Home Domotica Maak knapperige luchtgebakken kikkererwten met dit recept

Maak knapperige luchtgebakken kikkererwten met dit recept

0
Maak knapperige luchtgebakken kikkererwten met dit receptKrokante kikkererwten zijn een klassieke airfryer-snack. Wat vroeger een aangelegenheid van 30 tot 40 minuten was in de conventionele oven, is nu snel werk in uw convectieoven op het aanrecht. Ze zijn een van de eerste dingen die je moet maken als je een airfryer koopt, maar als je hem nog niet hebt geprobeerd, ben ik finest blij. Dat betekent dat je eerste ervaring met luchtgebakken kikkererwten de ultieme ervaring kan zijn, need ik ga een snelle truc delen om elke keer de meest knapperige garbanzos te krijgen: gooi ze gewoon eerst met maizena.

Zien. Ik heb een behoorlijke hoeveelheid kikkererwten gebakken en in de lucht gebakken, en het enige probleem dat ik ben tegengekomen is de taaiheid. Het is niet echt een probleem, need ik eet ze toch op, maar af en toe komt er een portie droog uit, maar toch mis ik de ratelende crunch die ik verlang. Door de kikkererwten vóór het koken met een dun laagje maizena te bestrooien, worden de peulvruchten pittig.

Een snelle maïzena-bagger voordat het in hete olie wordt gekookt, verandert in een knapperige, luchtige laag omdat de bevochtigde zetmeelmoleculen een beetje herschikken. Zoals America’s Check Kitchen uitlegt: “De gehydrateerde korrels zwellen op wanneer ze voor het eerst in de olie worden verwarmd, waardoor de zetmeelmoleculen kunnen bewegen en zich van elkaar kunnen scheiden. Terwijl tijdens het bakproces water wordt weggedreven, blijven deze zetmeelmoleculen op hun plaats zitten en vormen ze een stijf, broos netwerk met een poreuze, open structuur.” Het is dezelfde manier waarop je een knapperige korst op oranje kip kunt krijgen, en de reden waarom zetmeelrijke aardappelen van nature geboren zijn om te bakken.

Zo maak je de krokantste kikkererwten uit de Airfryer

Droog de kikkererwten

Giet een blikje kikkererwten af ​​in een zeef of vergiet. Je moet het overtollige water van de kikkererwten drogen. Terwijl je dit normaal gesproken misschien wel in de airfryer doet terwijl het voorverwarmtik denk dat dat elimineert te veel water. Om maïszetmeel knapperig te maken, moet het eerst een beetje hydrateren. Schud het vergiet en laat de kikkererwten 10 minuten aan de lucht drogen, of gebruik keukenpapier om het overtollige vocht weg te vegen. aqua faba.

Kikkererwten in een kom gemengd met wit maïszetmeelpoeder.

De kikkererwten moeten grotendeels met zetmeel worden bestrooid.
Krediet: Allie Chanthorn Reinmann

Meng ze met maizena

Giet de halfdroge garbanzos in een middelgrote kom en meng ze met een kwart theelepel fijn zout en twee eetlepels maizena. Meng alles luchtig met een vork. De kikkererwten moeten allemaal bedekt zijn. Sommige zien er misschien wit uit en andere vlekkerig; dat is prima. Laat het vijf minuten staan ​​terwijl je de airfryer voorverwarmt tot 350 ° F graden op de “airfry” -stand.

Kikkererwten in een airfryermand.

Voorgebakken, de kikkererwten zijn gemengd met maizena en een dun laagje olie.
Krediet: Allie Chanthorn Reinmann

Bestrijk ze met olie en bak ze in de lucht

Als de airfryer heet is, spuit je een neutrale bakolie op de kikkererwten. Gooi ze rond en spuit ze opnieuw. U wilt ze allemaal voorzien van een lichte maar volledige laag olie. Als je geen sproeier hebt, kun je de kikkererwten vermengen met een tot twee eetlepels olie. Verdeel ze in de airfryer en bak ze 15 tot 20 minuten, afhankelijk van hoe gaar je ze lekker vindt. Zorg ervoor dat je de kikkererwten elke vijf minuten schudt om een ​​gelijkmatige bereiding te garanderen.

Als je tevreden bent over de gaarheid, haal je de kikkererwten uit de airfryer en meng je ze met fijngemalen zout en kruiden naar smaak. De maïszetmeellaag zorgt voor een onweerstaanbaar kwetsbare, broze korst, het soort afbrokkelende breuk waardoor je keer op keer terug in de kom reikt. Mijn eenvoudige kruidenmix voor dit recept staat hieronder, met een waarschuwing: gebruik de cayennepeper niet, need deze kan een klap uitdelen.

Het meest knapperige recept voor kikkererwten uit de Airfryer

Ingrediënten:

  • 1 blik (15,5 ounce blik) kikkererwten, uitgelekt en geblot

  • 2 eetlepels maizena

  • ¼ theelepel fijn zout

  • 1-2 eetlepels neutrale bakolie (idealiter in een spuitfles)

  • ¼ theelepel knoflookpoeder

  • ¼ theelepel uienpoeder

  • ¼ theelepel fijn zout

  • Snuf cayennepeperpoeder

1. Meng in een middelgrote kom de kikkererwten, een kwart theelepel zout en het maizena lichtjes met een vork. De kikkererwten moeten allemaal bedekt zijn met wat maizena. Laat het vijf minuten staan ​​terwijl je de airfryer voorverwarmt tot 350 ° F graden op de “airfry” -stand.

2. Spuit de bakolie op de kikkererwten. Gooi ze rond en spuit ze opnieuw. Probeer er een lichte maar volledige laag olie op te krijgen. Verdeel de kikkererwten in de airfryer en kook ze gedurende 15 tot 20 minuten. Schud ze elke vijf minuten om een ​​gelijkmatige bereiding te garanderen.

3. Meng de knapperige kikkererwten met het knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper en nog een kwart theelepel fijn zout. Snack weg.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here