenvoudige stappen! 14

Stap 6: De korte zijden bevestigen

Nadat ik de lange zijde voltooid had, klapte ik het apparaat op zijn kop en herhaalde ik met de korte zijde. Dat is nog een verschil met Armorite: het kost veel schonere nagels dan standaard MDF. Je krijgt niet dat paddestoelen en chippen.

Nu gaan we naar beneden en laten we eens kijken. Nou, dat is wel heel schattig. En zo snel!

Stap 7: Het plaatsen van de bovenkant van de opbergbank

Laten we het momentum gaande houden door de prime toe te voegen. Voor mijn deksel heb ik een vlakke plaat MDF gebruikt, omdat ik van plan ben er kussens op te hebben om op te zitten. Maar weet dat je er altijd een cool patroon in kunt snijden of het kunt laten lijken op individuele planken, zoals ik laat zien hoe je dat op een buitenkast moet doen. Ik zal dat hieronder voor je linken. Ik lijn de bovenkant uit met het lichaam, zodat deze gelijk ligt met de achterkant, boor vervolgens voor en bevestig de scharnieren.

Stap 8: De opbergbank schilderen

Werkte als een tierelier. Merk op dat ik geen handvat heb toegevoegd of er een heb ingesneden, omdat er een ingebouwde lip is die gemakkelijk langs de voorkant huge te pakken is. Laten we al deze randen doorbreken en ons voorbereiden om er een verflaag op te gooien! Ik heb eigenlijk een hele video gemaakt over hoe je MDF op de juiste manier kunt verven, dus ik zal hieronder een hyperlink naar die video plaatsen als je geïnteresseerd bent. Je kunt zeker verf rollen of borstelen, maar sinds ik een HVLP heb, kwam ik daar vroeger gemakkelijk in alle hoeken en gaten.

Nadat ik het had laten drogen, heb ik het op zijn plaats gezet en getest. Omdat ik wist dat ik mijn bankje naast het huis zou zetten, heb ik het deksel laten zoals het is, maar een andere optie is om een ​​ketting toe te voegen om te voorkomen dat het deksel te ver opengaat als je het ergens zonder muur plaatst. Ik kan de kussens op hun plaats zetten, maar als ik ze dan wil opbergen, kan ik gewoon het deksel openen en ze erin leggen tot de volgende keer.

Al met al duurt dit challenge slechts ongeveer twee uur om te voltooien zodra de onderdelen zijn gesneden. Het is dus mooi en eenvoudig, maar creëert een behoorlijke hoeveelheid opslagruimte voor een verscheidenheid aan verschillende ruimtes. Onthoud dat ik dat heb gedaan een reeks plannen En een CNC-gesneden bestand als je geïnteresseerd bent om zelf te bouwen.

opbergbank 1
Zo bouw je een opbergbank in 8 eenvoudige stappen! 15

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here